Нашите орхидеи – тема 40

• 32 795
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Изчопли внимателно това гъбестото в средата между корените и върни в кори. Корените ми изглеждат добре Hands V

# 646
Аз само бих отрязала съсухрения горе вдясно, е него няма живот.

# 647
  • Бургас
Прибрахме се от ски почивката. Имаше доста хвърлени пъпки на орхите, които не са доосветявани, извода е, че си искат повече светлина!
Пулсейшън с едно мини на листа, но цвета е голям.

Тази е купена за мини, но според мен е стандартен фал, просто е била още малка, беше в 7ф саксия, сега е в 9ф. Много пъстра и красива.

Манхатън- прекрасен, но скромен с 5цветчета, две е загубил защото е на по тъмно.

Точици съм я кръстили, не и знам името, но и тя е загубила пъпки Disappointed

Тази е много наситено вишнево-лилаво, беше с три пъпки, но съпружето утрепа едната - днес му е простено! С такава гордост ми подари голям букет с рози, който ще изхвърля след седмица, знае че харесвам живи цветя, но тия поне не се трупат и не заемат място Stuck Out Tongue Winking Eye

# 648
Трябва ли да я присъдя в по-голяма саксия.

Страхотна е (пу пу), вчера много се зачудих дали да си купя такава… но се чудя дали е боядисана? Преди години ми бяха подарили синя, на следващата година като цъфна, разбрах, че съм живяла в заблуда за цвета ѝ … оказа се бяла 🤭

А имам и едно питане…подариха ми такава

има ли нещо по специфично при отглеждането на този вид или, както при Фаленопсис?

# 649
Боядисана е, даже в два цвята. И аз имах подобна, беше синя, когато ми я подариха. Тя вече е на две години, чакам я да цъфне скоро.

# 650
  • София
Боядисана е. Вижда се колко неестествен е цветът. Реално е бяла.

Споделям първия цвят на едно бебе, което гледам трета година:

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 23:02 от Raya

# 651
Подарената е дендробиум. За да цъфти се гледа на по-хладно от фаленопсис. Корените са по-фини, не бива да пресъхват.

# 652
За мен дендробиум се гледа лесно и е по-издръжлива на засушаване ( поливачите ми лятото ги бяха пропуснали). Казвам че издържа повече и няма видими белези по листата и.

# 653
Боядисана е, даже в два цвята. И аз имах подобна, беше синя, когато ми я подариха. Тя вече е на две години, чакам я да цъфне скоро.

И аз съм купувала синя, като я пресадих отдолу на средата имаше гъба, която беше напоена със синя боя. Но касиерката в Кауфланд ме предупреди, че няма да е същата.

# 654
  • Terra incognita
Ето моите корени, ама като гледам, май няма да стане работата.
Скрит текст:

# 655
Няма точка от която да излезе бебе - спящите пъпки са на стеблото (или на цветоноса). Тук стебло няма, има изсъхнако чуканче. Изхвърляй!

Ако ей тук имаше нещичко зелено под сухите остатъци от листа, можеше и да стане, но то е сухо черно, очевидно след заболяване...

# 656
Не е случаят, за който си мислех. И все пак, ако изобщо има някакъв шанс, той е минимален и според мен не си заслужава времето и усилията.
Време е за нова орхидея Simple Smile

# 657
Момичета, при постоянна температури - дневна 20/22 и нощна 18/19, като през лятото стойностите достигат до 30-35 през деня и 20-25 през нощта, имам ли шанс да гледам и друг вид орхидеи освен фалчета?
Снощи в Лидл имаше и други видове орхи и ММ с такъв ентусиазъм се хвърли и награби от всички по една, да ми ги подари. А аз го спрях. Smirk Не посмях за да не ги уморя. Rolling Eyes

# 658
Единствения ми успешен опит е това при близки условия. Всичко друго уморих. Или ако все още не съм уморила, не цъфти.

# 659
  • Мадрид / София
Момичета, при постоянна температури - дневна 20/22 и нощна 18/19, като през лятото стойностите достигат до 30-35 през деня и 20-25 през нощта, имам ли шанс да гледам и друг вид орхидеи освен фалчета?
Снощи в Лидл имаше и други видове орхи и ММ с такъв ентусиазъм се хвърли и награби от всички по една, да ми ги подари. А аз го спрях. Smirk Не посмях за да не ги уморя. Rolling Eyes
Взимай смело дендробиум фалаенопсис и пафиопедалум (paphiopedalum) с нашарените листа. Те са топлолюбиви. А по-нататък може и Ванда, обаче тя си иска много грижи.
При мен условията са подобни и тези орхита се чувстват добре. Изпитано е.
Second, тези лятото умират от горещината. Обичат по-умерени температури.

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 11:26 от Angela61

Общи условия

Активация на акаунт