Университети в Германия и други държави с немски език- тема 19

• 58 965
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Днес ми е много тъжно. Вчера си писахме с детето и между другото ми каза, че му е много тежко последните седмици. За 3 месеца там не намери един българин.  Излиза няколко пъти със сестра си , ходи им на гости, но има нужда да излезе  някой. В курса му са турци, мароканци, от Монголия, Египет, Корея и даже от Тонга. Освен това е болен и не може да ходи на тренировки, там поне си говорят. С нетърпение очаква да се прибере другата седмица. И получи стая в общежитие от 23.12.  за 460 евро ( Дармщат ).  Пълно безумие. Няма как да се възползва, има договор за наем до октомври.  А аз опаковам подаръци.

Да не би да говорите за подготвителен курс по немски? Едно познато дете бе в същата ситуация. Половината китайци, другата половина турци... това е доста подтискащо. Той даже беше изцяло онлайн заради ковид, може да си представите и какъв е бил ефектът от него. Що се отнася до общежитията, наистина има такава практика да ги дават зимата. Сега четох във фейсбук групата за кандидатстване в Германия, друг студент питаше за същото защото и той е получил. А вие конкретно случайно нямате ли в договора възможност да го прекратите с един месец предизвестие?

# 166
  • Варна
Да, за курс по немски става въпрос. Но при дъщеря ми и зет ми, съответно преди 8 и 6 години имаше българи . Но светът се променя . Той има едногодишен договор за квартирата  и ще сменя града и няма смисъл от това общежитие.

# 167
Днес ми е много тъжно. Вчера си писахме с детето и между другото ми каза, че му е много тежко последните седмици. За 3 месеца там не намери един българин.  Излиза няколко пъти със сестра си , ходи им на гости, но има нужда да излезе  някой. В курса му са турци, мароканци, от Монголия, Египет, Корея и даже от Тонга. Освен това е болен и не може да ходи на тренировки, там поне си говорят. С нетърпение очаква да се прибере другата седмица. И получи стая в общежитие от 23.12.  за 460 евро ( Дармщат ).  Пълно безумие. Няма как да се възползва, има договор за наем до октомври.  А аз опаковам подаръци.

Абсолютно съчувствам, ако беше в Мюнхен, щях веднага да ви дам координатите на дъщеря ми, те са цяла група българчета и това може би ги крепи и им прави ежедневието по-леко и приятно за преживяване. Благодарение на тях успя да намери за 72 часа стая под наем в общежитие, за да спасим положението поне за месец и да има време да търси на спокойствие. Много си помагат децата.

# 168
На всички студенти и на всички, чакащи завръщането им майки, Весела Коледа, здрава и успешна година, силна, пълна с единици сесия и по-лек семестър.

# 169
  • София
Включвам се към страхотното пожелание и аз. Весели празници!!!!

# 170
  • София
Честита Нова Година, дами и господа! Да е изпълнена със здраве, щастие, любов, благополучие и успехи за всички ни Simple Smile Честит Имен Ден в добавка, ако сред вас и близките ви има празнуващи!

# 171
  • при моите деца .....
Честита Нова година!
Да е здрава, щастлива, успешна!
Да приемат децата ни в желаните университети в Германия. 🍀
Да са доволни от избора си!

# 172
Честита и щастлива Нова 2023 година! Нека да е по-добра, по-здрава и по-успешна за всички нас!🥳

# 173
  • тук-там
Здрава и успешна нова година за нас и децата ни!

# 174
Честита, мъдра и мирна да бъде 2023 година! Здраве, успехи и усмивки да донесе

# 175
  • София
Честита Нова Година!
Здрава,усмихната и успешна година за милите ни деца и за всички нас!

Честити именици,ако сред вас или блзиките ви има такива!

# 176
  • където и да е,само да не съм сама
Здрава и успешна Нова 2023 година!
Нека тя да бъде за вас точно такава, каквато си я поискате и орисате!

# 177
Честита и успешна нова година за студентите ни и за всички нас! Лека сесия на децата!

# 178
  • столицата
Да попитам мамите от Виена дали имат наблюдения при здравни застраховки на децата от бг компания? Като допълнение към  ЕЗОК

# 179
Да попитам мамите от Виена дали имат наблюдения при здравни застраховки на децата от бг компания? Като допълнение към  ЕЗОК
Ние правихме по време на ковид , но не се е налагало да я ползваме. Не за Виена, а За Германия. Задължително детето трябва да си е в БГ при сключване на застраховката. Това го проверявали ми беше казал застрахователя, при настъпване на събитие.

Общи условия

Активация на акаунт