Френдзона

• 18 447
  • 725
  •   1
Отговори
# 225
  • Столичанин ама не в повече :D
Обаче забелязваш ли как всички момци трябва да се оженят, но не и всички моми?
Когато момите са повече от ергените, остава „нехваната мома“. За нея пеят специална песен, в която се изразява съжаление, че и тоя път не е успяла да се ожени.

Аз забелязвам, че за нехванатите моми пеят специални песни на съжаление. Thinking

# 226
Гордж, ти май не ме разбра.
Момата се оправя, ама тез пъпеши, момците, трябва срочно да бъдат вкарани в пътя.

# 227
Да бе нали тоз пъпеш момъкът трябва срочно да бъде вкаран в пътя ама и да е генерален директор. Smiley
Генерален директор никой не ми е намерил още.

# 228
  • София
Според зависи. Зависи как е попаднал във френдзоната- ако е заради чесане на его и/или липса на достатъчно привличане- шансът е минимален, клонящ към нула. Вече при наличие на привличане, но заради други обстоятелства невъзможност за връзка- там шансовете са големи, дори е неизбежно. Много пъти съм писал за моя случай с най добрата си приятелка, вкарах я във френдзоната по други причини, не защото не я харесвах. От там вече ясно какво последва. При нея не са ми ясни до край нещата, но на скоро попаднах на един анализ на подобна ситуация. Когато харесвания в такива отношения свикне с постоянното внимание на другия, изградят се много близки отношения и по някаква причина втория се разкара, ролите внезапно се сменят. Оказва се, че първия не може без това постоянно внимание, започва да си мисли, че е влюбен и да прави опити да си го върне. Обаче в случай на успех не е много сигурно дали ще се получи трайна връзка или няма бързо да се отегчи.
Тва е на кратко, да добавя има много връзки възникнали след приятелства, особено след близки такива, но гаранции, че винаги ще се получи няма.
М, да, това е доста интересно явление, което ми се е случвало.
За съжаление и аз не мисля, че може да произлезе здрава връзка, тъй като единият (първоначално харесваният) има трайни дефицити и (вероятно) неспособност за сериозна връзка. Такива типажи се хранят от суетата и вниманието около тях. Все в горния шаблон влизат драма куин, дива, атеншън/валидейшън джънки. Т.е., все форми на енергиен (връзков) вампиризъм.
Спирането на вниманието ги побърква. Но ако им го предоставиш, отново бият отбой и започват да подхранват свитата си от обожатели и размера ѝ. Те си намират майстора само при отработени играчи, които умело натискат бутоните близо-далеч и им лазят по нервите, без да инвестират лични емоции. Но и "изпод тоя камък" връзка няма да излезе. Та си откарват без сериозни връзки целите 20, че и 30те. После ... се чудят кое по-напред, щото животът не ги чака.

# 229
Шанс има, но след това няма да се върне обратно там. Мой близък се ожени за "най-добрата си приятелка". Също съм на мнение, че мъж и жена рядко и трудно могат да бъдат приятели. Винаги на единият му минават разни мисли през главата.

# 230
  • Наблизо
Когато момите са повече от ергените, остава „нехваната мома“. За нея пеят специална песен, в която се изразява съжаление, че и тоя път не е успяла да се ожени.

Аз забелязвам, че за нехванатите моми пеят специални песни на съжаление. Thinking
Било е това.
Сега е обратното,само че без песните.Сега са злъчни коментари из Фейсбука и форумите как жените били меркантилни или се “продавали” на чужденци,вместо да вземат “здрав нашенец”.
По мои наблюдения много повече стари ергени се навъждат напоследък,отколкото стари моми и последните много често са такива по избор.Вече и с напредването на медицината и технологиите,стават и майки без да “купуват свинята”.

Фензона имах като млада и зелена,беше хубаво вниманието обаче като почна да се обръща срещу мен и да трябва да режа..стана кофти.То пък и се “задомих” и съвсем вече не ми беше до тях.Интересното е,че с години наред някои от тях се опитваха все пак да ме канят по срещи,хем че знаеха че съм сериозно обвързана.Чак когато се омъжих ,спряха наистина.

# 231
По мои наблюдения много повече стари ергени се навъждат напоследък,отколкото стари моми и последните много често са такива по избор.Вече и с напредването на медицината и технологиите,стават и майки без да “купуват свинята”.
На големия екран - любов, флирт, романтика, пеперуди... и колежката влезе в киното с трактора.

# 232
  • София
Хората се оправят все по-добре сами и вече не Питър Пан поколение, ами цялото население и не само тук, се състои основно от капризни инфантили. Всеки ден им се ще нещо ново и различно, но ако може да не се ангажират много. Това е лелчинското ми впечатление на тема обвързване и за двата пола.

# 233
  • София
Съгласна. Нашият вход, примерно. Преди всички бяха семейни. Сега, 18 години по-късно 1/3 от малките апартаменти/при нас са много/ са заети от соло обитатели в приемлива за сватосване възраст и хич нямат такива намерения.

# 234
Значи, има известна разлика между приемлива за сватосване възраст и приемлив за сватосване екземпляр. Моите старомомински наблюдения се свеждат до
- тези не знам как някой се е излъгал да ги вземе
- с този характер можеше да си поне малко по-хубав

# 235
  • Наблизо
Значи, има известна разлика между приемлива за сватосване възраст и приемлив за сватосване екземпляр. Моите старомомински наблюдения се свеждат до
Нарциса,и на двата ти въпроса отговорите са:
Или са били млади и неопитни или твърде отчаяни или с много счупено самочувствие.
За жалост обаче особено второто и третото се случват ужасно често и нечестно.
Поне факторът “какво ще кажат хората” намалява значително.

# 236

Било е това.
Сега е обратното,само че без песните.Сега са злъчни коментари из Фейсбука и форумите как жените били меркантилни или се “продавали” на чужденци,вместо да вземат “здрав нашенец”.

Фензона имах като млада и зелена,беше хубаво вниманието обаче като почна да се обръща срещу мен и да трябва да режа..стана кофти.То пък и се “задомих” и съвсем вече не ми беше до тях.Интересното е,че с години наред някои от тях се опитваха все пак да ме канят по срещи,хем че знаеха че съм сериозно обвързана.Чак когато се омъжих ,спряха наистина.
Нарциса,и на двата ти въпроса отговорите са:
Или са били млади и неопитни или твърде отчаяни или с много счупено самочувствие.
За жалост обаче особено второто и третото се случват ужасно често и нечестно.
Поне факторът “какво ще кажат хората” намалява значително.
Демек две напълно противоречащи с мнения, според първото вече било обратното, според второто си е точно така както и преди, защото "особено второто и третото" говорят именно за това. Smile И разбира се това какво се говори в женски форум и какво е в реалността са съвсем съвсем различни неща, но въпреки, че чета тук само от няколко месеца, примерно това https://www.bg-mamma.com/?topic=1493767 но в обратната посока някакси ми се струва по-рядко срещано. Simple Smile
Старомоминските наблюдения, които се основават на разочарованието, че как може други да ги взимат въпреки че са еди какви си си с подточки с тирета са ясни, на мен обаче ми е странно друго, жена хем говори с такава омраза за мъжете че са свине хем е омъжена за такъв, то е същото като някой да обяснява колко гаден е шоколада и в същото време да го нагъва всеки ден. Smiley
п.с. след малко отивам до билата да си взема 47%ов на промоция. Yum

# 237
Jerami висиш от незнам колко време в тоя форум, а не си разбрал най- важното, че Жените избират с кой и какво. С кого ще си легнат, кой ще допуснат по- близо, с кой ще си прекарат живота. А това за разочарованието, всеки човек го е изпитал, и то не един път. Но, така израстваме и ставаме по- силни.
Трупане на опит му се вика, покрай бройките.

# 238
  • Наблизо
Жерами,изобщо не са ми противоречиви мненията.

Плюенето е по селските тарикати,търсещи си слугиня,на които им се свидят пари за децата им,които са залепени за мама,които слушат мама за всичко,тези които оставят жената да се гърби с всичко и т.н.Моят мъж е обратното.
Отдавна мина времето на “От кал да е,мъж да е” и на жените да се гледа като на втора категория жени,защото не са намерили качествен мъж и затова са избрали да са сами.Или са избрали да са сами,защото така искат.
Вече можем да избираме.
Второт ми мнение,което цитираш,е към тези жени,които са се излъгали по някаква причина (неопитност,нужда да спасяват комплекс и тн) ,тези които живеят с идеята ,че не струват ако нямат мъж и са взели каквото е било под ръка и тези,които са попаднали на такъв ,надушил комплексите им и ги е използвал срещу нея ,за да я вържат.

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 08:41 от BeautifulM

# 239
За много хора, ако в картинката има мъж, жена и проблем в отношенията им, то винаги жената е виновна и трябва да се коригира. Ако щеш за френдзоната, първо - жената няма право да е толкова самодостатъчна и самовлюбена, че да няма френдзона, второ - като проима френдзона, задължително на жената трябва срочно да ù дойде акълът за някой от френдзоната и да му пристане без оглед болести, лудости или грозота.

Общи условия

Активация на акаунт