Осиновяване на дете или инвитро? Моля за съвет!

• 5 957
  • 203
  •   1
Отговори
# 135
Липсата на баща ,по една или друга причина винаги се усеща и буди въпроси в едно по- голямо и осъзнато дете.
И не, бабата  и дядото не могат да го заменят.

# 136
  • София
Грешно обобщение. Не всички жени чувстват празнота, ако нямат деца.
На теб май не ти е толкова важен бащата, колкото мъжът. Все повтаряш нащата, бащата, но повече ми звучи като мъжът, мъжът.

Повечето жени не съжаляват, че са без мъж, а че са без деца. Мъжете са преходни, а децата са завинаги.

# 137
И това не е добре, Елунария. Но то не променя вече казаното от мен.

Осиновила си, Ру. Тези деца вече са били без родители. Ако беше родила без баща, тогава щеше да е съзнателно лишаване на децата от него. Относно липсата на баща, не бих била толкова прибързана и категорична в изводите си.

Какво ми е важно, Андариел, трудно ще схванеш, така че не се мъчи да гадаеш. Със сигурност говорим на различни езици с човек, който намира, че бащата на децата му е преходен. Нещо като транзитно преминаваща банка със сперма и портфейл.

# 138
Анди, дори и мъж да е, пак е опора и подкрепа, нали? Аз го казах...без мъж и на 50 не бих се наела за такова начинание.

Ру, поклон и адмирации за твоята смелост и жертва. Да са ти живи и здрави .❤

# 139
Царица на обобщенията... Обикновено едностранчиви,  да не кажа направо грешни.
Мъжете били преходни 🥴

# 140
В нечии животи са преходни, да.

# 141
За жена, която е сама и се чуди дали да не ражда от донор... въображаемият мъж няма никаква стойност, не става дума за реален мъж, който е до теб. Та абсолютно заменим и преходен е този, които дори не съществува.

Децата, обаче, дори все още въображаеми, имат огромна тежест в женската глава.

# 142
  • София
Много добре разбирам всичко. Дори по-добре, отколкото ти се иска. И не, не смятам бащата за преходен, а мъжа. Това са две различни неща.

Хепи, при нас е трудно, защото вече сме минали по друга пътека. За жени, които сега стоят пред избор не е чак толкова нереално или страшно. Правят го.

# 143
За детето, което ще се роди, бащата има стойност, Елунария. А неговият интерес е водещ. Не този на жената.

# 144
Обаче, Уиш, едното ми дете можеше лесно и бързо да си намери други осиновители, двойка. За другото нямаше шанс, поне у нас. Знаеш ли, може би можеха и двамата да са някъде другаде, ама не са, дойдоха при мен. Предложиха ги на мен.
На скоро една жена сподели, че се е разделила с мъжа си сред осиновяване на дете. И на курса като бях ни предупредиха за това, че се случва при двойки, което твърде дълго са били без дете след осиновяването да се разпадне бракът им. Случвало се и сред раждане.
Казвате й да чака, пък може да срещне партньор и на 40. Ама той на колко ще е? Ще иска ли дете? Как ще й се отрази на нея една бременност? Знаеш ли колко познати останаха вдовици на 45+, а мъжете им починаха на 50?
Тя сега е на 33 докато роди ще стане на 35-36. Или докато осинови.

# 145
  • Столичанин ама не в повече :D
Защо винаги се гледа от тая страна на нещата - че някой не й отговарял на изискванията, че тя е тази с претенциите?
Защото хората бъркат нормалния компромис със собственото си изработване. Прецакваш се и го наричаш компромис, и се чудиш другите защо не искат да се прецакат като теб. То че е компромис, компромис е, ама огромен и реално излишен, затова хората не искат да го правят. Не е просто като да избереш между брюнет и блондин.
Една връзка винаги се основава на компромиси, а човек, който непрекъснато си мисли дали няма да се прецака винаги е най-прецакания. Simple Smile

# 146
  • Далечният изток
В други ги няма въобще.
Все пак жени сами се справят с отглеждането на деца. С баща, без баща, майката си гледа децата и това е, майката си е майка. Трудно, лесно, децата трябва да се отгледат, щом са дошли на белия свят. Животните още в първите часове се изправят на крака и тръгват, ама ние хората си искаме грижи...

# 147
Мъхъм, майката си е майка. Ама майките врякат, че искат бащите да се включват в отглеждането на децата наравно с тях. Е, не става така - хем да се включва наравно, хем да приеме позицията на Господин Никой, щото майката си е майка.

# 148
  • София
Ако изначално бащата не присъства като персонаж от кого да очаква и да иска включване?

# 149
От никого. Не ражда.

Общи условия

Активация на акаунт