За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 33 773
  • 770
  •   1
Отговори
# 435
Д-р Байчева, работи в СБАЛ по Детски болести до ВМА и в Надежда. Ако искате в Надежда всеки ден трябва да дебнете графика онлайн. Буквално по 2-3 пъти на ден за да можете да запишете час за Януари.

# 436
Благодаря, ще я заведем със сигурност на лекар. Знам за млеката, бях писала в една тема, тъй като и бяхме сменили Нан и Хип и се беше запекла. Вие мисля ми отговорихте,  че се сменя бутилка по бутилка, вече го имам предвид.
Мила Байчева гастро ли е? Исках да запиша в Надежда час, но няма график за декември. Не знам дали за същата Байчева става въпрос.
Иначе кърменето ми е болна тема, пробвах какво ли не, но към момента няма особен резултат.
Да, много е тегава с часовете. Вижте в Супердок по рейтинг кои ще ви излязат.. Има читави. Аз единствено съм недоволна от Елена Лазарова - старата школа е и ако а бях послушала , синът ми трябваше на 6 месеца да спре с всякаква кърма и да яде боб чорба за вечеря…

За кърменето ви разбирам, но наистина консултант може да помогне. Аз имах много трудно начало и само с помощ се оправих..

# 437
И консултант по кърмене заедно с гастро! За софия ГОРЕЩО препоръчвам Мила Байчева!
Защо да се дава изцедена кърма от шише, като детето суче?????
И количеството на кърмата може да се увеличи с правилните съвети и изпълнението им. Така детето ще е хем на полезна кърма, хем няма да има и подобни проблеми.

Защото, ако поема без проблем кърма от шише, вероятно проблемът е в млякото!

# 438
И консултант по кърмене заедно с гастро! За софия ГОРЕЩО препоръчвам Мила Байчева!
Защо да се дава изцедена кърма от шише, като детето суче?????
И количеството на кърмата може да се увеличи с правилните съвети и изпълнението им. Така детето ще е хем на полезна кърма, хем няма да има и подобни проблеми.

Защото, ако поема без проблем кърма от шише, вероятно проблемът е в млякото!

И довиждане гърда.. Нека се свърж със специалисти , които ще помогнат.

# 439
Това е съвсем друга тема!

# 440

Аз разбирам, че всеки мери според неговият аршин, но в случаят важното е кърменето да не се прекъсва и този проблем да се реши.

# 441

Аз разбирам, че всеки мери според неговият аршин, но в случаят важното е кърменето да не се прекъсва и този проблем да се реши.

Къде видяхте да съветвам дамата спре кърменето?
Дадох съвети да опита разни неща, за да прецени, кое създава проблем.

# 442

Къде видяхте да съветвам дамата спре кърменето?
Дадох съвети да опита разни неща, за да прецени, кое създава проблем.
При много деца, като преминат изцяло на бутилка, след това кърменето става невъзможно и изисква мноооооого усилия. Именно за това не е добра идея да се цеди кърмата и да си дава от шише. На бебетата им е в пъти по-лесно от бутилка в повечето случаи и след това протестират при даването на гърда.
Мое лично мнение е, че е риск, който може да бъде избегнат с помощта на специалисти.

# 443
Скрит текст:
През първия си месец се хранеше идеално, наддаде 1300гр.
Проблемите започнаха втория месец.
Хранех я на ръце в почти изправена позиция, в един момент не искаше въобще да се храни на ръце, буташе шишето, правеше въпросните физиономии и тн. Хранеше се единствено легнала на повивалника, тотално не е ок тази позиция мисля, но по друг начин не иска.
Храня я на 3- 3.5 часа. Първо суче, но кърмата ми е малко /между 20 и 50 мл изсуква/. После давам АМ Нан Оптипро. Правя 120мл, понякога ги изпива, но с много прекъсвяния, но най често изяжда 100мл. Бибероните едните на на Медела, най-малките размер за новородено, а другите на Нук антиколик, размер S.Оригва се трудно, не винаги успявам, държа я 30-40 мин права след хранене. Тя не повръща обаче след хранене, или поне не често, а по -скоро докато се храни. Позицията на хранене е легнала, като слагам възглавница под главата, за да е малко по-високо.
От София сме, водихме я веднъж и на спешен кабинет заради тези оплаквания. Лекарката ме нахули, че се филмирам и че разкарвам бебе по кабинети, не била слаба, да и давам да яде колкото иска и толкова...

Просто повръщане, до 6 месеца било нормално. Притеснително би било ако всеки път повръща на фонтан.
Тя не повръща всеки път на фонтан, но не е нормално да не може да се нахрани нормално. Изпива около 120мл на няколко пъти и то все с тези физиономии , че и се гади, и ако междувременно не ги повърне.
Според педиатърката не е.
Иначе и аз мисля, че е.
Бебе на два месеца, докато се храни с АМ прави физиономия, че и се гади, ближе биберона, гризе го... често повръща. Трудно си изяжда порцията, по няколко пъти прекъсване заради гаденето...
На някой да му се е случвало?
Рефлукс.

А според педиатърката какво е, ако не рефлукс?

И аз ги слушах тия...
Не! Не е нормално и е тотален дискомфорт и за бебе и за родители. Абсолютно права сте да търсите причини и информация за помощ.
Зависи с какво и как храните детето. Марка/ тип АМ, биберони,количество АМ, интервали, оригване, наклонена позиция. Това са неща, от които се влияе.
Да не си я водила в спешния педиатричен кабинет на Пирогов? Grinning Водих моята двумесечничка там за същите оплаквания преди около 2 седмици. Яко ме нахока, че разкарвам новородено бебе по болници. Биберон не приема по изброените от теб причини - гадене, дъвкане и облизване. От гърда яде със зор. Само че при нас не наддава. На 100 лекари я водих. Нищо ѝ нямало, няма рефлукс, колкото и всеки път да подпитвам за този рефлукс. Гастроентеролог изписа все пак сироп за рефлукс гастротус, но не съм го давала засега, че преди няколко дена предозирах без да искам бебето с капки за колики. И сега още ми държи и не смея нищо да давам. Моето бебе обаче има къса юздичка, та при нас това май е причината. Първия месец качи 400гр, втория 500. В Пирогов дамата каза, че било съвсем нормално, да не сме били всички еднакви и дебело ли съм искала да е бебето Grinning

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 19:15 от Анонимен

# 444
Алегра, не, в 25то ДКЦ. Не знам спешен кабинет ли е, дежурен ли...
Моята този месец наддава значително по малко. Около 600гр. Мисля.

# 445
Ясно. Казаха ми да дохранвам, но не намирам начин да накарам бебето да яде от шише, поне временно. Не приема нито един вид биберон.

# 446
Кърмата как знаете колко е изсукала? Вероятно суче повече отколкото си мислите и приготвената порция мляко й идва в повече. Може би затова й се гади и не иска повече.

# 447
Тегля я на везна. Също съм мислела , че не огладнява на 3 часа и затова съм давала  на 4 часа. Чакам я да огладнее много, малко по-лесно засуква биберона, но пак около 40тия  милилитър прави физиономия, че и се гади.
Ще пробвам на следващото хранене с каучуков биберон, да видим. Утре ще се обадя да запиша час при Байчева, а ако няма свободни часове скоро ще търся друг лекар.

# 448
Току що проверих за часове при Байчева през онлайн профила. За Декември няма свободни часове. За Януари още няма график, но до колкото ги познавам всеки момент ще го обявят. По телефона няма да свършите работа. Трябва както ви казах всеки ден през няколко часа да влизате онлайн и да проверявате за графика. Иначе не е казано , че трябва задължително в Надежда. Свържете се със СБАЛ по Детски болести и питайте там за часове. Даже точно преди един месец гледах по БТВ новините , др.Байчева да дава интервю пред входа на тази болница. Може да пробвате и със АР мляко. Само една бутилка да видите как ще се чувства бебето. АР млякото съдържа брашно от Рожков. Нищо по различно. Брашното тежи на корема и не позволява млякото да се връща към хранопровода. Даже не е и лекарство. Просто техника с която се лъже рефлукса. Познавам педиатри които след ваксини изписват АР мляко защото на някои бебета може да им се гади след ваксините и по цяла седмица да не ядат.

# 449
Благодаря Ви! Няма да чакам за час в Надежда . Звънях в болницата по детски болести, но беше след 17.30ч та никой не ми вдигна. Ще звъня утре пак. Междувременно купих Аптамил АР, но видях, че на кутията пише да се приема под медицинско наблюдение и реших да изчакам прегледа първо да се осъществи. Но да, предполагам, че няма да навреди това мляко та може да го тестваме.
Току що проверих за часове при Байчева през онлайн профила. За Декември няма свободни часове. За Януари още няма график, но до колкото ги познавам всеки момент ще го обявят. По телефона няма да свършите работа. Трябва както ви казах всеки ден през няколко часа да влизате онлайн и да проверявате за графика. Иначе не е казано , че трябва задължително в Надежда. Свържете се със СБАЛ по Детски болести и питайте там за часове. Даже точно преди един месец гледах по БТВ новините , др.Байчева да дава интервю пред входа на тази болница. Може да пробвате и със АР мляко. Само една бутилка да видите как ще се чувства бебето. АР млякото съдържа брашно от Рожков. Нищо по различно. Брашното тежи на корема и не позволява млякото да се връща към хранопровода. Даже не е и лекарство. Просто техника с която се лъже рефлукса. Познавам педиатри които след ваксини изписват АР мляко защото на някои бебета може да им се гади след ваксините и по цяла седмица да не ядат.

Общи условия

Активация на акаунт