Нашите орхидеи – тема 40

• 33 289
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Amiamo, това мини марка ли е? Много е красива! Моята, която закупих преди 2-3 седмици, има два цветоноса, дано оцелеят, че са по половин милиметър още и е малко 50/50

Да, мини Марк. Много ми харесва!

# 91
Дано да издържат,подсуших и оставих пак много малко вода на дъното. Те и без това са така,защото бяха тръгнали на зле,но започнаха да изкарват листа и корени. Дано не е залудо цялата работа. 😃
Иначе и той не ги поглежда,освен ако не му пречи някоя и не ме заплашва да ги изхвърли,но пък за всеки празник ми подарява нова. Наистина мъжка му работа. 🤣
Ето ги днес:

# 92
Здравейте днес забелязах че на едната ми Орхидея имам най отдолу няколко пожълтели листа,трябва ли да ги премахна?

Благодаря за отговора Ви

# 93
Аз ги махам. Цепя листото през средата и внимателно го махам,че някой път и някой корен заминава заедно с него.

# 94
Аз ги оставям да си паднат сами.

# 95
  • Мадрид / София
Както решиш. И двете предложения от горните постове са верни. Ако те дразнят ги махни, ако ли пък не ти пречат ги остави. В някой момент сами ще паднат.

# 96
А според мен е много вероятно да гние стъблото...

# 97
Мислех да ви попитам и забравих - какво означават цифрите до всяка орхидея, в магазина за екзотични орхидеи? Това възрастта им ли е?

# 98
  • Бургас/София
Здравейте, имам тази орхидея вече 10 години и откакто съм я взела е в това положение 2 в 1 Grinning Голямата не спира да цъфти, може ли да ги разделя докато цъфти?

# 99
  • Мадрид / София
Според мен най-добре да изчакаш да прецъфти, но ако не ти се чака 1. Ако има още неотворени пъпки не я пипай, че ще ги хвърли. 2. Ако са отворени всичките тогава разделяй. Дезинфекцирай си режещия инструмент. Алкохола не унищожава всички бактерии, така че е по-добре да е друг дезинфектант.

# 100
Аз не бих ги разделяла без основателна причина. Голямото цъфти, малкото изглежда доволно - защо ще им причиняваш стрес?

# 101
Здравейте днес забелязах че на едната ми Орхидея имам най отдолу няколко пожълтели листа,трябва ли да ги премахна?

Благодаря за отговора Ви

Моят съвет е да не махаш листата, това е част от нормалния цикъл на фалчетата и не е знак за нещо нередно. Според мен махането на все още живо листо отваря "рана" и предразполага към инфекции. Осъзнавам колко нелепо звучи, но наистина от това, което съм чела, хората съветват да не се бутат и аз ги оставям. Ще падне след още 2 седмици, изчакай.

# 102
  • Мадрид / София
В случая жълтеенето започва от стъблото към края на листото, което е признак, че стъблото боледува и както посъветваха по-горе трябва да му се обърне внимание.

# 103
  • София
При мен цъфтежът започна 1 месец преди Коледа. Ето първата разтворена пъпка:

Очаквам след 2-3 дни да се включи и една "Moscow".

# 104
Мини Марк-а ми има цветоноооооос!!!!! InnocentInnocentInnocentInnocentInnocent Gift Heart
Стискайте палци, момичета, да го видя най-накрая цъфнал! Hands Pray

Impala, официално те провъзгласявам за Феята орисница на орхидеите!!! Hug Heart Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт