Шанс или развод ?

• 15 271
  • 425
  •   1
Отговори
# 120
  • Столичанин ама не в повече :D
Изчанчиха се мъжете, щото жените се примиряват с все по-малко, и правят все по-големи компромиси. "Не пие, не бие, крие се като хойка" се приема за максимума и е равно на перфектни отношения. Че то по-добре без мъж,отколкото с такъв мъж.
Е тогава що толкова много мъже се оплакват, че жените имали огромни претенции до небесата? Thinking Всмисъл не може и двете твърдения да са верни. Simple Smile

# 121
  • София
За да има деца.
После таткото изведнъж не е ок.
Сигурно и на децата такъв баща, който не пие, не бие, носи парите вкъщи не им е достатъчен?
Нищо де, инициативната мама ще вземе нещата в свои ръце.
Не пие не съвпада!

# 122
  • Бургас
Джереми, по принцип ти симпатизирам, но с последните ти мнение изобщо не съм съгласна. Разбирам, от мъжка солидарност се опитваш да защитиш пола си, изхождайки от себе си, може би. Обаче, истината е точно тази, която посочи потребителката, която репликираш. Естествено, не важи за всички мъже, не обичам слагането под общ знаменател и изобщо обобщенията на едро. Но практиката сочи, че масово днешните мъже са неспособни да поемат отговорност и да дадат своя принос в изграждането на едно стабилно семейство. Не говоря за парите изобщо.
Никак не си дават сметка, че семейният живот изисква известна пренастройка и нагаждане с другия, важи и за двамата във връзката. Само че, жените сме в пъти по-гъвкави в това отношение, а вие го приемате това за даденост, сякаш ни е фабрична настройка да правим всичко, все едно много ни харесва. Да не мислиш, че всяка жена примира да върти парцала и черпака, след като се е прибрала от работа, да гледа деца, да пише домашни, да виси по градинки и т.н. Ми не. Не припадане от кеф, ама го вършим, защото осъзнаваме, че създавайки семейство и особено деца, с тях вървят отговорности, които колко и да са досадни и неприятни, трябва да изпълняваме. И го правим. При маса мъже това просто липсва. Те си мислят, че за тях дейностите в един дом са по желание и ако им се занимава и когато им се занимава. И като вземат, та ги свършат след няколкото пъти напомняне на всеки 6 месеца, после чакат овации и благодарности, щото помагали, видиш ли ти.
Достатъчно примери имам около себе си за жени, които живеят в пъти по-качествено без мъжете си. Децата им също. Някои жени и не щат да чуят втори път да живеят с мъж, ако офертата е същата като стария. Както е казал народът, по-добре сам, отколкото зле придружен. Пък за удоволствия и секс, винаги се намира желаещ. Без да се налага да му переш гащите и да му търпиш киселите физиономии.

# 123
Jerami е просто един от тези с претенциите...

# 124
Този е много далече от типажа с кредит.
И не, не е лош баща.
Независимо, че не е поправил чешмата когато мама е казала и че не е обрал гроздето когато мама е казала. И нищо, че детето се е хлъзнало на грозденце. Те добре, че не са толкова чупливи.
Тук се търси повод.
Все едно мъж да ми се заоплаква как жена му нещо не е както преди, как не е весела, как не готви,някак не се поддържа, как ....
Направо го пресичам.

# 125
  • Столичанин ама не в повече :D
Джереми, по принцип ти симпатизирам, но с последните ти мнение изобщо не съм съгласна. Разбирам, от мъжка солидарност се опитваш да защитиш пола си, изхождайки от себе си, може би. Обаче, истината е точно тази, която посочи потребителката, която репликираш. Естествено, не важи за всички мъже, не обичам слагането под общ знаменател и изобщо обобщенията на едро. Но практиката сочи, че масово днешните мъже са неспособни да поемат отговорност и да дадат своя принос в изграждането на едно стабилно семейство. Не говоря за парите изобщо.
Никак не си дават сметка, че семейният живот изисква известна пренастройка и нагаждане с другия, важи и за двамата във връзката. Само че, жените сме в пъти по-гъвкави в това отношение, а вие го приемате това за даденост, сякаш ни е фабрична настройка да правим всичко, все едно много ни харесва. Да не мислиш, че всяка жена примира да върти парцала и черпака, след като се е прибрала от работа, да гледа деца, да пише домашни, да виси по градинки и т.н. Ми не. Не припадане от кеф, ама го вършим, защото осъзнаваме, че създавайки семейство и особено деца, с тях вървят отговорности, които колко и да са досадни и неприятни, трябва да изпълняваме. И го правим. При маса мъже това просто липсва. Те си мислят, че за тях дейностите в един дом са по желание и ако им се занимава и когато им се занимава. И като вземат, та ги свършат след няколкото пъти напомняне на всеки 6 месеца, после чакат овации и благодарности, щото помагали, видиш ли ти.
Достатъчно примери имам около себе си за жени, които живеят в пъти по-качествено без мъжете си. Децата им също. Някои жени и не щат да чуят втори път да живеят с мъж, ако офертата е същата като стария. Както е казал народът, по-добре сам, отколкото зле придружен. Пък за удоволствия и секс, винаги се намира желаещ. Без да се налага да му переш гащите и да му търпиш киселите физиономии.
Не е от мъжка солидарност, а от положението на човек израстнал с един родител. Но аз ще ти задам друг въпрос относно отговорностите в семейството, които никой не ги отрича, в повечето случаи кой поема по-голямата част от финансовите отговорности? Simple Smile
Jerami е просто един от тези с претенциите...
Е тука си в грешка. Smiley Дори наскоро получих критика от една съфорумка, че не било добре да нямам никакви, след като и казах, че за мен са важни единствено две неща (като дори и едното в много случаи съм го преглъщал от любов, но вече не бих). И не, не са свързани нито с външност, нито с материалност нито с каквото и да било физическо нещо. Simple Smile

# 126
Обикновено жените се тормозим за емоциите на децата си, след раздяла с БНД. В случая децата са спокойни.
Само мога да си правя извод...

# 127
Този е много далече от типажа с кредит.
И не, не е лош баща.
Независимо, че не е поправил чешмата когато мама е казала и че не е обрал гроздето когато мама е казала. И нищо, че детето се е хлъзнало на грозденце. Те добре, че не са толкова чупливи.
Тук се търси повод.
Все едно мъж да ми се заоплаква как жена му нещо не е както преди, как не е весела, как не готви,някак не се поддържа, как ....
Направо го пресичам.
Търся оправдания може би, защото вече не съм щастлива !!!!
Не знам как да го обесня. Пак казвам явно проблема е в мен. Днес даже си мислех, може пък да съм създадена да бъда сама. Смисъл без мъж в къщата. Защо не ? Правиме една едва 2 пъти в месеца секс... А сме на по 30 г. Горе долу. Нямам аз желание с него да правя, той е малко като само да свърша.. пък ти само ме гледай . Мииииииии
Не знам цял ден се опитвам така иначе . Даден момент се настройвам ще преглътна, следващия го чувам и просто се чудя какво мисля още .  Това любов ли е ? Страх ли е ? Не знам. Може ли човек едновременно да обича и мрази един човек. ? Ем да го иска Ем да го ненавижда ? Това ли е брака ? Да правиш компромиси с вътрешното си аз, заради брака ? Казвам в прав текст, живота ми е скучен, може би аз имам нерационални виждания за това как младо семейство може да живее макар и с деца.. но така не бях си го представяла честно ..

# 128
  • Бургас
Изчанчиха се мъжете, щото жените се примиряват с все по-малко, и правят все по-големи компромиси. "Не пие, не бие, крие се като хойка" се приема за максимума и е равно на перфектни отношения. Че то по-добре без мъж,отколкото с такъв мъж.
Е тогава що толкова много мъже се оплакват, че жените имали огромни претенции до небесата? Thinking Всмисъл не може и двете твърдения да са верни. Simple Smile

Разбира се, че не са и двете твърдения верни. Мъжете погрешно смятат, че жените имат твърде много претенции, в масовия случай. За тях всяко нещо, които им е досадно, вади ги от зоната на комфорт /дивана/ и изобщо което ги напряга, се явява свръх претенция. Пък ся, че нещото е важно, основателно и напълно резонно да се очаква от тях, бидейки член и основател на това семейство....ай ся, претенции. Та оттам и тия легенди как жените всичките, видиш ли, много претенции имали. То за вас, всичко над" не пие, не бие и кръшка тайно" е претенция, айде холан.

Сега, че има разни принцеси татини, дето наистина минават границите, има. Ама те поне, отдалеч си личат, че да ги избягвате.

Редактирам се, че сега ти видях последния въпрос. Въртим сучем, все на парите ви избива вас мъжете. В семейство, в което И двамата работят, финансовата отговорност се поделя, очевидно. Защо да не се поделя и другата? Или и това е претенция? А колко семейства има, които са издържа и само от жената или основно от нея. Тогава?
Да носиш финансовата тежест в семейството или по-голямата част от нея, не те освобождава от останалите неща, Джеръми. Ей това не схващате масово мъжете, ама вземете си го набийте в главите.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 20:11 от sixsens

# 129
  • София
Не е човека с кредита, защото баба му е подложила и мама и тате носят и месят, да живее брачния живот. Ама не, изненада.

Авторке, има и друг живот.

# 130
  • София
Офф. Вчера питах дъщеря ми има ли някакъв спомен само с баща си, така нещо мило, да са излезли някъде, нещо да са правили заедно.
Ми няма.

# 131
Човекът е стигнал дъното + ви е изгонил. Няма какво да го мислиш. Продължавай напред. Дано да поддържа добри отношения с децата, дори и свеки да ги гледа, пак е време с тази част от семейството им и е важно за тях. Използвай като остават да спят там, да си почиваш, да излизаш или каквото там те прави щастлива.

# 132
И в крайна сметка се стигна до същността.
На авторката не ѝ се прави секс със съпруга понеже не бил качествен.
С кого  ѝ се прави секс?
Защото за мен оттам и тръгват проблемите.
Той този мъж не го е взела без да го познава, не е родила две деца току-що.
Те не осъзнават, че не са нагости .
И какво им се казва на тях?
Съжалявам, но ще ви променя живота понеже татко ви не такова добре?

# 133
И какво се очаква да направи, след като за нея нещата са приключили емоционално? Да се напъва да търпи и да се прави, че го обича ли?
Той самият не е помогнал особено, за да се запазят отношенията им, та не знам какво толкова скачаш.

# 134
FB и щото е родила две деца за си натиска парцалите ли. През няколко месеца, когато ескалира напрежение и я изгонят да се скатава при мама и тате и така..
Та кое е пример за децата и градивно за жената?

Общи условия

Активация на акаунт