Да намерим- Сашко- Перник

• 77 030
  • 1 300
  •   1
Отговори
# 1 275
  • София
Кой и къде е проявил грозно отношение към спасителите? Не ви разбирам.

# 1 276
Е, хайде сега, постоянното осмиване думите на спасителите, когато бъдат цитирани, не е много красиво. Според мен поне. Според друг сигурно е съвсем в реда на нещата.  До човек е.

Съмнявайте се колкото искате в абстрактни неща като дъжава, общество, медиите и пр., но тези хора са реални и за разлика от пишещите в темата са свършили реална и смислена работа, благодарение на тях е намерено детето - колкото и да не ви се иска да е така. Те са го намерили, те знаят къде и как, и внушенията как сега лъжат по телевизора, понеже еди какво си, са отвратителни точно колкото и онези, че ако бащата не е бил обявил парите, детето е нямало да бъде спасено.

# 1 277
  • на село
Аз съм убедена, че дори да излезе прокуратурата с официално становище, след приключване на разследването, ще има хора на обратното мнение, който си държи на неговите теории, ще си държи, по простата причина, че в бг не се вярва на институциите.
Ето пак държавата ни е виновна.

За пояснение- съм от малкото вярващи, че Сашко е оцелял сам, по- трудно приемам останалите хипотези, понеже имаме близко роднинско дете с аутизъм и не си представям как ще го държат, ако го отвлекат.

# 1 278
  • Пловдив
Разбира се, че ще си останат на старото мнение, има си хас.

У нас "държавата го казва", "съдът реши", "прокуратурата установи", "националната телевизия го казва" и прочие са дори един вид доводи, че не е вярно. Wink

# 1 279
Поне в тази тема прокуратурата не е част от държавата, а е носител на факела на доброто и истината.

# 1 280
Аз пък на тези, които непрекъснато пишат за диви зверове в гората искам да задам въпрос - как лисица, дори глиган ще нападне някакво дванайсетгодишно дете, което лежи или се движи? Чак пък такива хищници в нашите гори есенно време няма. Най-много да избягат от него панически, така че не е чудно че е оцелял. Може би е намирал оставената храна, нали имаше отворени и изядени опаковки на кроасани. Каквото и да е, надявам се да открият, ако Сашко и баща му имат недоброжелатели, защото детето ще е в опасност и в момента ако това е така.

# 1 281
Аз пък не видях някой да осмива, или да се подиграва нито на спасителите, нито на разследващите. То затова се води разследване, защото никой не може да гарантира на 100% какво точно се е случвало през тези 8 дни.

# 1 282
  • Между гори и планини
Аз пък на тези, които непрекъснато пишат за диви зверове в гората искам да задам въпрос - как лисица, дори глиган ще нападне някакво дванайсетгодишно дете, което лежи или се движи? Чак пък такива хищници в нашите гори есенно време няма. Най-много да избягат от него панически, така че не е чудно че е оцелял. Може би е намирал оставената храна, нали имаше отворени и изядени опаковки на кроасани. Каквото и да е, надявам се да открият, ако Сашко и баща му имат недоброжелатели, защото детето ще е в опасност и в момента ако това е така.
Ти сериозно ли? Аз живея на 5м от гората. Свършва двора и гората започва. Лисиците въобще не ги е страх, вървят спокойно, дори ми стоят да ги снимам. Хайде, те може и да не нападнат, но глутница чакали , като нищо! Какво като лежи, пак нападат. Глиган напада дори само от страх, дори елените нападат ( и това си имаме). Ама като гледате само Нейшънъл Джеографик и тези животни сте ги виждали само в зоологическата, няма как да знаете.

# 1 283
Аз ходих да тичам в гората, и се срещнах с чакал. Много се изненадах, ама той повече, веднага се шмугна в храстите.

# 1 284
  • Между гори и планини
Те са активни през нощта и не по един.

# 1 285
  • Paris, France
Не разбирам защо дете, което и друг път е бягало и е намирано на 20км от мястото на бягство или изгубване да не може да иде на 7км. Сашко има история на бягства или усамотяване, да речем..

А за живота в гора - в Бразилия бяха намерили две дечица след месец живот в Амазонската джунгла. На около 7 и 9 години бяха и се бяха изгубили в гората. Търсили са ги хората, разбира се, но не са ги чули. Децата бяха нормални, контактни и обясниха, че не са яли нищо докато са били в гората и са пили дъждовна вода. Викали, като имат сила, но никой не идват. Чул ги беше някакъв фермер. Намерени са на около 7км от дома им, малко като Сашко. Районът е оглеждан от хеликоптери и претърсван от доброволци, а и бразилските деца са контактни, за разлика от Сашко. Ще потърся случая да ви го покажа. Намерих го:

https://aamazonia.com.br/criancas-indigenas-que-ficaram-perdidas … -deixam-hospital/

Намерени на 15км от мястото на загубване след 27 дена. Изписват ги 26 и 18 кила от болницата, като са намерени 18 и 12 кила. За тези деца е сигурно, че не са отвлечени. И двете деца са разказали какво им се е случило.

За стомашното съдържимо - сондата е тънка като игла от спринцовка и мека. Не е като дебелия маркуч за гастроскопия. Слага се през носа. Винаги първо се дръпва стомашно неудържимо и после се впръсква храна, защото може да попадне в бял дроб. Има нещастни случаи с попадане в бял дроб, предимно с недоносени в кувьоз.

Сашко е пил вода (спасителите са му дали като поискал)и едва ли нещо е останало в стомаха му. Стомахът се празни бързо след течност, обикновено до час, дори и да има забавяне при конкретния човек.

Човек, който не яде с месеци, ходи по голяма нужда веднъж на 30 или 40 дни. Дори и при пълен глад, няколко месеца, пак се ходи по нужда, но рядко и не всеки месец.  При 9 дена глад аз не ходя по нужда.

# 1 286
Ти сериозно ли? Аз живея на 5м от гората. Свършва двора и гората започва. Лисиците въобще не ги е страх, вървят спокойно, дори ми стоят да ги снимам. Хайде, те може и да не нападнат, но глутница чакали , като нищо! Какво като лежи, пак нападат. Глиган напада дори само от страх, дори елените нападат ( и това си имаме). Ама като гледате само Нейшънъл Джеографик и тези животни сте ги виждали само в зоологическата, няма как да знаете.
Ти като живееш до гората колко пъти си нападана от елен или чакал? Доколкото зная, само лисиците и чакалите  са хищници, другите ядат жълъди и трева и се страхуват от хората. То излезе, че не може да се ходи на разходка в гората, понеже имало елени и глигани. Впрочем пък точно тях активно ги търсят ловците и ги отстрелват, по-голямата опасност според мен е детето да не бъде засегнато от ловдийски куршум.

# 1 287
  • Пловдив
Лисиците и чакалите са нещо като не много едри кучета. Лисиците мисля, че не се движат много на групи и не нападат същества, по-големи от тях. С чакалите не знам как стоят нещата, те май може и да нападнат, но за много хора, гонени от чакали, не сме чули. Безразборно бързо търсене с Гугъл показва, че всеобщото мнение и за тях е, че "по принцип" не нападат хора. Освен това за да те нападнат, трябва първо да те срещнат, едва ли гъмжи чак от тях. Мечки май няма по ония планини, за вълци не знам.

# 1 288
То сега май ловджиите не излизат, не им е сезона, иначе да, те са опасни

# 1 289
Лисици и чакали има и сега в градовете, особено лисиците излизат привечер и нощем, ровят в боклуци. През деня се крият.
С детето тази година видяхме чакал във Варна, не в центъра, разбира се, пак там редовно привечер снимат лисици по маршрута морската градина - Левски - нагоре по баирите. По едно време ФБ групите бяха пълни с лисици, снимани покрай кофите, докато някой си пуши на балкона в Чайка или Левски.
Не съм чула да са нападнали нещо по-едро от кокошка във вилните зони или да са разхвърляли боклук около кофите.

Общи условия

Активация на акаунт