Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 32 641
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • Г. О.
Здравейте. Има ли инсулинова резистентност? Гликиран хемоглобин - 5,6%.

# 256
Здравейте. На работа ми се случи почти от веднъж да отпадна сякаш ми е паднало кръвното. Започна да ми се повръща, почувствах отпадналост, стягане в гърдите.
И друг път ми се е случвало да ми паднат батериите така и всяко леко усилие да ми е тежко, но пък кръвното е било нормално.
Не успях да повърна, но и днес съм отмаляла и нищо не ми се яде. Пих аспирин, че всичко ме боли, но само си докарах киселини...
Това натрупана умора ли е или да търся проблема и другаде?

# 257
  • Близко съм
Дами излезнаха и моите резултати според невролога нямало нищо притеснително погледна ги набързо набързо, но не мислите ли че пик.к-на и ревмат. Фактор са ми високи? Какво ви е мнението как е цялата картина?
Скрит текст:
Скрит текст:

# 258
Сега мери ли го?
На мен ми се случи през нощта веднъж, така лошо както описваш, беше паднало много, пулс не улових дори с пулсоксиметъра..страшничко си беше.

Не е от преумора според мен.

# 259
  • София
Дами излезнаха и моите резултати според невролога нямало нищо притеснително погледна ги набързо набързо, но не мислите ли че пик.к-на и ревмат. Фактор са ми високи? Какво ви е мнението как е цялата картина?
Скрит текст:
Скрит текст:
Защо да ти е висока пикочната киселина? Че тя е по-малко и от средната стойност.
Не ми се виждат високи на мен.

# 260
Здравейте. Има ли инсулинова резистентност? Гликиран хемоглобин - 5,6%.
Инсулинът само на гладно ли е изследван? Доста спада КЗ при втората и третата проба, подозирам че там ще е бил доста висок, ако и на гладно да не е зле. Той дори гликираният е по-нисък от КЗ на гладно, вероятно има хипогликемии или поне доста варира захарта.
По принцип е хубаво лекарят да ги тълкува тия стойности, заедно с каквото като симптоми го е накарало да назначи изследването. Бивало и инсулина да пусне трикратен, а не само в началото. КЗ на гладно е висока също, ако това не е инцидентна стойност.
Какви оплаквания имаш, които са наложили изследването да търсите ИР?

# 261
Aloevera_, нищо повишено не виждам в тези резултати.
Не се притеснявай - поне за тях.

# 262
Здравейте, може ли да ми препоръчате хубав пробиотик за детето - 3г. Боли я коремчето напоследък, но не се и учудвам, след толкова много лекарства изпити покрй градината, а сега е и с варицела, искам с него и да засиля имунната система. Имам омнибиотик 6, но се чудя има ли по-добър избор? Благодаря!

# 263
Събудих се със скован врат и боли страшно много при някои движения... Не мога да си обърна главата наляво, не мога да се наместя в леглото, не мога да вдигна бебето, ужас е, заболява ме сковаващо силно за няколко секунди, после ме отпуска. Може ли да се направи или вземе нещо, което да облекчи болката? Нурофен дали ще помогне?

# 264
Намазване на врата с нещо загряващо- Диклак, волтарен и др от този род.

# 265
Мъжът ми донесе арника, обаче сега се зачетох, че може да е доста токсична. А аз кърмя в момента, а и като нося бебето, често докосва врата ми. Мога да облека поло или да сложа шал, но май няма да се мажа с нищо. Взех само нурофен засега.

# 266
  • Г. О.
Natka, благодаря много за отговора. Пуснах си изследвания по мое желание, тъй като от една година забелязвам глюкозата на гладно да е 5,6. Според личния лекар нищо ми няма, в норма била. Нямам оплаквания. Знам, че стойностите трябва да са под 5, ако всичко е наред. Реших да пусна гликиран хемоглобин, който също бил в норма. Да, в референтните стойности е, но на горна граница, кажи - речи. Вече виждам, че глюкозата е 5,9. Според позната, с която говорих днес (тя учи ендокринология)- имам лека инсулинова резистентност. Може да се повлияе от диета и спорт. Ще го направя, дано наистина има ефект. Нямам наднормено тегло, но от известно време живея доста стресово, та предполагам това е оказало влияние. След половин година или след година трябва пак да пусна изследвания с обременяване с глюкоза.
Благодаря още веднъж! Сега ще прочета за хипогликемията. Може би трябва да изследвам и щитовидната жлеза.

Още нещо - бях питала дали някой знае какво е това в задната част на езика (някакви неравности). Питах лекар - каза, че това е съвсем нормален географски език. Голяма част от хората имат такъв. Детето ми има същия, а мъжът ми - не.

# 267
Ако искаш прегледай темата за ИР, там предимно на определено хранене се набляга и се говори доста и за отслабване но дори и друг вариант да избереш, началният пост ща ти е полезен. Има много информация, с години е събирана, само да ти се чете.
Не всички с ИР са с наднормено тегло, макар че е често срещано.

# 268
Здравейте.Дали се върти актуален вирус само с висока температура?Детето е с температура от седмица, изследванията сочат вирус, но много дълго продължи.

# 269
  • Пловдив
Здравейте.Дали се върти актуален вирус само с висока температура?Детето е с температура от седмица, изследванията сочат вирус, но много дълго продължи.

Правихте ли ковид тест? При деца се случва да изкарат само с температура ковид. Но сякаш за по-кратко време.
Иначе сега има много респираторни вируси с всякакви симптоми, може и да е най-обикновен вирус, но за всеки случай направете един тест, ако не сте.

Общи условия

Активация на акаунт