Будапеща - перлата на Дунав 8

• 47 225
  • 592
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте!
Утре пътуваме за Будапеща, но така и не съм убедена, че правилно разбрах за билетите.
От летището до бул.”Андраси” ще ползваме автобус номер 100E. Правилно ли прочетох в темата,че за този автобус не важи петнадесет дневната карта? В такъв случай какъв балет да вземем? Доколкото разбирам тази карта е най-изгодна и мога да я купя през приложението BudapestGO, но в темата прочетох,че е хартиена и се показва при проверка.
Моля за съвети, че съвсем се обърках…

# 346
Доколкото разбирам, ще ползвате Airport Express автобуса и да, за него не важи тази карта. Билетът за този автобус знам, че е по-скъп от стандартния билет и се закупува отделно. Ето тук има повече информация. Доколкото прочетох, има опция да се купи билет с банкова карта в автобуса - същото като в България.
15-дневната карта се купува през приложението и не е нужен хартиен носител - тя е дигитална в приложението. Когато има проверка се показва баркода на картата в приложението.

# 347
  • София
Ако не искате да инсталирате допълнителни приложения - на летището има пункт на компанията за градски транспорт и можете да купите оттам, приемат картови плащания.

# 348
Благодаря за съветите! Видях в приложението, че намалението за деца важи до 14 ненавършени години, а детето е на 15, така че ще взема два за възрастни.
Не съм сигурна дали ще се ориентираме да хванем 200E и после метрото ( нямам представа на коя спирка трябва да слезем и да се прехвърлим на метро), но излиза доста по-изгодно като сума…

# 349
  • София
На последната на 200.
Гледам от камбанарията на човек с отлична ориентация, но наистина в случая няма какво да се обърка.

# 350
Последната спирка на 200Е е. Няма как да се объркате. Има табели навсякъде.

# 351
Последната спирка на 200Е е. Няма как да се объркате. Има табели навсякъде.

Благодаря на всички за насоките. Справихме се и наистина се спестяват доста пари по този начин.

# 352
Здравейте. Имаме планирано пътуване със самолет до Будапеща от 09-11ти септември,  но за голямо мое съжаление времето ще бъде дъждовно през цялото време. Ще сме с малко дете на 1 година и 4ри месеца.  Мъжът ми е готов да се откажем от пътуването с аргументите,  че няма какво да правим там при лошо време с това малко дете, къде да ходим под дъжда, да си стоим в хотела само и всякакви такива    
А на мен въобще не ми се иска да се отказваме. Бях планирала да посетим и зоологическата градина.
Моля за съвет? Била ли я някоя от вас при лошо време в Будапеща? Какво и как можем да посетим при лошо време, и то с малко дете?

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 11:54 от pink dreams

# 353
Като алтернатива на зоологическата се сещам за Тропикариум-Океанариума. Ние бяхме и там и много ни хареса. За деца е много хубаво, имаше доста.
Други опции са закрития аквапарк, музеят на сладките и селфитата, музеят на илюзиите.

# 354
  • София
Първо - дотогава прогнозата може да се смени няколко пъти. На нашето пролетно пътуване Белград-Будареща-Братислава- Нови сад пишеше едва ли не, че всеки ден ще вали. От цялото това нещо имаше само няколко капки дъжд в Белград.
Второ - никога не бих се отказала от пътуване, заради извинете ме, но такъв глупав мотив.
В зоологическата градина има и много помещения, които са на закрито също така.
Като цяло детето е малко и не знам дали има нещо, което чак толкова да му привлече вниманието.
Не се отказвайте!

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 12:03 от sea.sea

# 355
  • София
Не бих вярвала на прогноза на времето, че даже и да отложа пътуване. Абсурд да се случи. Като знам как се сбъдват. Отивам и се наслаждавам.

# 356
Здравейте!
Вчера купихме 15 дневни карти. Днес има някакъв бъг в приложението на BudapestGO и не позволява да се логнем и от двата телефона. Изписва, че има грешка цял ден. Ползвахме транспорт, но при проверка не знам какво да правим. Освен това и метрото не може да се ползва в този случай. На някой случвало ли му се е? Как да процедираме?

# 357
Здравейте!
Вчера купихме 15 дневни карти. Днес има някакъв бъг в приложението на BudapestGO и не позволява да се логнем и от двата телефона. Изписва, че има грешка цял ден. Ползвахме транспорт, но при проверка не знам какво да правим. Освен това и метрото не може да се ползва в този случай. На някой случвало ли му се е? Как да процедираме?

Ние също сме в Будапеща.Така и не успяхме днес да си купим карти от приложението.Защото и нас ни изписваше такива неща.Помислих,че няма интернет връзка.Затова си купихме 72часов хартиен билет от машините до спирките.

# 358
Купувайки хартиена карта от машините (в моя случай 15 дневните), трябва ли да се валидира при всяко ползване?
До колкото чета-не. Така ли е?

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 15:56 от Rolism

# 359
Днес купих билети за декември месец, живот и здраве. Започвам да чета и да събирам информация Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт