Университети в Германия и други държави с немски език- тема 19

• 58 924
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Или аз не гледам на правилното място, или в момента на летище София няма кацане до 10.11.
Успокоих се - летят само в четвъртък и в неделя
Само се панирах Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 15:12 от Super Tedi

# 91
  • На планетата Земя
Има самолет от Кьолн на 10.11.
Но ти пишеш, че няма полети до началото на декември, аз оттам тръгнах да отговарям, че има.

# 92
Недейте така, аз имам билети за 10ти и се напрегнах леко преди да проверя на сайта. Няма промяна в полетите - в неделя и четвъртък са. По- скоро ми е интересно, че например за април следващата година има всеки ден до Кьолн. Което не е възможно според мен.

# 93
Като пишете за полети от Кьолн и се сетих да питам, има ли деца учещи в https://www.th-koeln.de/en/ специалност Digial Games. Интересувам се също и от агенция занимаваща с кандидатстващи в Германия, която може да ни насочи за нужното портфолио. Синът ми ще се си го направи, но е важно да се види нещо подобно.

# 94
  • София
Maitrix, може би се бъркам, ама сякаш  и преди бяхте пускали същия въпрос за ТХ Кьолн. Щом никой тогава не е отговорил, вероятно няма в темата родител с дете там. Моят съвет е да пише синът  Ви във фейсбук групата и конкретно да пита  за студент в тази специалност там. Вероятността да попадне на такъв е много по-голяма Simple Smile Намери ли, после ще е лесно да разпита,  пишещите там са отзивчиви.

# 95
  • На планетата Земя
https://precore.net/portfolios?field_mappenkurs_adresse_country= … hr_year=&combine=

Ето линк с успешни мапета в различни университети. Ако ми е запазило търсенето, ще се покажат две мапета на приети в Кьолн. Ако не, при всички положения е добра отправна точка за първи впечатления.

# 96
Здравейте и аз съм потенциален родител на студентка в Германия. Тази година завършва математика и информатика и се е насочила основно към техническия в Берлин, тъй като това е един от малкото градове, които харесва много. Разбира се ще кандидатства и другаде - Мюнхен, Хамбург, Щутгарт. Луда работа. Иска дейта сайънс или компютърни технологии. Записвам се да ви следя и благодаря за изключително полезната информация.

# 97
 tanitkata, трябва да проверите точно какво изисква университетът за дейностите, които да се включват в стажа. Спомням си, че имаше формуляр. Там е посочено какво и колко време се изисква-мисля, че беше 4 седмици, може и да бъркам.
 Трябва да намерите фирма в областта на машиностроенето и те да попълнят този формурляр, като опишат подробно дейностите, които се изискват - може направо на немски или на английски, за удобство.
Напр. автосервиз, завод за велосипеди, цех за чипове... Синът ми беше във фирма за преработване на автомобилни гуми. Признаха стажа.

# 98
  • при моите деца .....
Записвам се и аз в темата...
Майка на кандидат студентка...
Сега избира университет и специалност...
Има желания, но разглежда...

# 99
  • Варна
Майките на бъдещи студенти  , където е възможно подавайте документи за общежития. Преди година подадохме в 5 различни града, само за Хамбург получи оферта есента. Но той не е там. Продължава да потвърждава за другите градове, той след година ще сменя университета .

# 100
Здравейте мами,
Моля за помощ всички, най-вече всички майки на студенти в Мюнхен, дъщеря ми я изгониха от квартирата буквално от единия ден за другия. В момента след като спа при приятели успя да намери стая под наем в едно общежитие, но само до декември. Ако случайно знаете или вашите деца знает някой да търси съквартирант или да дава стая под наем от януари нататък моля да ми пише. Тя и приятелите й търсят много активно, така намериха и това, в което е в момента, но всяка помощ ще й е от полза. Аз незнам вече на кой свят съм от притеснение.
Благодаря на всеки отзовал се.

# 101
  • München, Deutschland
Юлика, разбирам, че основно сте насочили усилията към ново търсене, но как така са я изхвърлили от днес за утре? В Германия има определени предизвестия, при кратък договор за наем може да не е много, но от днес за утре нямат основание да я изхвърлят без някакви предупреждения, освен ако няма умисъл с престъпление или подобни. Закъснение на наем не е такова.

Освен това, ако сам не си излезеш, не могат да те махнат насила оттам. Мога много случаи, закони и присъди да разказвам, но мисълта ми е, че може да се разправя и успоредно с това да си търси ново място, така поне няма да е без покрив от януари.

# 102
  • където и да е,само да не съм сама
Julika, не ми се мисли какво ти е....
Да влезе в групите на ТУМ и ЛМУ и да пита постоянно там.
За съжаление познати там нямам.
Криси много точно е написала, че няма как така да я изгонят веднага, но може случаят да е по-особен.
Успех!
Ако разбера нещо ще ти пиша.

# 103
  • София
Julika, как така от днес за утре.. Дори и да била с договор за Untermiete, пак си има  срокове/предизвестия.

Пробвала ли се е в частните общежития? Има ги в  списъка на Щудентенверк.
https://www.studentenwerk-muenchen.de/wohnen/weitere-wohnangebot … privater-traeger/
Пише/звъни/отива директно на адрес на тези от тях, срещу които седи или w, или m+w , тоест за жени или за жени и мъже. Другите като изцяло мъжки ги пропуска.

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 00:21 от пенсионирана русалка

# 104
Тя беше при българи, които искаха да им плащаме на ръка, договорът е направо смешен, който естествено не е регистриран никъде. Прибрала се е с приятеля си и мъжът е полудял и започнал да вика да се маха, че ще я изхвърли. И те отидоха и й събраха нещата. Остана у един колега и намериха стая на момче я общежитие но само до декември, след това няма нищо. Направо не мога да си намвря място. Така, че ако някой знае някъде да се отдава стая или нещо, моля да ми пише. Тя вече се е свързала с много деца там и те също питат  но за момента няма нищо. Sob

Общи условия

Активация на акаунт