Приятелката ми не иска да правим секс

• 18 609
  • 355
  •   1
Отговори
# 120
Аз явно ще се окажа много компромисен човек. В смисъл правя компромиси, живея в компромиси... Като чета дамите тук как режат или посочват врати когато нещо не ги кефи...

Всички живеещи в дълги отношения правят някакви компромиси. Дали вярност, дали кинти, дали отношение, дали секс. Винаги нещо жертваш за да съществува това семейство
Като решиш, че вече не ти отърва...изхода е един.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 23:33 от happy doc

# 121
За нищо не трябва да настоява, като е нежелан, да прекрати тези отношения. Вероятно и жената мисли вече за раздяла.

А защо да не опитат да напаснат нещата? Той не е нежелан, а тя не желае секс всяка вечер. Има разлика.
Може да обичаш много някого и да искаш да изживееш живота си с него /без комерсиални цели/, но да нямаш физическата потребност от неговото количество и честота сексуални контакти. Съществен проблем, но не означава, че няма любов. А щом има любов си заслужава да се борят.
Защо да не потърсят пресечна точка на потребностите си и двамата да са доволни и удволетворени? Но за да се постигне това трябва не сърдене, не кандардисване, а да се намери правилния подход и да се разбере какви потребности има другия без упреци.
И аз като АИДА_Н не бързам да посочвам врати и да се врътвам ядосана. След 25 години брак знам, че без компромиси не може. Повечето хора полагат повече умишлени и целенасочени грижи за кожата или колата си, отколкото за взаимоотношенията вкл. секса в брака си.  Оставиш ли нещата на самотек и каквото стане ... ами вероятноста е нищо да не стане ...

# 122
Дорис, младите хора в днешно време не правят никакви компромиси, а основно посочват врати - за това някои си седят самички и след 50 защото нищо и никой не им пасва. А колкото повече одъртяваш толкова по инат и безкомпромисен ставаш.
Познавам много жени над 30 някои наближаващи 40, които все още търсят принца сред жабите.
Единия бил кривоглед, другия бил нисък, третия бил дебел, четвъртият нямал пари
... пък те предменопаузни лелки са много хубави.

# 123
И принцесата въздъхна:
- Трябва да има лимит на жабите, които целуваме в търсенето на принца.
Прекалено много жаби се забавляват незаслужено. 😄😃😆😃

# 124
Повечето хора полагат повече умишлени и целенасочени грижи за кожата или колата си, отколкото за взаимоотношенията вкл. секса в брака си.  Оставиш ли нещата на самотек и каквото стане ... ами вероятноста е нищо да не стане ...

Това, за съжаление, е много, много вярно. Но повечето хора май просто не осъзнават, че усилия трябва да се полагат всекидневно и във връзката.

# 125
Повечето хора полагат повече умишлени и целенасочени грижи за кожата или колата си, отколкото за взаимоотношенията вкл. секса в брака си.  Оставиш ли нещата на самотек и каквото стане ... ами вероятноста е нищо да не стане ...

Това, за съжаление, е много, много вярно. Но повечето хора май просто не осъзнават, че усилия трябва да се полагат всекидневно и във връзката.

А ей това е! Плюс, че автора е закачен като скачен съд за приятелката си. Заедно излизат и работят май? Тя кога намира време малко за себе си без него?
Ей тъй... фризьор, маникюр, педикюр... без той да й виси на главата? И на мен ще ми се отще ако сме нон стоп заедно.

# 126
Той мисля написа еднакво работно време, но различни работодатели и офиси. Предполагам има се предвид стандартно работно време понеделник до петък без смени или подобно. Лични предположения:

1) Нещо я притеснява, изморена е, другаде е с мислите си (лични причини)
2) Сексът ѝ се вижда еднообразен и скучен и е загубила желание - възможно е да не си казва обаче, има хора, на които им е трудно да говорят за това дори с партньора си или се притесняват да не го обидят
3а) Отношението ѝ към автора е охладняло без да е намесен трети човек/връзката е изчерпана според нея (май rf беше писал в тази тема точно по негови думи непопулярното си мнение, че такива връзки са си били поначало обречени и поне единият не е бил истински влюбен - 100% моята теория за отношенията)
3б) Появил се е трети човек и дори и не е задължително да се е стигнало до физическа изневяра, за да изгуби интерес към секса с автора - това обаче говори за други пукнатини във всяка връзка, няма как да завъртиш главата на влюбен човек все пак

Препрочетох първия пост, бях останала с грешното впечатление, че секс почти не правите от няколко месеца, пък то било от година. Година е много време. Твърде сте млади да сте във връзка и толкова време на сухо. Залагам на третия вариант, в кой да е от подвариантите. И да, след година безсексие ако човек не е асексуален това доста затруднява отношенията. Все ми се струва, че колкото повече време минава, толкова по-трудно става да се обърнат нещата в това отношение.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 01:00 от Анонимен

# 127
  • София
Разбира се, че е най-добре да се срещнат по средата и да си балансират нуждите, но това е много трудно да се случи, когато едната страна увърта и отказва да говори за проблема, или дори да го идентифицира като проблем. Една година е много време и за стоене на сухо, и за замитане на проблема под килима. Каквото и да е в дъното, вече бая време гние и прояжда връзката им.

# 128
Всичко друго няма как да е перфектно, ако сексът е веднъж на високосна.
То някак разговорът е с един тон, ако си правил секс с човека, и съвсем друг, ако не сте се пипнали с месеци.

Така е, но пък ако си финансово обезпечена дали ще ти пука?
Може да си набавяш секса навън или пък с вибратор - като по-горе се писа.
Ако живеете като скотове и само секса го бива е там не знам...
Които го можете навън - блазе ви. Които го не можем се развеждаме.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 01:53 от Pako1

# 129
Те като са на 25 без деца така, след 20 г. + деца сексът ще е веднъж на високосна. Обречена работа.
Да, има и хора, дето се разделят поради несериозни причини, но има и такива, които години наред поддържат безперспективни отношения, за да не останат сами и си губят взаимно времето. Форумът е пълен с такива истории.
Да не им върви секса и да проявяват разбиране може да е нормално за хора на 60, но за 25-годишна възраст не особено. Не е нормално и да са си омръзнали на тези години и с толкова кратка връзка. Не виждам любовта в тази история.

# 130
И аз това си мисля, че ако се обичаха щяха да намерят изход.
Ако тя е охладняла може да го държи като опция докато не намери нещо друго.
Много жени го правят.
Докато пича я води по почивки, на нея ще й играят очите по бармана или сервитьора. Накрая като се хване за някоя отрепка ще скъсат и после ще вие на умряло как докато гонила дивото изпуснала питомното. И такива истории много съм виждала.

# 131
Нашият български народ казва, "ако бебето не заплаче, майка му няма да му даде да яде".
Така че, за да стане компромисът, едната страна трябва да си "изплаче" проблема, а другата да е склонна да участва, за да се разреши.
Не я виждам аз една 25 годишна връзка как функционира, ако единият досадно мърмори, а другият е с тапи в ушите и гледа ведро през прозореца.

И виц.
Сезонът на "не ме пипай, изгоряла съм" плавно преминава в "не ме пипай, студени са ти ръцете."

# 132
Той авторът се покри

# 133
  • София
Към много неща мога да се нагодя, без секс - няма как.
Ще започна да чувствам вътрешни съмнения, лична неудовлетвореност, отчуждаване.
Ако почне и да ми офка и обяснява, че не всичко е секс и много филми гледам и проблема е в моя телевизор - сигурно и ще го намразя.

Защо да живея в полулюбов или нелюбов?

# 134
  • Далечният изток
Ариел, при теб всеки следващ е по-голяма отрепка от предишния ли?!
Задължително оставяш готин пич и се хващаш с отрепка! Тия ги дрънкат мъжете като ги оставят, ама жена да ги дрънка...
Аз пък такива случаи не съм виждала, само тук ги чета. Не е невъзможно, но са някакви спорадични. Обикновено срещам градация.

Общи условия

Активация на акаунт