Турски филми и сериали - Обща Тема за Общи Приказки - Тема 12

• 74 068
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
https://www.vbox7.com/play:65eb4ed20f
Първи епизод - трейлър, бг.субтитри

Добре стоят един до друг Алперен и Мелиса

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 14:55 от Stella2021

# 451
Здравейте! Hug
Искам да споделя, че много ми хареса първа серия на "Огнени птици". И разбирам защо може да се употреби и "Жар птица"- самите герои го казаха в серията. Точно като Жар птица и те възкръсват от трудностите и тежкия живот.
Да,  тежки проблеми засяга сериала, но има много сила, обич и надежда в него и е доста добре направен. Да, и на мен ми повлияха силно сцените с децата, просещи в снега, отхвърлящите ги богати хора, загиналото момиченце на постелката пред луксозния дом. Disappointed Но това прави още по-силно впечатлението от дълбоката свързаност на тези братчета и сестричета, защото така се определят те и голямата обич помежду им.
Разбира се, не може да мине без голямото съвпадение  и случайности- какво е турски сериал без това. Grinning
Актьорите чудесно пасват на характерите, които представят. Обективна съм, нямам особени любимци сред тях. Може би само донякъде Бурак Тозкюпран, много ми беше станал симпатичен в "Легенда". И се радвам, че енергетиката, химията или каквото е между него и Илайда е много добра.
Има потенциал този сериал. Всъщност тежката тема за децата на улицата е в началото и после се включва ретроспективно от време на време- за да ни става постепенно ясно защо и как са стигнали до сегашния си живот основните герои. Основно ги показват вече като младежи.

Това е домът им- в наши дни, в  него и работят.

Но  си задавам въпроса-защо  Турция продължава и досега да има деца на улицата... Да, незаконно е, държат ги някакви гангстери- такъв има и в сериала, това ще е основният антагонист. Но как не се е справила турската държава с този проблем, направо не разбирам.
Та така- имам намерение да гледам този сериал.  Да не пропусна ,че си личи доброто заснемане, режисура, картина. На Боздаг му имам зъб Satisfied , но не мога да отрека- умее да прави качествени неща.

Друго, което ми хареса в сериала- хубавата музика. Това винаги може да ме плени. Blush
Ще ви пусна една песен ей сега, звучеше  в една хубава сцена, точно когато всички бяха радостни и прехвърчаха първите искри между Гюл Айше  и Барбарос /Илайда и Бурак/. Като мартенски котараци се гледаха и стреснаха каката и батковците.Smiley

Е, при Барбарос и друго имаше- той позна в нея човек, когото отдавна търсеше, но и че го изгори това познание- факт. Nature Fire

Ето я песента. Толкова е носталгична, едновременно с това силна, драматична. Много красива. Blue Heart Няма я все още като самостоятелен клип към филма, пуснаха я с първия трейлър и на една от хубавите сцени. Затова сега аз пък ви я пускам с чудни картинки и английски субтитри. Blush

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 21:38 от oncee

# 452
Хайде и аз идвам с възторзи и възхищения, но за Омер😍.
С голямо наслаждение гледам 2 еп. и не ми се иска да свършва.
Невероятни са всички актьори, всеки така се е слял с образа си, че някак съвсем естествено ме накараха да им повярвам безрезервно.
Само дано не разводнят историята в битката за рейтинг ( вдигнал се е- май има надежда за сериала) .
Искам да е като Баща например-  30 епизода според мен са достатъчни за един хубав стегнат разказ
(колко серии е оригиналът?).

Онче, 😍 само заради тебе ще надникна в Жар птица, но не искам да се пристрастявам, защото ни очакват още нови филми.

# 453
"Шахмаран" още не е започнал, но атаките срещу него, Бурак, Серенай и Netflix плавно преминават на друго ниво.
След като явно не успяват да спрат работа на Бурак чрез схемата с насилието включиха джендър игрите.

В статия един човек, който от мъж се е направил на жена обвинява Netflix и Бурак, че са му откраднали ролята предложена му в "Шахмаран". Освен това обвинява целия екип в дискриминация.
Въпросният човек е играл в "Чукур" като мъж, после става жена. Феновете на сериала може да го разпознаят в снимките от статията.

https://www.cumhuriyet.com.tr/yasam/netflix-dizisi-sahmaranda-ay … um-alindi-2022425

Преди няколко дни бях писала, че активното мероприятие срещу Бурак Дениз и обвиненията в насилие на практика са атаки от друг характер, но не очаквах толкова бързо следващото ниво на действие. Става все по-интересно докъде ще се стигне в тази схема.

# 454
Голяма атака срещу Бурак. Видимо е че искат да прецакат премиерата му и самият него и Серенай. Продуцента направи грешен ход.
Кой му е откраднал ролята на джендъра?
Не съм чула да са му я предлагали или да е кандидатствал.
Направил е грешка Бурак тази Нилпери никога не ми е харесвала.
Пожелавам Шахсуто да е успешен. На 19 януари ще има гала вечер.
Туркиш пресата обсъжда колко струват обувките на Бурак Дениз за рекламата на Прада.
26 000 т.лири.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 22:52 от femmi2

# 455
  • Дубай
Джендърат съм го гледала в Чукур ,добре се справи няма да лъжа  ,но посредствен е ...как да кажа,не е известен,не се отличава от тълпата,няма изявени качества,а Бурак се е доказал!Според мен  са направили добре като са избрали,именно Бурак.
Както казах ,Бурак е сгрешил  спрямо Нилпери,но този хейт ми идва в повече вече,какво е виновен той,че каст-директорът е спрял на  него.

# 456
Аз съм го виждала на снимки джендъра от Чукур. Иска да пробие. Що сега се сети да ги обвинява в дискриминация. Преди нерде беше ?
Не вярвам да са му предлагали ролята.
Има каст директори  практиката се измени и не се провежда кастинги.
Предлага се ролята и сценария. Ако приемеш добре ,като  откажеш търсят друг / друга. Правят се репетиции след това.

# 457
  • Кърджали
Тъкмо сега гледах Бурак Дениз и Серенай като участници в новото/старо състезание на Ибрахим Селим (голяма слабост ми е като водещ) Quize night. Нали Ибрахим и Серенай са близки приятели, та малко реклама на Шахмеран. Серенай този път ми беше приятна, прекрасна, но честно казано към Бурак развих антипатия. Чак ми развали хубавото шоу.

Шахмеран не знам дали ще го гледам, не е моят жанр...
Трябва да седна да си изгледам втория епизод на Йомер. Гледах само няколко сцени, но дори и по тях съдя, че Йомер ще е бижуто ми за този сезон. Като изключим безславно приключения Идеален наемател (много го харесвах аз), нито един от сериалите, които започнаха този сезон не ми хареса.

# 458
"Йомер" е адаптация на този израелски сериал за ортодоксалните евреи

Йомер - Акива

Гамзе - Елишева.

Повечето актьори не са евреи, излъчван е от 2013 до 2021 г. - 33 серии с времетране като на Нетфликс. Интересното е, че Елишева участва само в 12 серии.

# 459
Омер с епизод 2 ме завоюва като постоянен зрител.Много душевен сериал се очертава. Другият ми фаворит е Шербета. Не запомних чий беше поста, но наистина преведено като Сироп/шербет от дренки предава по-точно какво и защо се случват нещата в сериала. Ще бъде трудно, горчиво, стипчиво, но с такава надежда за нещо сладко, че ми се иска да го гледам по-често, не само веднъж седмично.
И тази усмивка на НЧ е повече от очарователна

# 460
Vesbu🌹, опитай Баща - както си писала "семейство,  любов и по-малко насилие" . 😂
Предлагам го, защото приключи, има руски субтитри, а и българските првводи вървят и вече са към края мисля.
Благодаря,за хубавия филм,започнах да го гледам.
По-нататък , когато има превод и на Три сестри,ще го гледам и него.

# 461
В крайна сметка започнах "Алпарслан: Великите селджуки".
Интересното е, че не харесвам исторически сериали, но заради Баръш Ардуч и Фахрие Евджен реших да погледна първа серия, а то взе че ми хареса.

# 462
Омер с епизод 2 ме завоюва като постоянен зрител.Много душевен сериал се очертава. Другият ми фаворит е Шербета. Не запомних чий беше поста, но наистина преведено като Сироп/шербет от дренки предава по-точно какво и защо се случват нещата в сериала. Ще бъде трудно, горчиво, стипчиво, но с такава надежда за нещо сладко, че ми се иска да го гледам по-често, не само веднъж седмично.
И тази усмивка на НЧ е повече от очарователна

И какво се оказа в "Шербет-Я" НЧ е женен за снаха си ,съпруга на починал брат близнак и "синът " му  е син на брат му . Това момче как ще понесе истината -не ми се мисли .
Та се чудя НЧ имал ли е влечение към енгето  или по техните морални  устои за да няма резил са го вързали ?!?!?
Както и да е Къвълджим отнесе токатЯ и сега  да му мисли НЧ ...и звездите от небето няма да му стигнат ...
Ооооффф ,а възрастното енге ми е повече от отврат ..то толкова наслоена религиозност , та чак е патологично ,щом и щерка ѝ вече започна да проглежда .

# 463
Софи да си призная аз това го предчувствах още някъде в началните епизоди.НЧ подходи много освободено към Къвълджим - погледи, усмивки, помощ в делото с онази със забрадката. застъпване за младите.
И тази тишина за починалия брат на Апо Smiley затова се усъмних, а и имаше една сцена на гроба на починалия с НЧ, и намеци, намеци
И ти , и аз сме ветерани в комшийските сериали ,затова ни е позната тази тяхна страна - бердел, "кума" и други разни дивотии в техните варварски традиции.
 А НЧ ще се измъкне, мисля си, с едно признание и много, ама много ухажване, цуни-гуни и после може и
Интересно ще стане  в тази ситуация

# 464
Семейство Йозчивит са станали родители за втори път. Фахрие е родила  син на име Керем. Дали има сантимент към тази буква и двамата синове започват с К. Честито!
Хазалка наближава раждането на малката Сюрея. Има сладки и хубави снимки с коремчето. Тя не се притеснява да показва в мрежите ще видим и принцесата.

НЧ като дързост и красота ги е подкарал.
С тая цензура едва ли ще има краватни изпълнения иначе глоби.
Ко има целуфани мятайте насам.
Тоя човек заедно с Чачи са Аполони!  Богове на усмивките и целувките. Красота , харизма и талант. Хайде да ги съберат отново двамата. Насладата за сетивата😍🙏😍 Капитана умее да прави селфита. Няма обработка. Рядко си правя такива и се харесвам.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 19:22 от femmi2

Общи условия

Активация на акаунт