Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 380
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • Велико Търново
Ето нашия, но на мен не ми харесва, просто трябваше да го има...

# 496
Момичета, имам нужда от помощ за подредбата на мебелите в детската стая. Всичко ще е по поръчка, но не мога да го измисля как да стане, така че да е удобно. Трябва да има две легла, гардероб и бюро. Ще съм много благодарна на вашите съвети Simple Smile

# 497
Здравейте,
Препоръчайте ми подпрозоръчни первази, подходящи за черна дограма?

# 498
Здравейте,
Препоръчайте ми подпрозоръчни первази, подходящи за черна дограма?
Черен гранит или технически камък? Ако подът е дървен, то може и первазът да е дървен.

inska_maslinka, вратата може ли да се мести?

# 499
Маслинка, ето една примерна идея. Червеното са леглата - начертала съм ги в мащаб - 90/200, но може и по-тесни да се сложат. Синьото е бюрото, като белият правоъгълник вляво е висока етажерка или шкаф за учебници. Лилавото е гардероб. Дясната Г-образна част на бюрото може да се махне и на нейно място да се удължи гардероба с едно по-плитко крило, ако е достатъчно едно работно място на бюрото.

# 500
  • София
И моята идея е подобна, но грозно начертана...

Не мога да обърна изображението.

# 501
Леглото няма как да е точно 90/200 см още повече ако се подпре на стената. Ще трябва да има нещо, което го изолира+самата рамка на леглото. Все едни 5-6 см трябва да се добавят като абсолютен минимум.

При Г-образна подредба остават 45 см за бюро при матрак 90/200 см. За мен това бюро е тясно.

Другото със скрина излиза, че той ще е 40 см, т.е. нощно шкафче. Вариант е да е нещо като ракла, но ще захапва доста от перпендикулярното легло, което не е много удачно. Две глави една до друга пак не ми е ОК на мен поне....

Ако се гони Г-образна подредба, освен да се мине на вариант легло за матрак 82/190 см.

Над леглата могат да се направят също шкафчета/полици за книги.

Друг вариант е легло тип сандвич с чекмеджета между двете легла:
Нещо такова:

Разбира се винаги съществува и вариант двуетажно легло...

# 502
Леглото няма как да е точно 90/200 см още повече ако се подпре на стената. Ще трябва да има нещо, което го изолира+самата рамка на леглото. Все едни 5-6 см трябва да се добавят като абсолютен минимум. - до вратата разстоянието е 217 см - не разбирам какъв е проблемът леглото да е 200 см? Табла, рамка и каквото и да е няма как да е повече от 10 см. Може и вратата да се направи 80 см.

При Г-образна подредба остават 45 см за бюро при матрак 90/200 см. За мен това бюро е тясно. - винаги може да се направи изтеглящ се плот, макар че голямата дължина компенсира площта.

Леглата тип сандвич са най-лошият възможен вариант. Единствено като резервно легло за гости мога да ги приема. Всяко дете трябва да си има своето кътче, до което да има лесен достъп по всяко време на денонощието. А ако стои разпънато, това легло ще блокира цялата стая. Дори двуетажните легла са по-добър вариант, но те имат други недостатъци.
В малката стая е трудно да се направи някаква идеална конфигурация. Избират се приоритетите и се прави компромис с по-маловажните неща.

# 503
Не е проблемът вратата, а че на стената 340 см имате легло дълго поне 205 см + ширината на перпендикулярното легло минимум 95 см, което прави 3 метра и остават 40 см за бюро, затова написах , че тази подредба е възможна при размери на матрак 82/190 см. Сега разбирате ли Вие? Показах и алтернативи, това проблем ли Ви е?

# 504
Сега разбирате ли Вие? Показах и алтернативи, това проблем ли Ви е?

Ами не, не разбирам с какво провокирах този тон.

Тъй като се коментираха моите идеи, счетох че трябва да обясня какво съм имала предвид, защото явно не е станало ясно.
Между леглото и стената, на която е разположен прозорецът, има предвиден шкаф. Той дори да е дълбок 35-40 см, пак ще е достатъчен да събере един ред книги. Неговата дълбочина не е задължително да е определяща за дълбочината на бюрото, което - както казах - винаги може да бъде направено с изтеглящ се плот. Аз не съм чертала някакъв детайлен проект, че да се хващаме за  2, 3 или 5 см, дала съм само  ориентировъчна идея, която търпи всякакви интерпретации, според нуждите и приоритетите на семейството. Ние тук и да си спорим кое на тях ще им е по-удобно - няма никакъв смисъл.

# 505
Бих разположила леглата в ляво от вратата по този начин:

Скрит текст:

Следва на лявата страна гардероб и отворен шкаф за книги и учебици и бюро пред прозореца:

Скрит текст:

А ако не искате вдигнато легло, то няма кой знае колко други възможности. Остава класическото Г-образно разположение на леглата с някаква преграда между тях (ако вземем, че габаритната ширина на едното легло е 100 см, а дължината на другото е 210 см, то остават 30 см за преградата):

Скрит текст:

Хубавото е, че мебелите ще се правят по поръчка и нещата може да изглеждат много модерно и свежо.

Тук стаята е със същото разположение, отворете и линка под снимката:

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 23:04 от Смърфиетка

# 506
Благодаря ви! Ето как иска да е мм. Заложила съм габарити на леглата 210/100. Може би трябва да скъсим гардероба, понеже влизаш и бам...насреща гардероб. Мислех и вариант страницата да е скосена, а за тясната част пред чупката да е етажерка за книги или други неща. Тези 30см, които ми остават между външната стена с прозореца и леглото....наистина мога да бутна леглото до край и да сложа преграда 30см между двете легла. А питахте за вратата....не може да се мести. Всичко е готово, боядисано с паркет. Само мебелите трябва да се поръчат Simple Smile

# 507
Наистина намалете гардероба, защото няма да се минава спокойно между него и леглото. Продължете бюрото до края в дясно. И направете преграда между двете легла. Иначе с какво ще се запълни празното пространство до стената?
Покажете на съпруга си показаните по-горе снимки, както и стаята от линка. Така много лесно ще се ориентира и ще може да си го представи как би било в действителност.

# 508
Смърфиетка благодаря, много! Стаята от линка все едно е нашата Simple Smile

# 509
Смърфиетка благодаря, много! Стаята от линка все едно е нашата Simple Smile

Нали? Wink

Общи условия

Активация на акаунт