Нашите орхидеи – тема 40

• 33 197
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Чак  пък толкова Laughing Абсурдно звучи. Зимата не е най-добрият сезон за кактусите, вероятно е просто съвпадение, че са се гътнали по едно и също време.

# 511
  • Мадрид / София
Jennifer, намали формата на снимката и ще я качи. Казват едно 50% да се намали.

# 512
Ето снимки на орхидеята със съхнещите пъпчици..

# 513
Jennifer880, според мен е в чудесно здраве орхата ти. Пробвай да ѝ смениш мястото. Бих я преместила по-близо до прозорец.

# 514
Според мен е много дълбоко заровена тази орхидея. Махни горния слой кори, така че цялата розетка да е във въздуха. Аз оставям 1-2 сантиметра от корените навън, и чак тогава са корите.

# 515
  • София
Вредители не се виждат, както и следи от такива. Има вероятност да са изгнили корените. Трябва снимка странично на саксията, така че да се видят корите и корените. Саксията е голяма за количеството листа на снимката и много вероятно субстратът не просъхва. Но последното е пак в сферата на предположенията и може да не е вярно.
Ако корените са наред, преместете растенията на по-светло и може да ги подхраните с тор за цъфтеж. Внимавайте да не ползвате тор за растеж, защото това също води до абортиране на цвета.

# 516
Има хубави корени , но не се виждат особено.

Вредители не се виждат, както и следи от такива. Има вероятност да са изгнили корените. Трябва снимка странично на саксията, така че да се видят корите и корените. Саксията е голяма за количеството листа на снимката и много вероятно субстратът не просъхва. Но последното е пак в сферата на предположенията и може да не е вярно.
Ако корените са наред, преместете растенията на по-светло и може да ги подхраните с тор за цъфтеж. Внимавайте да не ползвате тор за растеж, защото това също води до абортиране на цвета.

# 517
Саксията е огромна, спокойно можеш да изсипеш половината кори и да я оставиш както си е.

# 518
  • София
В такъв случай, я сложете на по-светло място. Също съхнат пъпките, ако са на течение при проветряване или климатик бие в тях.

# 519
Благодаря ви, момичета! Дендробиум нобиле има до тях,  с него нямам никакъв опит и даже не знам какво да го правя...

# 520
  • Мадрид / София
Тази саксия е много голяма за корените, които има орхата. Затова и цвят няма да се види скоро. Растението е заето с правенето на корени за да се захване за стените на саксията. И докато на понапълни с корени, цвят не очаквай. Там му отиват силите и затова засъхва пъпките.
Дендробиум нобиле - да е на хладно, светло без да е на пряка слънчева светлина и да е леко влажен субстрата.

# 521
Охх милия аз от месец не съм го поливала ...останала съм с впечатление, че зимата рядко се полива..нищо де , сега вече е полят. Благодаря, Ангела !

Тази саксия е много голяма за корените, които има орхата. Затова и цвят няма да се види скоро. Растението е заето с правенето на корени за да се захване за стените на саксията. И докато на понапълни с корени, цвят не очаквай. Там му отиват силите и затова засъхва пъпките.
Дендробиум нобиле - да е на хладно, светло без да е на пряка слънчева светлина и да е леко влажен субстрата.

# 522
  • Мадрид / София
Е, зимата може да е по-нарядко. Аз дадох обобщено за гледането на дендробиуми. Гледай новите издънки да са изпънати, да не се спаружат. Когато са изпънати и листата са хубави и лъскави, значи че растението е доволно.

# 523
Малко цъфки и от мен
Исках да снимам Сого готрис в пълния му разцвет,но нещо не му е на тамън.Докато отвори последните пъпки,започна да изсушава някои от първите разцъфнали.На снимката се вижда,още едно цветче е на път Confused но пък започва да оформя пъпки на новия цветонос

Гимнастичката Сандериана,не можа да опази 2 пъпки.Ще видя новия цветонос дали пак толкова големи цветове ще оформи

Скрит текст:

Са-нуук-а ще се отчете с 4 цвята.Като за първи домашен цъфтеж,доволно

И накрая,експериментът ми напредва.Бебе от цветонос.Обаче двете нови листенца са залепнали,на какво ли се дължи това Thinking

# 524
Как точно проведе този експеримент? Че и аз опитвам, но ми се струва, че цветоносът ще умре. Живя един месец, мислех, че едната пъпка ще се събуди (дава признаци, не смея да я пипам), но през последната седмица целият жълтее - на прозорец е, но не му стига светлина.

Общи условия

Активация на акаунт