Време е за ИКЕА! - Тема 39

• 50 232
  • 771
  •   1
Отговори
# 495
Въпрос за този ваучер от промоцията в момента - 15-те процента намаление от стойността на настоящата покупка ли са или от бъдещата?

# 496
От следваща.

# 497
  • София
15 е от настоящата, но се ползва в следващата.
ако купиш нещо за 100лв, получаваш ваучер за 15 лв, който се ползва в следваща покупка. ако тя е 25 лв, се плаща 15 лв от ваучера и 10 лв оставащи.

# 498
Много благодаря за мнението за кушетката.
Още не сме я купили. Килим е предвиден и хич не се бях замисляла, че може да пречи. Ще мисля още...

# 499
  • София-Младост
Наскоро бях в ИКЕА и си купих два буркана от "KORKEN буркан с капак 1л".
Не са ми първите, но тези определено ще ги върна...металната част е толкова нескопосано направена, че няма затваряне. Халтаво направени, направо не очаквах даже, реших, че аз нещо не правя правилно.
Обаче имам от преди такива буркани и ...нямат нищо общо просто. Аз ли уцелих калпав апартида,не знам, но ако купувате, вижте и ги затворете на място пробно.

# 500
Наскоро ходихме да разгледаме диваните. Сядаме на един Gronlid (имаме купен такъв от преди около 2 г.) и нещо възглавниците бяха много парзни откъм пълнеж. Сядаме на друг от същата серия до него, но различна конфигурация и възгалниците меки, пълни и удобни, съвсем различни. Цените им хвърчат нагоре, а качеството потъва! Много неща, които сме купували през годините и се предлагат още в Икеа са така за съжаление и друг път съм писала.

# 501
И аз забелязах разлика в диваните.
Гледахме HOLMSUND, като с различна дамаска бяха и различни като усещане. Избрахме най-светлия, защото ни беше най-удобен. Усещането беше направо като с Ektorp. Явно обаче мострата му е била стара, а другите цветове - от нова версия. Такъв и получихме. По-твърд е като цяло, особено възглавниците, направо ми причиниха болки в двете ръце. Седя с допълнителна възглавница, не от Икеа и е поносимо. Също така е по-висок. Но може и в магазина да е бил показан без крака, не загледах.
Липсва ми Ektorp-чето Sob ако не ни трябваше разтегателен и ако имахме повече място, за да сложим двойка или втора тройка, за нищо на света не бих го сменила! За мен той си остава най-удобния от всичките им дивани!

Днес пък ми звъняха да ме питат дали някой се е свързал с мен по повод проблема със счупения рафт. Обясних, че още преди месец ми го доставиха. Комуникацията им е на ниво! Laughing

# 502
Аз самата съм препоръчвала Holmsund тук в темата. Имаме един на 4 години и един на 2 г, ама явно ще трябва да спра да препоръчвам и него....

# 503
  • In transit
Нещо много смъкнаха качеството в Икеа. И аз го забелязах в последно време, но реших, че само си внушавам.
А висящия им отцедник е под всякаква критика. За 1 година ползване, втори е за смяна. Просто си ръждясва яко и това е.

# 504
  • Бургас
Пиша тук, защото в темата за кухните е по-бавно. Сглобяваме си сами кухнята. Остават в долния ред 8 см. Ще сложим бленда. Питането ми е дали има специални или се реже от покривния панел. Също не ми е ясно закрепването към стената или към шкафа се прави.

# 505
Пиша тук, защото в темата за кухните е по-бавно. Сглобяваме си сами кухнята. Остават в долния ред 8 см. Ще сложим бленда. Питането ми е дали има специални или се реже от покривния панел. Също не ми е ясно закрепването към стената или към шкафа се прави.
Реже се от панел. Най-добре с ръчен циркуляр с линеал, за да е прав и хубав среза. Закрепва се с Г-образни планки за страницата на шкафа. Можете да купите от железарията. Внимавайте с дължината на винтчетата, защото панелите са 16 мм, а не 18 мм като стандартното ПДЧ. Вземете винтче за дърво 12 мм.

# 506
  • Бургас
Благодаря ти за отговора. Закрепваме бледата за шкафа. Бутаме към стената шкафчета и после отгоре слагаме плота.

# 507
Точно така!

П.П. И да покажеш някоя снимка да зърнем нещо новичко и хубаво Simple Smile

# 508
  • Бургас
Ние сме на принципа да ни има втория акъл. 😄

# 509
  • София-Младост
Един лаишки въпрос. Това с грапавото нагоре се слага, нали? И залепвате ли го с нещо за рафта или то ще се отпусне с времето? Че като е на руло, ми се подвива в краищата навътре. https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-organisers … bcb0-8167c15cfd18

Общи условия

Активация на акаунт