Войната в Украйна 2

• 928 123
  • 14 367
  •   1
Отговори
# 14 070
Пак ли е нужно да си напомняме и обясняваме защо се налага да се отпускат заеми на Украйна?

# 14 071
Звучи много цинично тази мисъл, но дори най-накрая Русия да надделее по някакъв начин, тя ще заеме едни разрушени и опустошени територии, със намаляло население и то предимно враждебно и още куп външни врагове неприключили с нея. И при това ще е получила големи загуби в хора, техника и ресурси, докато го направи. Така че даже след евентуална Пирова победа, няма да се усили кой знае колко, че да започва нов голям конфликт.

# 14 072
  • София
Звучи много цинично тази мисъл, но дори най-накрая Русия да надделее по някакъв начин, тя ще заеме едни разрушени и опустошени територии, със намаляло население и то предимно враждебно и още куп външни врагове неприключили с нея. И при това ще е получила големи загуби в хора, техника и ресурси, докато го направи. Така че даже след евентуална Пирова победа, няма да се усили кой знае колко, че да започва нов голям конфликт.

Тоест, пак разчитаме на украинците да ни спасяват с гражданска война и диверсионни действия.

Бъркаш нормална с тоталитарна държава. Там могат и да гладуват, но военно производство ще има.

# 14 073
Сега е страшно да си украинец, но не заради заемите, а заради войната.
Ън, в момента имам заеми и вярвай ми, не ме страх изобщо от тях, но още подскачам като чуя сирени или нещо гръмне някъде.
Как може да се сравнява изобщо окупация с европейски заем, не знам. Всъщност знам, заемите ги ползваме всички в тази тема, но войната повечето хора са я видели само в новините. Да се считат късметлии, да си плащат собствените заеми и да не сравняват несравними неща.
Както нямаше европейски голодомор тук, а дори напротив, така няма да има и в Украйна.

# 14 074

Мисленето там след победа ще е следното: "победихме обединения запад, вратата е отворена - вперед!"

# 14 075
Нека не забравяме, че след войната русия ще плаща репарации. Та да, тя ще плати заемите, а не Украйна.

# 14 076
Нека не забравяме, че след войната русия ще плаща репарации. Та да, тя ще плати заемите, а не Украйна.
Дори да е така, първо репарациите трябва да възстановят държавата /Украйна/, второ да върнат заемите . Това са твъде много пари и ще са нужни десетилетия.

# 14 077
  • софия
Украйна не е виновна за това. Украинците са на своя територия.
Агресорът е русия. русия се намира в чужда държава.

# 14 078
Дори да е така, първо репарациите трябва да възстановят държавата /Украйна/, второ да върнат заемите . Това са твъде много пари и ще са нужни десетилетия.
Ти още ли не разбираш, че и в момента плащат роднините ви в русия. Парите са блокирани отдавна и взети. Всеки масраф си има цена. И внуците ви ще плащат.

# 14 079
Ми по-добре да плащаш заеми, отколкото да си под руска окупация, даже не разбирам защо се повдига на въпрос.

# 14 080
Скрит текст:
Ти още ли не разбираш, че и в момента плащат роднините ви в русия. Парите са блокирани отдавна и взети. Всеки масраф си има цена. И внуците ви ще плащат.
Това лична нападка ли е и с какво те провокирам или не си наясно, какво е блокирано и каква част отива за Украйна, но трябва да кажеш нещо.

# 14 081
Не знам колко станаха заемите, дето има да ги връща Украйна. Поне 100 години ще са длъжници. Ще плащат и неродените още, ще завещаят и на поколенията си. Мисля ,че нямат толкова активи, с които да се разплащат.Ще стане страшно да си украинец. Не че сега не е....

Ужас, вярвам, че си силно загрижена. Не се притеснявай, ще се оправят.

Загрижена съм. За нас най-вече, щото ще ни натоварят и с украинските дългове. Но и за Украйна се замислих. Замислих се, защото  си спомних, че преди десетилетия тук имаше виетнамци. Работеха  къде ли не. Имаше и в завода, където работеше майка ми. На конвейра ги сложили. И хората там решила всеки да покани по 1 виетнамец на гости да видят български дом. Та, и у нас дойде на обяд виетнамец. Бо се казваше, беше на около 20 години, и другите били все на такава възраст. Разказа, че и те така се надявали да ги възстановят. Но....дали им заеми. България също дала заем, за да помогне на братския виетнамски народ. Когато трябвало да се връща, държавата не могла, каза виетнамецът, че са бедни. И тогава правителството се договорило да замени дълг срещу работна ръка. Повечето млади виетнамци били призовани да заминат на работа. И този младеж бил изпратен в България. Имал двама братя- те пък били.... в Чехословакия май беше, пак заради заеми....  Европа има нужда от свежа работна ръка, щото на баба Меркел криви й  излязоха сметките с мигрантите. Що се отнася до репарациите, такива плаща този, който капитулира. Не съм чула нито едната от двете страни да е обявила капитулация.
ПП Мислих, че вече се е уточнил въпроса, че украинците са потърпевши и това вече не се обсъжда. Само че във война отпадат всякакви етични съображения. Не истината, а силата печели.  Затова мирът винаги е за предпочитане.

# 14 082
  • софия
Не знам колко станаха заемите, дето има да ги връща Украйна. Поне 100 години ще са длъжници. Ще плащат и неродените още, ще завещаят и на поколенията си. Мисля ,че нямат толкова активи, с които да се разплащат.Ще стане страшно да си украинец. Не че сега не е....

Ужас, вярвам, че си силно загрижена. Не се притеснявай, ще се оправят.
Загрижена съм. За нас най-вече, щото ще ни натоварят и с украинските дългове. Но и за Украйна се замислих....Що се отнася до репарациите, такива плаща този, който капитулира.  Не съм чула нито едната от двете страни да е обявила капитулация.
ПП Мислих, че вече се е уточнил въпроса, че украинците са потърпевши и това вече не се обсъжда. Само че във война отпадат всякакви етични съображения. Не истината, а силата печели.  Затова мирът винаги е за предпочитане.
А защо не за русия?
За какво точно пишеш?

# 14 083
Те тия репарации ще са като санкциите, частични. Възстановяването ( когато стигнем до това! ), ще е от много страни, със разни капитали, материали и работници. Вече ги е имало тези неща многократно. И тук в Европа.
Сигурно ще има врътки със горивата, и със какво ли не още друго. Може би още отсега някои калкулират всичките бъдещи варианти и сметки.
Стратегически погледнато, в перспектива, си се очаква намеси и борби освен на този театър, във конфликтните зони в Азия, Африка а защо не и в Америките. Пеперудата размахва крилца на много места и бурите върлуват на още повече. Нещата не приключват със победа на един участък от фронта. Даже и със победа по цялата дължина на същия фронт.

# 14 084
  • Paris, France

Нищо подобно. ФРГ още 15г след ВСВ беше възстановена и надминала по качество на живот държави, които са били победителки, като СССР, например. И репарации са плащали, и са се задължило да приемат всеки съветски немец и евреин.

Заеми се опрощават.

Забравяте, че след края на войната Украйна влиза в НАТО и ЕС и текват милиарди по разни фондове.

А на загрижените да не ни натоварят с украински дългове - дългове се изплащат, разсрочват, опрощават. Изпод калния руски ботуш се не излиза докато настъпващият не падне мъртвопиян, фалирал или умрял. Много бързо забравихте Горбачов, който ни даде свободата без бой. Можеше да е някой като Путин и да сме отдавна умрели повечето.   

Нещо ново за олио, сапун, газ, бензин, жито да има?

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 08:57 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт