Френдзона

• 18 344
  • 725
  •   1
Отговори
# 525

Докато вие, жените сте слепи за обективността, не можете да оцените един мъж, когато ви се предостави, дори да е топ с качества, ами започвате да го искате ИМЕННО защото други жени го искат. И това съм го виждал на живо, динамично в моите отношения. Една и съща жена, не ме иска, после като види внимание от други жени и се обръща на 180 градуса и започва да се смее безпричинно и да търси внимание.

Тук не съм съгласна. Това, че някой започва да те търси, когато види, че те изпуска, е просто желание да те държи близо до себе си под контрол. Ако наистина имаш искрен интерес, няма да чакаш да го проявиш, когато човекът вече се ориентира в друга посока.

# 526
  • София
С Танграта се съгласявам дотам, че интерес предизвикват качествата и успеха, което прави хората привлекателни и от двата пола.
А, не, че някоя друга го иска. Това не знам откъде и защо го вярваш.
Да, може би донякъде ловецът в нас се събужда, но, щом отначало не те е искала, ако те получи ще те прати пак там - никъде.
Вие правите същото.

# 527
  • София
Тангра, не бъркай търсенето на внимание с интерес за нещо повече. Вниманието и съответно, валидацията, идваща от това внимание, е валута при много жени.
А, писах точно за това по-рано в темата.
Патологичното търсене на интерес като дефект и невъзможност за сериозна връзка.
Въпреки това, едното не противоречи на другото. Допълват се.

А и винаги интересът съдържа и сексуално привличане. Просто при проблемните жени това остава твърде непостоянно.

Но ти си прав за едно, че в крайните случаи, когато жената търси основно интерес (като основно занимание) май повече се влияе от това, мъжът да е търсен и харесван от други.
Но вероятно се дължи на това, че просто следват емоциите си, а не логическо възпитание и цел.

# 528
С Танграта се съгласявам дотам, че интерес предизвикват качествата и успеха, което прави хората привлекателни и от двата пола.
Съгласна съм. Иначе това, което той описва, е по-скоро да държиш някого на кукичката и от време на време да придърпваш кордата към себе си, за да не се измъкне. За мен такова поведение е недостойно.

# 529
  • София
За мен също, още повече, че изначало не го искаш.

# 530
  • Агент под прикритие
Съгласна съм. Иначе това, което той описва, е по-скоро да държиш някого на кукичката и от време на време да придърпваш кордата към себе си, за да не се измъкне. За мен такова поведение е недостойно.
То точно това е модела на поведение на тези, които поддържат "френдзона" на първо място... Grinning

За мен също, още повече, че изначало не го искаш.
Тези, дето играят "труден/трудна за взимане" са ми били винаги забавни. Особено когато продължават да играят трудни за взимане, когато вече са трудни за.... искане/желаене. Bowtie

# 531
  • Далечният изток
Точно като някои тук Joy

# 532
На практика не е възможно мъж с качества да се представи на свободна жена и тя да го отхвърли. Ако беше така, Питър Динклидж, Стивън Хокинг и разни известни инвалиди нямаше да са женени и с по нам колко деца. Единственият вариант е жената вече да е влюбена в друг. Проста, обусловена от биологията, хипергамия. По принцип всичкото, дето го изписах в последните постове, се намира накуп в произволни подкастове и видеа, защото е взаимосвързано.

# 533
Моите наблюдения са не по-различни от на мъжете тук и по-конкретно това на rf. Аз лично предпочитам да наблюдавам какво правят жените, а не да слушам какво твърдят, че харесват или обичат да правят. Направо е невероятно колко много неща могат да се научат когато просто наблюдаваш.
И, да, характерно е предимно за такива в 20-те си години, макар, че съм го виждал при някои чак до късните 30 години. Научно (психологично) доказан факт е, че жените са по-привлечени от мъже, чиито чувства са неясни, поне в началото със сигурност.
Видях доста коментари за незрели мъже, търсещи незрели жени, и в някои (не всички) случаи може и да е вярно, но в масата случаи винаги по-лесния вариант е първоначалното отрицание в комбинация с лепене на етикети, отколкото човек да признае, че може и да не е прав, особено ако някога се е случвало да участва в подобно... кхм... състезание, но в крайна сметка, на кой както му е по-лесно да се справя с мисълта и каквото му помага да спи по-спокойно вечер.

Дали има изключения? О, със сигурност, но както много обичам да казвам, изключенията НЕ правят правило.
  Болднатото е много, много  вярно.

# 534
  • София
Ами и това, което аз съм писал го има в подкастове. Най-скорошният автор, който съм слушал е Кевин Самюълс. Общо взето преповтаря моите наблюдения, и тук там някоя гледна точка, за която не съм се досетил. Или допълнителна статистика.
Да, ако има ясно изразена хипергамия, и дамата е много под конкретния мъж като обективни качества, може и да стане.
Не съм твърдял изобщо, че с НИТО ЕДНА от жените няма да стане.
Въпросът е с жена, която е подходяща като за нивото му. Примерно ако е 8 и тя да е 8, а не 4.
Това не смятах за нужно да го пиша, някои неща са си очевидни.

# 535
Тангра, твърденията ти седят. Нали щеше да приключваш?

Аз лично предпочитам да наблюдавам какво правят жените, а не да слушам какво твърдят, че харесват или обичат да правят. Направо е невероятно колко много неща могат да се научат когато просто наблюдаваш.
Болднатото е много, много  вярно.
Вярно е и за мъжете. Само че, колкото и да не харесвам рф, той (и ти май) сте единствените женени и бройките ви са доста над тези на останалите. Някак... като ще чета глупости, по-добре да ги чета от поживял си бракуван, не объркан девственик на 40-50+.

# 536
  • Далечният изток
Що бе, я виж на теория как ги разбират нещата...
Аз пък не чета, нито гледам видеа и какво беше там... Животът се живее пред очите ми, а и аз живея в него. Статистики и чужди наблюдения не ми трябват, за да изграждам отношения.
То и двама женомразци се подвизавали из Ютюб. Ако някой ги слуша и им вярва, направо да затрива всички жени...

# 537
  • София
Абсолютно. Докато някои чакат жената/мъжа да се натъкми по статистика, други го живеем този живот, не се оставяме той да ни живее Wink

# 538
  • Агент под прикритие
Тангра, Кевин Самюелс (лека му пръст) ме кефи колко директно си казваше нещата в подкастовете и с какви елементарни, същевременно силни аргументи работеше, срещу които малко хора можеха да му излезнат насреща. Естествено, само тези, които се припознаваха пряко или косвено в това, за което говореше, тръгваха да подскачат на коментарите му.
Жалко, че човека си отиде толкова млад (53). Можеше да си поживее още...

Аида, коментара ти за "женомразците" ми напомня за един от подкастите на Fresh & Fit,  когато една от гостенките обвини водещите на подкаста в женомразие и не можа да се аргументира. За разлика от водещите, естествено... Grinning

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 10:49 от Phoenix Wright

# 539
  • Далечният изток
Интересно хора, които мразят жените, що се занимават с тях?! Аз като мразя мишки, не си ги отглеждам вкъщи...

Общи условия

Активация на акаунт