Пъзели 49

• 24 522
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
На мен ми допада Анатолиан-а, но аз моите си пъзели не мога да наредя, не бих се наела с чужд.

Не много весел уикенд при мен, нищо особено, просто пак много нерви и никакво време. Лятото нямах време бяхме постоянно навън, но защо и сега нямам ми е напълно необяснимо, не е като да върша нещо съществено...
2-хилядника е наполовина готов. Голяма мъка, голямо нещо. Изнервя ме просто като нямам време да седна качествено да редя, а виждам, че така за малко като сядам просто не става.
С кеф го зарязаях защото най-сетне намерих човек за размяна и ще наредя първо йогата на Трефл, че да я пращам. А и за Мона Лиза ме чака един... Отделно детето подхвана мини дъгата от Евето и той си седи някъде само с рамка.

Ходих до Слънчоглед, взех пенокартон. Само от белия, мислех и черен, но беше по-дебел и скъп и се отказах засега.
Допада ми принципно, изглежда ми удобно за редене. Гладко е и частите се плъзгат. За някои може и да е плюс, но на мен май ми е повече минус, защото усещам, че много лесно могат да се хлъзнат парчетата и да падне някое. Което означава, че трябва да се реди с повишено внимание, особено като няма човек обособено място и му се пречкат деца и кучета. Така че най-вероятно ще ги ползвам само при нужда в определени ситуации.

Статията за Озон ми беше интересна. Ех, едно време са ми обработвали пратки и през уикенда, сега нищо, а детето квичи кога ще си получи слушалките... Но пък първата я изпратиха моментално, май трябваше там да сложа слушалките Smile
Проверих си зорко цените, засега нищо не е смъкнато допълнително, само няколко изчерпани неща, а въпросните слушалки даже са ги вдигнали Flushed

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 09:48 от Бухтичка

# 121
  • Варна
Аз пък позяпах в групите, озадачиха ме разни снимки на котки, полегнали върху пъзели, и бих хикса. Аз така им треперя на моите, къткам си ги като очите, как пък не съм пуснала котка да лежи върху пъзела ми!

Крива съм, защото съм болна. За първи път от години съм взела болничен. Поне редя тия дни, започвам последния от четирите сезона на Гибсън.

# 122
евето, супер идея! Simple Smile Като се затопли може да го помислим къде и как.
Аз имах няколко варианта за този пъзел. Понеже не усетих подаръка като искрен жест, а по-скоро като "Айде да те видим колко редиш", си мислех да го продам, че да си намери човек, който да го оцени по достойноство. Другият вариант бе да си седи тихо и кротко и да чака да дорасна до него. Но идеята за дружно редене най ми харесва.Blush

# 123
  • Русе
Добро утро,момичета!
Neita,изглежда ми труден този пъзел.Интересен е,но няма да е лесен.Аз за разлика от Тони си спомням,че 3000-ците на Анатолиан са в един плик. На Трефл новите колекции са в два плика по 1500ч,а по-старите са в един плик.
Бухтич,аз пак с риск да се повторя се чувствам по същия начин.Нищо особено не съм променила в ежедневието си,но време за редене почти нямам.Напоследък редя някакви по 500ч или много цветни и лесни,което определено не е характерно за мен.
HighSpeed,бързичко да се оправяш.Това с котките и аз не го разбирам и ми е много неприятно,когато си купя пъзел втора ръка и има доволно количество косми от всякакъв вид.

Този пъзел май сега се е появил,даже не е намален.От онази серия с котките,която Бухтичка ни показа
https://www.ozone.bg/product/pazel-schmidt-ot-1000-chasti-remington/

# 124
  • Свищов
Наредих Винарната. Голям зор бяха листата на асмата, до последно ми се струваше, че липсва парче. Хубав пъзел, но дойде в не особено приятен момент и не успях да му се насладя покрай други ядове. Поне като редя ми минава по-лесно.

# 125
Този с розовите листчета и мен ме чака, сега като бях в Истанбул го взех, от страх да не остана капо, но и ми харесва, ще е голям зор , той е 1500 части, Нейта твоя трихилиядник е интересен, но ще е труден, дайте да се съберем да го наредим, аз пак да си кажа имаме си място, стига да искате, 5-6 души все са го наредили за 2-4 часа.

Бухтичка за пенокартона, аз го ползвам от половин година, покрай Карън пъзелс и аз да не остана по назад, нали си нямам папка. Удобен е ако нямаш голяма маса на която редиш, така можеш да си я направиш нужния размер, аз взех и най-големия възможен 160*90, спокойно да наредя 4-5 хилядник ако стигна до там Stuck Out Tongue Winking Eye

Но е супер хлъзгав и вече няколко - два, три пъти обръщам пъзел и го събирам по земята на части. Ако някой от София иска да си вземе в университета по Архитектура в книжарниците им е най-евтино.

И след всички словоизлияния, да се похваля, завърших го, много е красив завършен и си заслужаваше, но самите части поотделно бяха супер размазани.

# 126
  • Варна
Оф, то и аз какво ли не съм вадила от пъзели втора ръка. Добре, че не съм гнуслива. Но пък това е един от рисковете да купуваш употребявана вещ.

# 127
Зори, направо си ми прочела мислите, точно ги гледах пак в Амазон пъзелите на Висоцки и се зачудих защо тях са ги пропуснали в Озон, та мислех да вляза да погледна пак дали няма нещо. Но си ме изпреварила и направо от твоя линк го видях. Интересно дали ще пуснат и другите.
А с времето не знам вече какво ще правим, много сложна работа.

Весе, аз пенокартона го взех не за редене, а за сортиране на частите. И аз от нея видях де. Иначе си ги слагам в кутии частите, но ръбовете на кутията ми хвърлят сянка. А така върху пенокартона мога да си ги доближавам където ми е удобно върху пъзела частите, всичко се вижда и по-лесно си намирам парчето.

# 128
Vese.Vese, за кое място говориш?
Кой би се включил в начинанието?

# 129
Много ми допада идеята за реденото и бих искала да се включа, но ако е през някой уикенд може би няма да успея с тия мойте нощни смени.
Поръчах и тези, защото видях, че единия е последна бройка, а много ми харесва.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 10:45 от Stensfild

# 130
  • София
Аз затова за големите пъзели си взех бирен картон, който не е толкова гладък и ги размествам един върху друг.
Бухтичка в Амазон изпадна на много добра цена твоето Клементони 13200 части и си го поръчах.
Както и 2*1000 Джелини и един на Клементони 6000части на Лас Вегас. Моя мъж като е решил да даде 250лв за коледни лампички аз под 200 за 4 пъзела. Хем двата намалени големи той ми ги изпрати да пита имам ли ги Simple Smile

# 131
По рано като мислехме да се виждаме пролетта бях писала.
В енорията на Католическата катедралата Св. Йосиф, това е на спирката на метрото Сердика, енорийският свещеник като чу за моето ново хоби и за състезанията, сам ми предложи терен в къщата към църквата, стаи има с големи маси, точно каквито ни трябват, пък и можем да си вземем нещо за хапване.
Стига да намерим добро време за повече хора, но без неделя, че се служат четири литургии през деня и има много народ.

# 132
  • София
Лепете филц, момичета с хлъзгащи се подложки - евтин е и много добре държи частите. Или друг плат, ако филцът не ви харесва и искате все пак някаква хлъзгавост Simple Smile

# 133
  • София
Най-накрая да се отчета с пъзел - Равнсбургер, 1000, благодаря на Мона Лиза. Забавен и лесен, но и аз нямам време напоследък.
Видях се с Оля, взех експлоадиращата котка и снощи я започнах. Определено  летящите чушки в съчетание с ярките цветове ми оправят настроението. В това мрачно време у нас е тъмница, супер депресиращо.
Поръчката ми от Озон вече трети ден е със статус 'приета". Предполагам, поради Черния петък, са претоварени. Но не ми се занимава да пиша в чата, ще изчакам до очакваната дата за доставка.
Толкова работи слагах и махах от количката, че забравих една джунджурийка. Преди това щеше да бъде повод за допълнителна поръчка и още един пъзел, но  50-те лв. за безплатна доставка ми действат отрезвяващо.

Олеле, Еве, кога ще ги наредиш тези 13200 части?
За реденето мога да участвам само с осигуряване на хапването Grinning и морална подкрепа.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 11:57 от sali

# 134
Stensfild, каква е тази поръчка? Аз съм си записала,че чакам коледните кемпери от теб, ти ми разказа играта направо Simple Smile Да не си ги дублирала или нещо?
За реденето и аз бих се включила с удоволствие.
И сега едно питане, няма ли да се включат повече хора в коледните подаръци? Да изброявам ли? Sali, Olia, Toni, Cotton candy, Neita, Nal_Si, Бухтичка, Vox, FloridaM, Зори, Emjay, Hot summer и със сигурност пропускам някой..... Гледам и, че третия ред е празен, някой да не се е изтрил по погрешка? R_Dew, ще си попълниш ли пъзели? Хайде момичета, правим го за нас си, да усетим коледния дух. Включете се.

Общи условия

Активация на акаунт