Да се оплачем... 2022 - тема 2

• 329 712
  • 4 838
  •   1
Отговори
# 4 800
Какви са тия двойки и тройки? Пържоли ли? Примерно свинска, телешка и пилешка? Или какво?

На нас празнуването с други хора ни отпадна по болест, защото след почти седмица не ми е минало. Както и да е. Купихме мезета разни - месо, сирена, маслини, баница с късмети взехме днес, тиквеник, и ще направим салата. И без това не ядем толкова много, не виждам смисъл да се зариваме с храна. Разкритикуваха ме, че не съм взела както ми беше поръчано най-евтиното “шампанско” за 3,99. То вярно, че и двамата не обичаме и не пием и всяка година го изхвърляме, обаче това дори балончета нямаше 😂 взех някакво пак евтино, и изобщо купих не много неща и не са кой знае пък колко специални и оставих пари, с каквито едно време се изхранвах аз на седмица. Че тя вечеря в хубав, скъп ресторант, не квартална кръчма и средна хубост, за двама ни излиза толкова. Егати скъпотията. Наистина се прибирах и се чудех как се справят хората с ниски доходи. Съвсем сериозно, не знам. То дори за храна не стига!

Моят хубостник е доста кисел последните дни, много му се събра, но видях, че преди да излезе беше се поуспокоил и полагаше усилия да не вилнее. Оценявам го. Защото аз си прекарах отпуската болна в леглото, няма да има как да отпразнуваме с приятели, и въпреки това се радвам и нямам търпение за зарята и всичко. Много ми е хубаво.

Писаха ми пак да ме питат дали съм оздравяла и дали искаме да идем. Казах, че не съм още, и макар да не съм заразна вече (предполагам?), едва ли на някого ще е приятно да съм около него. Отговор: “А, няма проблем, половината сме болни!” Е какво, да ида там да си разменяме бацили и да ме тръшне следващия? Много ми е странно това, че и от хора дето до неотдавна разправяха на всеки за ваксинации, разстояние, лична отговорност и такива разни работи…

# 4 801
Цялата ми къща смърди на чесън, а аз не ползвам. Тия съседи какво пускат по каналите не знам , обаче ще се издушим в нас. Мирише на хамбургски салам.
Хич не си давам зор аз. Направих тиквеника, ще нарежа пържолите , една питка и толкова. Какво да му празнувам ? Толкова ми е криво, че бих предпочела да не ходя никъде и да си лягам вече.

# 4 802
Хохо, откакто на една НГ колабирах от половин питие, недояждане и недоспиване, обичам някак си даже ми е уютно да съм вкъщи на НГ, може да поканя скромно гости, но да съм си вкъщи. А сега ме канят мен да ходя, а не ми се ходи баш на НГ измежду пиратките и висенето до късно и да съм на гости... ама не мога да ги накарам те да дойдат, че са семейство... да се оплача. Иначе цял преди обяд готвих, сега пак сериала, кафе ще пия, и още малко имам после готвене. Не е много като количество  и не чакам гости, но все пак е НГ и обичам да ми е пищно и от много неща по малко да има, пък дори и по пожама да гледам през балкона частното светлинно шоу от двора на училището, и да си легна когато ми е кеф... Сега съм в дилема и таман си бях намислила деня, и ми се накъсва 😒

# 4 803
Днес се треса от нерви.
Чудя се как се предписват ей така АД като бонбонки, без да се опита нещо друго преди това.
Що информация изчетох и стигам до извод, че не са панацея и лечение.
Объркана съм много..

Потърси второ мнение. Твоя син не е точно тийнейджър, но е на границата, а антидепресантите имат неприятни странични ефекти при тийнеджъри, различни от тези при възрастни.
От друга страна, ние тук по интернет не можем да преценим дали има нужда от антидепресанти, може би наистина са нужни. Затова преди да започне да ги взема потърсете второ мнение от специалист.

# 4 804
Ох, аз омесих питката и чакам да втаса, пека две дози сладки и току-що се усетих, че корите за баницата все още са замразени... Изкарах ги, ама да видим. Имам лошото чувство, че ММ ще иска да ходим с колело на гости и ще го изненадам като започна да товаря колата. Просто няма шанс да пренесем всичко + куче с колело.
И ме ядосва на вс отгоре... От сутринта не съм се спряла в кухнята, а той не можа на куриера да отвори, щото бил в тоалетната. Живота ще си прекара там тоя човек... Не я разбирам тая мъжка черта.

# 4 805
Тва с тройката беше много добро, дай боже всекиму. И аз така , традиционно само двойка. Капучино и бира, вие кво си помислихте ??
Искам откровено да ви призная - измих косата си последно на 22 ри. Отидох да ме изсушат. И така до днес . Е, слагам по малко люш, и тя става все по хубава . Ще изневеря на традицията си в края на годината да отмивам всичко от старата . Ще оставя косата си немита още ден. Каквото и да ми донесе това .
И се убедих, че косата е огледало на душевното състояние на човека .  Освен това тук намерих един продукт...как да го нарека - нещо като бръснач за жени. Минах през лицето си. Е, като за първи път се понакълцах тук там, но въпреки всичко си мисля, че ще се сприятеля с този продукт. Само да свикна да го ползвам без щети. Добър пилинг прави.

# 4 806
В ДМ ги има, махат мъртвите клетки, ексфолират добре и премахват излишни косъмчета или мъх по лицето. Не водят до повече или буйно окосмение, противно на очакванията, но не се препоръчват при чувствителна кожа, защото може да я възпалят.

Ни двойка, ни тройка правих. Както казах, довечера сме в приятели, та ще видим. Може пък някоя четворка да се заформи.

# 4 807
  • Great Britain
Снощи легнах в 11часа и още съм в леглото.Кафето го изпих вече.Вън вали и е супер мрачно като нощ.Та лежа, чета и слушам дъжда. И все пак е време да се надигна и да започна да се глася за новогодишното парти на което съм поканена.Оплаквам се , че ми е мързеливо и дъждовно .

# 4 808
Няма да готвя, на гости сме на родата, както обикновено. Обаче питката също така по традиция ще е мое произведение. Надъхана съм за вечерния концерт като слушам как загряват. Simple Smile

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 19:11 от faviana

# 4 809
Скоро и аз имах доста косопад, спаси ме Приорин таблетки, тоник и шампоан. Даже одеве като си мих косата се очудих, че паднаха около 10 косъма, друг път с шепи събирам. Отделно си я мажа с бадемово масло, масло от авокадо и зехтин и стоя часове, някой път я мажа от вечерта и спа така с торбичка на главата и сутрин я мия. Разредих и миенето, мия си косата веднъж седмично, за моята коса е много по-добре, отколкото, когато я миех през ден.

# 4 810
  • София
Ееее, че то това не е за оплакване - дъжд и легло (и книга). Simple Smile Това си е мечта за мен.
Ние два часа бяхме навън, тука пече слънце. Разходихме се в парка, после в градинката децата играха баскетбол. Сега ще се къпем и приготвяме. И аз днес няма да си мия косата, а на щерката. В повече ми идва само нейната. То е едно миене, сушене, два часа. Наследила е моята гъста коса.
Аз не мога да се оплача от 2022 г. Въпреки мрънкането ми се случиха хубаво неща, постигнах неща, които си мислех, че никога няма да направя - смених си работата, записах магистратура..... Само да сме здрави другата година, ние, децата, родителите ни, всички. И да има мир. Да няма война. Малко като миските звуча, ама наистина това искам.

# 4 811
За мен пък не беше от най-приятните години, за сметка на това осъществих няколко много полезни неща 🙏

# 4 812
  • Точно където трябва
Тортата стана като дърпана баница, едната кора я изгорих та ще е с 5. До 7 никога не съм можела да я докарам. Дано поне на вкус да става, ще мижим и ядем. И крема рядък, детето взело сметана с 12% масленост, тя като течна. Няма да я нося на изложба. Имах едни тиквички, реших да ги изпържа, да не ги хвърля, междувременно простирам и накрая ги поизгорих и тях.
Пожелавам си по- спокойно и кротко дете, да започна да свалям онези 30 излишни кила и още нещо. И здраве, разбира се! Желая го и на вас!

# 4 813
Последните две години са най-хубавите в живота ми. Въпреки всички гадости, които се случиха, никога не съм била по-щастлива. Случи ми се всичко, което някога изобщо съм искала.

Ели, първата торта, която правих, направо я овъглих. Сега се научих да ги пека на ниска температура + че не си докосвам телефона и не излизам от кухнята. Тия минутки внимание винаги ми се отплащат накрая Grinning А пък да не коментирам какво стана като реших, че е добра идея да разбия заквасената сметана с миксер... Течеше отвсякъде.

# 4 814
Ние ще сме си сами, синът ми ще празнува с приятели. Опекох по една пържола и една резервна, като мама, да има и за допълнително 😆, обелих и по 3 картофа, цели ги сложих - в глинения съд ги правих тези неща.
Навих 3 рулца тиквеник, който сестра ми нарича баклава/сладкиш, защото бил много хубав като баклава - орехи, локум, захар, канела и малко тиква Simple Smile
Останаха ми 5 кори, ще навия банички все пак да има. Питка няма да меся, че с мъжът ми ще изядем по едно парче и ще остане на 90% за утре студена, та утре за вечеря ще направя питката. Имаме мезета, ядки, салата от краставици и чери доматчета и това ще е.
Чудя се дали да не слезем на центъра, но вероятно и това няма да стане.

Общи условия

Активация на акаунт