Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 10

• 79 112
  • 838
  •   1
Отговори
# 720
  • София
С 0.05% първите години при мен нямаше особен резултат. С 0.1% разликата е видима. Но предполагам е до кожа, както и другите активи в рутината.

Иначе съвсем отгоре-отгоре. Тялото ни разпознава ретиноидната киселина /третиноин/ както естествена такава в организма ни и за това резултатите за много бързи, за някои агресивни и по-видими. До като на ретинола му трябва време да се преобразува в ретиноидна киселина, за това и е по-толерантен към кожата и няма толкова силни реакции. Не знам дали обясних правилно и разбираемо 🙃.

# 721
  • София
Мишчице, въпроса беше, че да започнеш с най-високия процент е супер стресиращо за кожата. Аз не случайно започнах с ретинол, след това с ретинал и чак тогава най-слабия трет, радвам се на кожа в перфектно състояние. Трета го купих първи, но го започнах последен.

Ако сега стартираше, пак ли с 0,1% би започнала?

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 22:59 от nad_tab

# 722
  • София
Пак казвам до кожа е. Когато започвах, започнах с 0.05%. Прекъснах лятото и есента започнах 0.1% през 3-4 дни. Но си познавам кожата и знам как реагира.Не препоръчвам на никой да експериментира ако не знае какво да очаква.

# 723
Това лято ли?

# 724
marinadp не не се бърка Grinning. Баш с трет си се маже народа и повечето не заради акне,а заради напредващо ЕГН.  Като дойде испанския и аз ще се пробвам...да ме пита човек защо ама пуста краста Grinning.
Моите пори от ретинала се изчистиха тотално. Кожата ми е като на бебе.

Prinzesata, ти кой ретинал ползваше ?

# 725
  • Варна
Avene... цената му пак е топ ей сега ще се запася Grinning

https://www.notino.bg/avene/a-oxitive-nosshen-piling-krem-za-oza … X7fhoCwyUQAvD_BwE

# 726
  • София
Не. Преди това лято си бях 0.1% и пак есента си започнах с 0.1%.

# 727
  • София

Ей, ненаситници, кога го изкупихте Simple Smile

# 728
Каква беше последната цена? Joy
Аз го гледах в Нотино тези дни, беше около 57лв, и си имаше по-малко от 5 оставащи бройки.

# 729
  • Варна
47лв. Често го намалят.

# 730
Здравейте, може ли някой да съдейства с какъв продукт да започна. Проблемът, който ще боря е милиум. Имам 2 броя и страшно ме дразнят. Във времето планирам да ида на дерматолог или поне козметик. Дотогава все пак искам да пробвам и с промяна в рутината на грижата за кожата(склонна към акне/мазна/разширени пори :/).
От това, което прочетох продукти с ретиноиди биха помогни ли. Но какво да купя? И как да въведа, да ползвам? За слънцезащита прочетох в темата, но така или иначе, аз без нея не излизам.

# 731
Мацки, заслужава ли си Sleep glucolic на Medik 8? 😀Която е ползвала от вас, моля да даде отзив, че едни 100 лв да не избягат напразно...🙏

# 732
  • Пловдив
....  Пептиди,серамиди,добрия стар хелурон,галатомицес Grinning ....

Може ли повече информация за продукти с галактомицес.
Благодаря.

# 733
  • София
Беленето е много рядко, ако навън е студено и съм се предобрила с другите щуротии, които ползвам. Не познавам по-добър продукт за борба с хормонално акне, без да те тровят с ретинол вътрешно. От трета вече 3ти месец кожата ми сияе, дори и да съм гръмнала с някоя пъпка веднъж в мецеса - минава за дни, а не за седмици. Слънцезащитата е ясна, хидратацията също.

# 734
Беленето е много рядко, ако навън е студено и съм се предобрила с другите щуротии, които ползвам. Не познавам по-добър продукт за борба с хормонално акне, без да те тровят с ретинол вътрешно. От трета вече 3ти месец кожата ми сияе, дори и да съм гръмнала с някоя пъпка веднъж в мецеса - минава за дни, а не за седмици. Слънцезащитата е ясна, хидратацията също.

Ретинолът го има под формата на хранителна добавка без рецепта - примерно геритамин, герикапс и тн. Защо “без да те тровят с ретинол вътрешно”? Смисъл той не е токсичен/опасен, това си е витамин А, да не се бъркате с нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт