За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 33 875
  • 770
  •   1
Отговори
# 210
Нещата,които пие са хомеопатични, и затова се чудих дали има някакъв по-сериозен лек. Защото сменихме педиатърката и тя лекува с хомеопатия. Духа носа сам .. значи явно няма какво да направя. Да чакам...

# 211
yan25, избиването на зъба най- вероятно няма общо със секрета от носа. Има риновируси в този сезон, а задната хрема го кара да кашля през нощта, като легне. Промивайте с физиологичен разтвор и ако не може да духа сам- дърпайте с Носко. Нищо няма да му помогне особено много, само търпение със сополите.
Малко майки знам, че имат търпение да не дадат нищо, но от мненията, които чета тук, май май няма лек Simple Smile моето дете е с хрема от над месец ту има, ту няма. Такъв е сезона.

Mariah7, как 4 месечно бебе се кара и настоява да бъде изведено? Simple Smile
Иначе извеждайте го, защо не, ние винаги излизаме и зимата, само да не вали или духа много. Тъкмо няма хора и е спокойно.
Много лесно се кара. Като се опитва да говори на бебешки език  ,просто крещи недоволно ,а как настоява-ами, не й харесва вкъщи и докъто не излезе не спира да крещи ,буботи и т.н. ,вместо да гука😂 За това използвах този израз,съответно другата фаза е да се разреве .Смятам ме разбрахте какво имам предвид много добре ☺

# 212
Нещата,които пие са хомеопатични, и затова се чудих дали има някакъв по-сериозен лек. Защото сменихме педиатърката и тя лекува с хомеопатия. Духа носа сам .. значи явно няма какво да направя. Да чакам...
Има много стандартни капки за нос. Сега, аз не съм лекар, за да изписвам, но и двете ми деца хреми сме лекували със стандартна медицина. Каката е голяма и съответно доста хреми сме минали. Зависи какви са, накъде тече, какъв е секрета. Общо взето до 7-10 дни и приключва. Аз лично хомеопатия не ползвам, защото точно на 2 години ми я докараха с пневмония от "лекуване" с драженца и това беше края. Посетете УНГ за лечение, примерно при каката сме имали комбинация от олинт за отпушване, после промивка и правени капки, които като е чист носа отиват там, където трябва и спират задния секрет. Но това се решава от лекар.

# 213
  • Пловдив
Yan25, аз съм избрала да промивам само, защото секретите са бистри и като цяло не кашля от тях през нощта- само понякога се закашля. През деня не текат и не са проблемни.
И при лекари бяхме, почват да изписват сиропи и тн, които според мен нямат смисъл и затова не съм ги дала.

Вече ако вие имате проблем с  дишане, много кашляне и тн, предполагам, че може и допълнителни неща да се дават, не знам какъв е случая.
Аз също с хомеопатия не лекувам, не вярвам в нея и не мога да дам отзив.

За бебето на 4 месеца- нашата на 4 месеца много се заиграваше с активната гимнастика, имахме 2 или 3 и ги сменяхме.

# 214
То проблемът е, че аз не знаех, че е хомеопат . Когато я посетихме видях в кабинета й сертификат...аз също не желая да го лекувам с хомеопатия,но не знам хомеопатите лекуват ли с традиционна медицина? Ако й кажа, че искам "нормални" лекарства сигурно ще се обиди ,а тъкмо я открихме и сме в процес на записване при нея. Защото старата не ми е вдигнала един път досега за тези 2г, при положение, че й звъня само в раб.време. съответно все едно нямаме Лл и все сме по частни кабинети, това не е нормално да няма лекар,който да не следи детето и да сме по случайни доктори все . Обаче сега новата,ако ползва само хомеопатия,също не бих била доволна.....моля някой ако знае да каже, или поне да търся трети вариант докато е време...

# 215
То проблемът е, че аз не знаех, че е хомеопат . Когато я посетихме видях в кабинета й сертификат...аз също не желая да го лекувам с хомеопатия,но не знам хомеопатите лекуват ли с традиционна медицина? Ако й кажа, че искам "нормални" лекарства сигурно ще се обиди ,а тъкмо я открихме и сме в процес на записване при нея. Защото старата не ми е вдигнала един път досега за тези 2г, при положение, че й звъня само в раб.време. съответно все едно нямаме Лл и все сме по частни кабинети, това не е нормално да няма лекар,който да не следи детето и да сме по случайни доктори все . Обаче сега новата,ако ползва само хомеопатия,също не бих била доволна.....моля някой ако знае да каже, или поне да търся трети вариант докато е време...
Няма как да се запишеш при хомеопат да ти е личен лекар. Здравната каса признава за личен лекар само медици, които имат придобита специалност като общопрактикуващ лекар. Да, може да е ходила на курсове и квалификации, но е лекар, тоест би следвало да изполва и стандартни медикаменти. Вече как практикува, може да ти каже само тя или нейни пациенти. Чистите хомеопати НЕ могат да преглеждат по ЗК, не изписват лекарства, плащаш си прегледите.
И нашата предишна лекарка ползваше и хомеопатия и чак нещата като станеха много зле се сещаше за друго, затова се разделихме. Сегашната ни лекарка понякога иска да изпише нещо хомеопатично, просто й казвам ,че не действа при моето дете.

# 216
Чакай сега, не бързай да се шашкаш. Аз също не съм по хомеопатиите, имам предвид тези, които лекуват само с това. Но нашата ЛЛ например си е ОПЛ и ако не е сериоз о положението изписва от време на време нещо хомеопатично. Ако не вървят на добре нещата, си изпусва традиционни лекарства. За бебе малко неща могат да се изписват и наистина, ако е бистър сопол, няма кашлица или задълбочаваща се такава и на мен ми е казвала да давам Инфлуназал и Коризалия, и двете са уж хомеопатия. Така че ако си е ОПЛ/педиатър и има някакъв баланс между хомеопатия и традиционни лекарства, може би е ок, дайте й шанс. Тези, които се водят само хомеопати, някои нямат дори диплома за лекар, така че няма как да се запишете при тях по НЗОК, така че явно вашата си е реално джи пи.

# 217
Да,да,педиатър е, просто никога не съм ползвала хомеопатия за детето и не знаех как стоят нещата. Добре,значи просто мога да си настоявам за традиционни лекарства и няма как да ми откаже или да се сърди, че не се лекуваме с билки и тн.
Шашнах се,понеже съм чувала, че те при висока Т примерно казват организма да се бори,аз съм против това. Моя позната чакаше температурата да спадне сама и лекуваше с хомеопатия и детето направи гърч докато бяха на село. Искам да съм сигурна,че нещата няма да загрубеят и ако детето е с вирус, температура,диария и все такива сериозни неща ще дава адекватни лекарства.

# 218
Педиатърката ни ме пита в началото дали искам и хомеопатия да изписва т.е дали давам и аз се съгласих, в това че темп.бори и е положителен симптом е вярно, гърчът не е само от високата темп.Зависи от много фактори.Така че дай шанс и на високата т. да стимулира борбата при вирус и разболяване, не я отричай.

# 219
Аз лично с температуеа не бих си правила експерименти с хомеопатии и си давам температуропонижаващи. Някои деца много рязко и бързо вдигат температура, а гърч по принцип и на 38 може да се случи. Моето дете е правило гърч в резултат на неправилно показание на безконтактен термометър за чело от добрите марки...Та и с термометри, нормални се заредете.

# 220
Пак съм аз с хомеопатията.. тази нощ детето почти не спа,цяла нощ кашля и се дави, въобще никакъв ефект от нещата,които взима. Сутринта една приятелка ми каза, че нейното дете е имало някаква бактерия и от там хрема и кашлица и да пусна назален секрет . Но да ви питам при положение, че той преди това беше три дни с температура и диария, може ли да е бактерия причинителя на хремата или вирус? Или то може да се в завъдила тая бактерия независимо от останалите симптоми... Също така дали може аз да занеса проба или в лабораторията взимат (понеже той бяга и пиши и съм чула, че някои хора сами носят някои проби)?

# 221
Няма как са се гадае дали е от бактерия или не. Прави се посявка. Най-добре пробата да се вземе в лаборатория, защото ако я вземете неправилно, нищо няма да излезе.
По принцип след като кашля аз бих завела на преглед. Дали се дави със сополи или заболяването прогресира и е слязло надолу трябва да уточни лекар. Звънете на лекарката, да го прегледа и да назначи секрет.

# 222
При кашлица винаги водя на често преслушване

# 223
Благодаря,ще го заведа

# 224
Здравейте, притеснена съм за една от дъщерите ми (9.5 м). Не винаги отговаря на името си. Понякога ме игнорира и продължава да се занимава с играчките, понякога показва реакция (поглед, усмивка, обръщане към мен). Четох, че може да е признак за изоставане в развитието, аутизъм. Разбира се, далече съм от мисълта, че на тази възраст някой ще и постави диагноза аутизъм, но ако има някакви проблеми или изоставане, искам навреме да потърсим помощ.
Иначе бебето е много мило и социално, гука, заиграва се, произнася срички, усмихва се, радва се на близост.
Ще ми е полезно да прочета мнения по въпроса. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт