💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 148 527
  • 4 367
  •   2
Отговори
# 1 305
  • Другата България
Досадно става вече това коментиране на потребителите и техните предпочитания, както и техните мнения.
Това е форум, всеки е свободен да напише това, което мисли, без да се налага да се обяснява защо така мисли, и защо не е с “умните“ и вероятно “красивите“. Темата е за предаването, не за списващите в нея. С тези вметки и подметки не сте по-различни от хората, срещу които недоволствате всъщност.
А, виждам, че това не е само мое мнение.
Скрит текст:
Явно не се четем и разбираме.
Каквито и варианти да имахме, Мани и Фейгин бяха на дъното и на пангара при Супергероите. Единствения шанс за тях двете бе да потърсят късмета си в другите две племена и каквото сабя покаже. Да, пак може да отпаднат първи, но ако бяха останали при сините щеше да е същото със 100% сигурност.
И аз първо така си помислих, но реално в синьото племе Фейгин имаше много по-добри шансове. Тя се разбираше с всички. Преди последните номинации тя си даваше сметка именно за това и поради тази причина имаше голяма дилема, явно "планът" тогава вече е бил замислен. Но приятелите ѝ не я подкрепиха да продължи без тях.
Същото мисля и аз.

# 1 306

Подкрепа също така беше изразена от няколко много умни хора пищещи тук. Това би трябвало да накара тези, котио са изненадани от подкрепата, да се замислят.

То вече и да не смее човек да пише в темата. Що не се раздели и тя на две - едната за умните, "пищещи" тук и една тема за тия, дето още не им е дошъл акъла,  останали са на етап амеба, но пък имат нахалството да са против начина на саботаж на Мани и Фейгин.

# 1 307
  • София
Споделям всичко, изобщо не ме вълнува дали някой го харесва или не. Развивам си темата, каквато би трябвало да е ролята на всеки един заел се с популярна тема в Бг мама, независимо от тематиката.
В случая информирам без да взимам страна (а аз моята позиция си я написах - подкрепям момичетата, въпреки че аз лично нямаше да саботирам, но съм 'ЗА' тях).
Ако имаше подкрепа за другата коалиция от настоящи или бивш риалити звезди щях да я публикувам, само че такава няма.

# 1 308
Скрит текст:
Саботажи се случиха и по-рано в този сезон, както и във всички предишни сезони. Фактът, че е извършен саботаж сам по себе си нито е прецедент, нито е нещо шокиращо, нито е против правилата, нито се изобличава и наказва от продукцията после (защото си е напълно предвидена част от играта). Саботажът сам по себе си не е фактор, който да заслужава каквото и да е специално внимание, а тук се счупиха хората да коментират.

Следователно проблемът не е, че има саботаж, а как точно е извършен саботажа. Добре. Две основни неща можеха да се направят по различен начин при този саботаж:

1. Можеше да се обяви предварително или по време на играта и изобщо в най-явен вид, че играта се саботира. Но имайте предвид, че това носи предимно минуси в социалната игра. Генчо го направи само вътре в отбора си и по-скоро само като заплаха, с която да обърне Зори. Реално той го е признал открито лице в лице само пред Георги, другото са слухове. А после, виждайки, че Елица бави отбора на коловете достатъчно и без той да саботира излишно, Генчо се възползва да не прави кой знае какъв отявлен саботаж реално на арената. Саботажите изобщо не са лесни за правене и костват много на този, който ги прави. Още повече преди разделяне на отборите. Няма да бъдеш приет особено радушно в новия си отбор, ако те знаят, че последното, което си направил, е несъмнено и неоспоримо да саботираш своя собствен отбор. Ще кажете - ами, не саботирай изобщо тогава, като не можеш да си понесеш последствията. Да, но от гледна точка на Фейгин и Мани, те буквално щяха да предадат Илиян, ако не саботират. Щяха да загубят вътрешно-коалиционната си чест, а тя е по-важна за тях от отборната в този случай.

2. Можеше да се саботира доста по-"мишкарски", както вече сме виждали няколко пъти. Т.е. едното момиче (Фейгин) просто да участва в пъзела, да се прави на разсеяна, да разхвърля парчета, да всява хаос и така да пречи на Вики да реди. Такъв тип саботаж вече е правен този сезон, никой нямаше да бъде супер впечатлен и да се изпишат триста страници с коментари. Резултатът от техния саботаж и този по-мек вариант за саботаж пак щеше да бъде един и същ, но в очите на някои зрители този мишкарски вариант щеше да изглежда по-поносим. Проблемът е отново - и това, което е различно от предни саботажи - че ситуацията се случва точно пред разделяне на племената. Да участваш в пъзел и да го саботираш е доста по-рисковано. Може да си проличи, може да има съмнения, пак да направиш лошо впечатление на новия си отбор. Техният саботаж, който действително изглеждаше брутален и крайно нечестен за нас зрителите, на практика беше далеч по-"чист" от мишкарския вариант. Те останаха отстрани (твърдят и че не са се подхилквали, а просто разменени погледи с другия отбор са монтирани по такъв начин) и нямаше как да бъдат заподозрени. Така са приети нормално в новите си отбори, няма никакви съмнения около тях и всичко е наред. Да, изглеждаше много грозно, особено спортистите Вики и Цецо сигурно са си изповръщали червата, като са гледали, и вероятно сипят огън и жупел по Фейгин, която също е голям спортист в техните очи. Но предвид всички обстоятелства и едва ли не клетвата пред Илиян, двете момичета щяха да се чувстват много по-обезчестени, ако не го бяха направили и то точно по този подмолен начин. Саботажът си е саботаж. Дали е по-малко или повече подмолен, той все е нещо, което примерно човек като Гого не би правил изобщо. Но всеки има различен път в играта и попада в различна ситуация, при което трябва да се съобразява с моралните обвързвания на своя собствен път.
По точка две, след изхвърлянето на парчето, Фейгин пак можеше да е там, защото руля нямаше нареждане и нямаше нужда да симулира работа, пак щеше да бъде видно за всички защо не става и не е в нареждащите проблемът, но тя казала на Гого той да на пъзел, след като вече са били сигурни, че отборът им ще загуби.
Вчера на лайф по разказите ви Мани и Алекс са се оправдавали, заедно с Илиян, хора които мислят, че са постъпили правилно не го правят.

# 1 309
Доста е важно това, че разни знайни и незнайни воини от предни сезони и други предавания не подкрепяли "агресорите". Няма подкрепа = Мани и Фейгин са постъпили умно, честно и почтено. Логика 😃

# 1 310
Благодаря ти, Diavolo за споделения подкаст на Maximal Revenge.
Следващия сезон 2023 на Maximal ще е на морето, поне идеята е такава засега. Ехааа ,и са поканили Ваня да участва, дано,дано,дано да приеме, така ми се иска пак да я гледам. Любимка ми беше и си остава и досега, другите жени от Игрите ми бледнеят в сравнение с нея.
Бобката го бях отследвала от Инстаграм ама след хубавите думи за Гого пак ще го фълоуна хаха. Innocent
Та, Бобката се кефи на Гого, Фифо и Валери. Тими - Гого, Фифо и разбира се неизнeнадващо на Генчо. От жените отличиха най-вече Елица и Мишето в битките и Евгения (като социална игра). Simple Smile

# 1 311
И Фейгин, и Мани харесвам много, подкрепям ги за хода им от вчера. Наистина Фейгин можеше и да си остане при сините, но при двама номинирани седмично, най-вероятно и тя щеше да го отнесе веднага.

# 1 312
Важен е фактът, че участниците от другите сезони и предавания оценят хода на Мани и Фейгин като добър ход за тяхната игра. Играта е индивидуална, а такива ходове се помнят. В крайна сметка моментното положение на Мани и Фейгин може да се оцени като с нищо по-лошо от вчерашното им положение. Напротив, ако имат имунитет за първата седмица тогава положението им в момента е по-добро от вчерашното.

# 1 313
  • софия
А мислили ли сте в посока, че второто липсващо парче от пъзела е скрито от Алекса, има резон. И разговорът му с Генчо подсказва.
Всички са били наясно с хода на събитията. Претеглили са риска в сценария и са преценили, че двете руси сладурани е най-добре да свършат тази работа със саботажа. Достатъчно хора биха ги разбрали  и подкрепили ( и аз сред тях)))  )  Но ако Алекса беше саботирал хейтът срещу него щеше да е унищожителен.

И още по-рано в епизода в разговора със Зори, Жорката "разпределяше" синьото племе  преди играта))))))

На мен ми хареса този сценарий, добър ход на продукцията. Е, малко е калпава режисурата, ама нищо и така си ги харесвам.)))

Надявам се хейтът бързо да преминава и за  всички  участници това преживяване да  донесе позитиви.)))

# 1 314
Замислям се, да. Проблемът е, че в сблъсъка между рационален, пресметлив избор с щипка реваншизъм и емоционален, основан на принципи, винаги избирам второто. Какво да се прави, вероятно съм бяла птица с донкихотов синдром, но не всички можем да сме актьори в шарада.
Ами може просто и моите подбуди да са подобни, но да виждам картинката огледално на твоята. Емоционален подход, основан на принципи виждам на друго място.

# 1 315
  • София
Споделям всичко, изобщо не ме вълнува дали някой го харесва или не. Развивам си темата, каквато би трябвало да е ролята на всеки един заел се с популярна тема в Бг мама, независимо от тематиката.
В случая информирам без да взимам страна (а аз моята позиция си я написах - подкрепям момичетата, въпреки че аз лично нямаше да саботирам, но съм 'ЗА' тях).
Ако имаше подкрепа за другата коалиция от настоящи или бивш риалити звезди щях да я публикувам, само че такава няма.
Напълно нормално е човек да публикува информация за хора, които харесва, както и мнения, които се доближават до неговото, обратното щеше да е анормално. Аз също предпочитам да публикувам за участниците, които харесвам и ме интересуват. Феновете на Виктория са свободни да направят същото. Тъй като не следя участниците от "Сървайвър" в социалните мрежи, ми е интересно да разбера мнението им за "ИВ".

# 1 316
  • Sunshine state
При всички положения двете девойки ще са на пангара. Така че ще видим колко ще им сработи стратегията.
Вече стискам палци Алехандро и Вики да стигнат максимално напред, до финала. Да им убият стратегията на момите 😃
E,щеше и ще най-вероятно, но нали трябваше да направят мръсотийката, та да не са само те нещастните. Нека пък и на другите им е гадно. Умните подкрепяли.. Психологически тормоз. Sweat Smile

# 1 317
В крайна сметка това е само игра, а Мани и Фейгин не са нарушили правилата.

# 1 318
Най-вероятно съвсем скоро масово ще се реве в темата, така че да продължим да дискутираме великия ход на двете руси девойки няма да доведе до нищо.

# 1 319
  • София
Като видяхме как реагираха Вики и Алекса, за номинацията на Цецо, какво се изсипа на главите на Мани и Фейгин когато Цецо не се върна, как си представяте те да застанат пред всички и да кажат, че няма да играят или ще саботират играта защото искат да отидат в друго племе, където може да нямат по-голям шанс да продължат, но ще се спасят от виковете, крясъците и заплахите. Дори не мога да си представя в каква истерия щяха да изпаднат Виктория и Алекса.
Да не забравяме, че изолацията си казва думата. А и там, не е като в реалния живот- човек излиза, тряска вратата,  успокоява се  по свой начин и се връща за конструктивен диалог. Не че с тези двамата може да се води диалог, те си знаят тяхното. 

Общи условия

Активация на акаунт