Какво да направя

• 6 816
  • 206
  •   1
Отговори
# 180
  • София
И като не е предложил брак, значи ли, че му е никаква?
Може на семейни начала да си живеят цял живот, без подпис!
Това какво променя?
Нямала право да се бори за чергите. Смях.

# 181
Една жена не отива да живее заедно с мъжа за да си завоюва място там
Това нещо девойките трябва да си го гравират в мозъка. Любов, пък завоюване. Хайде няма нужда.

# 182
Аз лично не бих останала някъде, където чувствам, че не принадлежа… Някак си ми е обидно! Ще ми правят сметката колко съм влагала , за да заслужа 5 кв.м. пространство!

Верно е смях!

# 183
  • Бургас
Аз лично не бих останала някъде, където чувствам, че не принадлежа… Някак си ми е обидно! Ще ми правят сметката колко съм влагала , за да заслужа 5 кв.м. пространство!

Верно е смях!
Тези неща се решават когато младите сами се потрудят за жилище. Свиват си тяхно си грездо. Сигурно 80% от темите за злите свеки идват точно от жилища, които баш злите свеки са осигурили.
Не смятам, че е редно да подариш нещо и да се държиш като гъз после, но пък е факт, че понякога това става. Не е редно и да получиш жилщие от някого и да му кажеш, че няма да идва и т.н.
Ето това се решава лесно: с милото сами се трудите за жилище. И няма значение дали с брак или без. Чувството за принадлежност върви ръка за ръка с изграждането на общото гнездо. Там принадлежиш по дефолт, без значение какво мислят околните.

# 184
Аз никъде в темата не видях, тя да е казала майката да не идва!
И затова казах също, че бих се махнала оттам, за да не се държат с мен все едно съм бездомница и ме приютяват!!!Аз да не съм притурка на някого?
По-добре на квартира, да ми е мирна главата! И момченцето да си гука с майка си.

# 185
  • Бургас
То оставаше и да забрани на майка му да идва в дома му. Билет за чао е това.
Имали са някакви дебати, щом той е казал, че ще идва само когато той си е вкъщи. Няма как да му цъфне тази идея от нищо в главата.

И да винаги е по - добре без сложни конфигурации. Да не кажа, че едно младо семейство няма нужда нито от свеки, нито от тъщи! По - добре наем, отколкото сложни конфигурации.

# 186
Хубаво де, свекървата е проста, нагла и невъзпитана, за разлика от снахата . Снахата е в правото си да не я търпи и да й каже да си върви, но ако домът е неин, или общ с мъжът. А тук случаят явно не е точно такъв. Тя трябва да намери решение за себе си, ако е решила да остане с този мъж. Аз й предложих да се погрижи да си осигури собствен дом...

# 187
  • Бургас
Имам въпрос към авторката: за първи път ли се прибира бабата и това първата ви по - дълга среща ли е?
Колко често се прибира?

# 188
  • София
Хубаво де, свекървата е проста, нагла и невъзпитана, за разлика от снахата . Снахата е в правото си да не я търпи и да й каже да си върви, но ако домът е неин, или общ с мъжът. А тук случаят явно не е точно такъв. Тя трябва да намери решение за себе си, ако е решила да остане с този мъж. Аз й предложих да се погрижи да си осигури собствен дом...
Щото бабката не може да си надвие проклетията?
Ти от проклетията си ще си оставиш синът сам до живот и без деца?
Ей, тъй, да е на твоето?

Нали като осигуряваш нещо на децата, си го правиш, за да им е по-лесно на тях? Никой никога не е казвал на майката да не идва при сина си. Но тя няма право да се държи неуважително и нагло! Особено пък щом й угаждат (еле па "снахата") на капризите. И накрая Ти си никоя тука... Що? Щот си проклета и не намери свестен повод да се скараш с младите.
Ами, не, не е проблемът в аторката, кредита, сметките, прането. В проклетата майка е.

# 189
Има, има къде да отиде ,но вече като ви чета коментарите направо започвам да мисля че не познавам себе си..  Аз не съм дошла нито за апартамента ,нито да определям кой къде ще остава и какви пари .... Просто няма да позволя на госпожата да се държи по такъв начин и да слушам нейните истерии за неща ,които са лесно направими , ако искаш нещо ставаш и  го правиш ,никой не я е ограничил. Относно децата госпожо там Прекраснаяя  идват всеки път ,когато могат та нали живеят на 5 Мин. от блока и не съм го забранила това нещо ,просто казах че няма смисъл да реве че нямало къде да си посрещне децата на другия син ,Ами посрещни  ги кой ти пречи . Но едно е даа говори ,друго е да го направи!! Благодаря за изказаните мнения

# 190
  • София
Разбира се, че майката няма право да обижда нито сегашното, нито което и да било гадже на сина си. Никой не е длъжен да бъде обиждан. Но гаджето на авторката е казало, че майка му ще продължи да идва, макар и в негово присъствие. Затова няколко пъти предложих авторката да покани гаджето си да живеят в нейното жилище (защото приемам, че не е бездомна). Така си решава проблема с гостуващата майка. Говоря от личен опит. С мъжа ми живеем в мое жилище и понеже и аз имах проблеми с негови роднини, просто забраних да стъпват в нас. Проблемът е решен.

# 191
  • Бургас
ladywoman, моля те хвърли светлина дали кредита на гаджето е ипотека. Защо така подминаваш този въпрос?
Също и дали с майката се виждате за първи път, за по - дълго.

Аз се обърках вече кое те дразни. Сериозно,  не разбирам. Всеки пост е различен, а някои си противоречат.
 Първо беше, че си кани гости. Там Катето и т.н. После стана, че мрънкала, но може да си кани гости, защото “кой ти пречи”.
Ти няма да казваш, кой да идва, но пък казваш кой да не идва. Или при какви условия да го прави.
До сега се е перчила и ти пречило. Сега всъщност се дразниш, че истерясвала за глупости. Ми ако е куку чувствителна леля, с три мъжки, като нищо просто да си е такава и да не го прави с цел да те дразни или да те кара умишлено да се чувстваш зле.
Ама ние тук или трябва да гадаем или да сме филмирани, защото на два елементарни въпроса не отговаряш. Защо?
Отношението към съфорумки на различно мнение го намирам за неприятно. Някой си е направил труда да ви прочете, отделил е от личното си време и да се опита да вникне. Няма нужда да го споменавате по този начин - “ Относно децата госпожо там Прекраснаяя “

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 10:58 от MeMyselfI

# 192
МеМуself няма да се повтарям ....ще го напиша за последен път и надявам се да разбереш ...Не ме дразни нейното присъствие,просто ме дразни нейното поведение ,натоварващо е ,на нея никой не и забранил нито да идва ,нито да си лани внуците ,нито каквото и да е....Не е искала ,не го е направила ,ако искаш да поканиш някого направи го ,но да седнеш просто да си ревеш че нямало място къде да поканиш гостите си при условие че никой не ти пречи за.мен не е на добре ... Незнам колко по опростено да го обесня .Относно апартамента  я оставих да го ползва ,но тя просто не може да ползва уреди и няма желание да се научи 'било толкова сложно ... Еее какво повече да направя ,ако имаш желание направи нещо ,пък ако нямаш и си ревеш без причинно освен да седна да и подавам кърпички ...друго не остана .Да и преди когато си е идвала от Чужбина ,преди и аз да се появя  е отсядала ,незнам как да си обесня нейното отношение,но сигурно явно когато идва госпожата за седмица две аз трябва се изнеса на хотел да не преча да се чувства комфортно и сигурно аз заемам толкова място че няма място къде да си посрещне гостите ... За бога като си търсиш причина я намираш... Като толкова няма място ,вместо да изпадаш в такова положение Еми обади се на сина ти иди следобяд до тях виж ги ,покани ги ,но тук говорим за желание ,желание ...Апартамента мисля че е го обясних ,няма да ходя да се ровя какъв е кредита ,Колко пари трябвало,аз съм задала въпроса и съм получила отговор ,който ви дадох и на вас ..

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 11:18 от ladywoman1995

# 193
Прави се на безпомощна? Сериозно?

# 194
Добре, свекървата е ужасна, а ти си прекрасна. Какво точно целиш с темата? Само да се оплачеш или нещо друго....?

Общи условия

Активация на акаунт