Нашите орхидеи – тема 40

• 32 802
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря ти Вещица 🙂 Възможно е това да е проблема. Иначе е в стъкленица и в нещо като затворена система. И аз ще мисля за промяна на условията на отглеждане от пролетта.

# 616
  • София
Тази сутрин аз си купих един зелен Фалаенопсис от Лидл. Утре ще снимам.

# 617
Аз имам зелена от Лидл, но не е е ярка (знам, че снимките ми не са добри, но нямам други - тя в момента не цъфти; ябълково зелено е):

# 618
  • Варна
Ъхъ, нещо подобно беше. Реге, на центъра, до болниците. Дано да пуснат пак в по-топло време. Щом сте купували значи не е чак такава рядкост, аз за първи път виждам такова, наживо е страшен бонбон.

# 619
Мислите ли че мога да спася корените

# 620
Без да ги покажете, нищо не мислим.
Аз виждам един чудесен и един сух. Но какво е вътре…

# 621
  • Мадрид / София
За спасение - не знам, ама можеш да пробваш да си отгледа нови с търпение и грижи.

# 622
Листата изглеждат зле, мръзнала ли е? Нещо не е наред.

# 623
Листата изглеждат зле, мръзнала ли е? Нещо не е наред.
Не но е на прозорец които се отваря

# 624
Потърси и друго място, студеното течение не им понася, особено в комбинация с поливане.

# 625
Здравейте, как бих могла да я спася след като няма нито един корен? Blush

# 626
  • Варна
Милтониопсисът ми започна да отваря. Много благодарно растение. 2 пъти годишно си цъфти и ухае невероятно.
Това е първият му цветонос за тази година.  Другите 2 са още малки. Единият се беше оплел в листата, та тази сутрин го " освобождавах", а третият е съвсем мъничък. Въпреки това се надявам двата по- малки цветоноси да се засекат, да цъфнат едновременно. Simple Smile

И едно фалче. Успешно реанимирано. Simple Smile

# 627
  • Мадрид / София
Здравейте, как бих могла да я спася след като няма нито един корен? Blush

Махни последното най-долно листо и я сложи с листата надолу в затворен съд с малко вода на дъното, така че листата леко да са потопени във водата. И се надявай да пусне корени.

# 628
Благодаря! А трябва ли да се проветрява или да влиза въздух?

# 629
  • Мадрид / София
Благодаря! А трябва ли да се проветрява или да влиза въздух?
Ако видиш, че се образува конденз (капки вода) по стените на съда е добре да се отвори за да не мухляса. Ако не се образува влага по стените го остави затворен.

Общи условия

Активация на акаунт