Нашите орхидеи – тема 40

• 32 810
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Аууу, Вещица, от къде да си купя такава красота?
Как й е името?
Разкош Purple Heart

# 601
  • Варна
Marthina  Rhynchostylis gigantea е видът, купуван преди време от Plants.bg. За съжаление, нещо напоследък не виждам да имат обявени в сайта растения Confused А имаха постоянно внос на много и екзотични видове орхидеи...

# 602
Вещи, ето, доколкото успях да завра камерата между листата. Всякакви вази ползвах първоначално, на принципа "такава имала-такава сложила", докато не остана празна ваза у нас Grinning
Но тези конусовидните са просто идеални за целта. Важно е нагоре да се разширява и да е доста по-широка от саксията, за да циркулира въздух. Пълня с керамзит така, че саксията да е до ръба на вазата.
Вазата с геометрични шарки май ми беше първата. Виждам през стъклото, че нещо вътре зеленясва, но нямам намерение я разбутвам, орхата изглежда доволна. Корените се залепват много здраво за керамзита, ако я извадя ще счупя някой със сигурност.
Допълвам, на следващите ще пробия саксиите отстрани, да не се бутат всички корени да излизат през малките дупчици отдолу.

# 603
Заинтригува ме.... Я цъкни някоя и друга по-отблизо да поразгледам
От мен бяла къделка в унисон със снега навън

Страхотен ринхо🤩🤩Имам от 3-4 години, но расте само на корени и листа. Явно нещо не му угаждам с условията🤔🤔Може ли да споделиш как го отглеждаш?

Сега предлагат ринховци на сайта на орхидеи Враца.

# 604
Тази красота ме изненада сутринта Heart Eyes

За жалост има само 3 пъпки Confused

# 605
  • на последния етаж
Тази красота ме изненада сутринта Heart Eyes

Много е красива! Знаете ли какво е името ѝ - отдавна искам да си купя точно такава, но не откривам?

# 606
Фаленопсис е. Пресадена е и нямам тагчето с точно име.

# 607
  • София
Мисля, че това е phal. Kellion. Чудесен сорт. При мен не запазва старите цветоноси, а ги изсушава и всеки път прави нов.

# 608
Фаленопсис е. Пресадена е и нямам тагчето с точно име.

Моята дългочакана е същият цвят- бяло с лилави пръски. Чаках я доста време да пусне цветонос и моята има само три пъпки, като третата не съм сигурна дали ще се разтвори, защото не расте. Но пък са много красиви.

# 609
  • София
Само да обърна внимание, че сортове фалчета "бели с лилави пръски" има много. Аз имам може би повече от 7, без да ги знам всичките. За мен са различни, но за други хора (мъжете обикновено) няма никаква разлика.

# 610
  • Варна
Страхотен ринхо🤩🤩Имам от 3-4 години, но расте само на корени и листа. Явно нещо не му угаждам с условията🤔🤔Може ли да споделиш как го отглеждаш?

Сега предлагат ринховци на сайта на орхидеи Враца.
Благодаря за информацията!
Предполагам, че светлината не му достига на твоя хубавец. Гледам по снимките в нета, листата им са къси и широки, а на моя са по-дълги, явно и при мен не е достатъчно светло, макар че е на ЮИ прозорец и го осветява слънцето. Лятото ще го изкарам на терасата и него, да видим дали ще има резултат. Иначе кисна зимно време веднъж седмично, всеки ден пръскам. Лятото на 2-3 дни кисна и пак пръскам. Но въпреки че цъфти, не ми харесва как се развива, ще му обърна повече внимание тази година.

Phloxx, интересен начин, благодаря ти. Наистина ме накара да се замисля дали ще работи при мен. Thinking

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 15:56 от BЕЩИЦА

# 611
Тази красавица е нова и тъкмо цъфна.

А тези са ми стари.

# 612
И моя такава жълта цъфна наскоро.
И две миньонки, които искат да си намерят по-големи саксии, но аз упорито ги държа на тясно.

# 613
  • Варна
Оф, днес на касите в Лидл какво фалче видях... Очите ми останаха, буквално. Там принципно няма никакво разнообразие, хвърлих едно око на влизане профилактично, но си бяха бели, розови, цикламени... Не че мислех да купувам, в тоя студ пък съвсем, ама гледам, радвам им се. И докато чакам на опашката го съзирам това на съседната лента - зелени цветчета с розова устна, Боже, Боже, голяма прелест! Такова ако видя в по-топло време мисля, че няма да устоя.

# 614
Оф, днес на касите в Лидл какво фалче видях... Очите ми останаха, буквално. Там принципно няма никакво разнообразие, хвърлих едно око на влизане профилактично, но си бяха бели, розови, цикламени... Не че мислех да купувам, в тоя студ пък съвсем, ама гледам, радвам им се. И докато чакам на опашката го съзирам това на съседната лента - зелени цветчета с розова устна, Боже, Боже, голяма прелест! Такова ако видя в по-топло време мисля, че няма да устоя.
върни се върни се
или поне кажи на кой лилд

Общи условия

Активация на акаунт