Аборт по желание и желание за дете

• 8 519
  • 168
  •   1
Отговори
# 150
Пожелавам дълъг живот на хората, които ти помагат, но един ден ще останеш без тях, какво ще правиш тогава.

И аз това съм се чудила. Баба ми "отгледа" майка ми до късна възраст, защото беше болна. Накрая си превърза въжето. Горе долу и при мен се получи така. Генетика.
Но ще опитам да променя съдбата си. Каквото мога.

# 151
Съдбата ти не е предначертана. Съдбата ти е каквато си я направиш. Да, ако човек има здравословни проблеми може да е много по-трудно, но ти създаваш тук впечатлението, че нищо не желаеш да предприемеш, защото си мислиш, че каквото и да направиш все няма да стане.

# 152
Можеш да си намериш работа от къщи, щом имаш притеснения да работиш с хора и да спазваш работно време. За теб работно място в силно конкурентна среда не е подходящо, разбира се, но с работа от дома спокойно можеш да се справиш. Постоянно казваш "Каквото мога", но имам чувството, че според теб можеш много малко, дори нищо. Това сигурно не е така.

Защо не се съсредоточиш само върху целта да имаш доходи и да не си толкова зависима от близките си? Знаеш ли добре езиците, които каза, че си учила, компютърна грамотност имаш ли?

# 153
Да, знам добре езиците. Имам компютърна грамотност. Завършила съм висше като майка ми и не съм работила пак като нея.

Конкурентна среда не е подходящо. Изпитвам голямо вълнение и после стрес и паника.

От работа от вкъщи съм пробвала толкова много и не съм била постоянна или не съм вършила работата добре или въобще не са ме взимали.
Последно пробвах да пиша статии за хазарт, но съм крайно незапознат с ротативки и т.н., че копи пейстнах и ме отсвириха. Почнах да чета за хазартните игри и то много време отнема и все пак някой трябва да ми обясни някои неща, изцяло от вкъщи не става.

Днес ще чакам отговор от другата фирма, за която попълних тест.

# 154
Е, добре де, сериозно ли мрънкаш, че не си ходила на работа и са те махнали? Че си копи-пейстнсла статия, която е трябвало да напишеш и са те отсвирили? А ти какво очакваше????

# 155
Майка ми това, майка ми онова. Вземи иди на лекар да ти назначат адекватни лекарства. Влезеш ли в ремисия, то тогава ще имаш нормален живот. Шизофрениците правят епизоди. Но си ги усещат. Важно е да не спираш лекарствата.
Всички сме болни от нещо. Аз не познавам напълно здрав човек над 40. Не приемай болестта си като стигма, а като нещо досадно което трябва да държиш под контрол.

# 156
Да, знам добре езиците. Имам компютърна грамотност. Завършила съм висше като майка ми и не съм работила пак като нея.

Скрит текст:
Конкурентна среда не е подходящо. Изпитвам голямо вълнение и после стрес и паника.

От работа от вкъщи съм пробвала толкова много и не съм била постоянна или не съм вършила работата добре или въобще не са ме взимали.
Последно пробвах да пиша статии за хазарт, но съм крайно незапознат с ротативки и т.н., че копи пейстнах и ме отсвириха. Почнах да чета за хазартните игри и то много време отнема и все пак някой трябва да ми обясни някои неща, изцяло от вкъщи не става.

Днес ще чакам отговор от другата фирма, за която попълних тест.

Майка ти е друг човек, ти не си майка си. няма как един човек напълно да повтаря съдбата на друг. Ти като че ли си обсебена от тая идея, че във всичко си като майка си. Това е невъзможно  и трябва да се освободиш от тези мисли. Работили ли сте с лекаря ти върху това?

# 157
И аз пиша като анонимен, защото много хора ме познават тук и в реала.
Та, "сблъсках се челно с бързия влак" при назначаването на нова колежка на работа. Първо всичко беше ОК, ама след няколко месеца започна да прави панаири, после скандали (ескалира от скандалче до скандалище), накрая започна да скача и на бой. Шизофреничка се оказа. Семейството е вдигнало ръце от нея. Наложи се да викаме няколко пъти полиция. Миналата седмица я освободиха дисциплинарно - нито работното време спазваше, нито йерархията съблюдаваше, тормозеше работничките (щяла да ги понижава, уволнява), появи се някаква параноя, че и пипаме документите, че някой влиза у тях, загуби логичната си мисъл и правописа, абе един голям ужас. Аз и още двама-трима колеги я защитавахме почти до последно. Явно жената не е добре, не можем да очакваме от нея да вникне правилно в забележките и предупрежденията, които й отправяха шефовете. Обаче тя премина всяка разумна граница, разтресе колектива и изчезна в неизвестна посока.
Имам медицинско образование, диагнозата ми е ясна, обаче след тази случка вече не искам да имам никакъв контакт с хора, които не искат да се лекуват и в същото време не осъзнават колко много тормозят околните.

# 158
И аз пиша като анонимен, защото много хора ме познават тук и в реала.
Та, "сблъсках се челно с бързия влак" при назначаването на нова колежка на работа. Първо всичко беше ОК, ама след няколко месеца започна да прави панаири, после скандали (ескалира от скандалче до скандалище), накрая започна да скача и на бой. Шизофреничка се оказа. Семейството е вдигнало ръце от нея. Наложи се да викаме няколко пъти полиция. Миналата седмица я освободиха дисциплинарно - нито работното време спазваше, нито йерархията съблюдаваше, тормозеше работничките (щяла да ги понижава, уволнява), появи се някаква параноя, че и пипаме документите, че някой влиза у тях, загуби логичната си мисъл и правописа, абе един голям ужас. Аз и още двама-трима колеги я защитавахме почти до последно. Явно жената не е добре, не можем да очакваме от нея да вникне правилно в забележките и предупрежденията, които й отправяха шефовете. Обаче тя премина всяка разумна граница, разтресе колектива и изчезна в неизвестна посока.
Имам медицинско образование, диагнозата ми е ясна, обаче след тази случка вече не искам да имам никакъв контакт с хора, които не искат да се лекуват и в същото време не осъзнават колко много тормозят околните.

Аз не съм такава. Аз съм добричка. На себе си исках да посегна преди време. Всеки, който ме познава ще го потвърди. Не правя скандали.. просто съм много чувствителна. И баща ми го потвърждава.

# 159
За трудовите ти навици и поведението в работен колектив по-добре е колеги и работодатели да дадат съответната оценка. На предната страница виждам, че поемаш ангажименти, които са извън възможностите ти - замисли се върху това.

Свърза ли се с психиатър за суицидните мисли. От една седмица пишеш за самоубийство, вече би трябвало да си се свързала, ако не и да си посетила лекуващия психиатър.

# 160
Тая тема е за затваряне, вече се каза да се търси помощ. Не разбирам авторката каква ползва вече извлича от нея. Само слушаме как е обречена и нямало смисъл да направи нищо, щото то така и така нямало значение и нищо нямало да се промени.

# 161
Има свободен час чак на 8 декември.

# 162
Като знаете английски и немски - защо не опитате нещо да преведете? Например, статия или кратък текст. Ако се справите, можете да търсите работа и в тази насока. Можете да превеждате на хонорар. Мои познати са ми споделяли, че са превеждали дори обяви, реклами, менюта за ресторанти... Сигурно и Вие ще можете.

Можете да усвоите някакво приложно искуство и да изработвате нещо вкъщи. Например, мартеници. Възможности има много, стига да искате и да търсите.

Лекарствата са само част от терапията, но струва ми се, че на жената й трябва и психотерапия - за да поработи върху мотивацията, нагласите и самочувствието си.

# 163
Ами тя как да работи като не ходи на работа с дни или преписва статии, за които ѝ плащат да ги напише?

Съжалявам, аз също имах колежка, за която не знаехме, че е с диагноза. Лесно се видя, толерирахме я една година, докато се държеше неадекватно и беше в тежест на екипа.

Случвало се е да заспи на бюрото и то не веднъж, докато говори с клиент по телефона. И куп други неща, не можеше да запомни едно нещо как се прави, постоянно грешки, постоянно след нея трябваше двойна работа да вършим. А беше човек с два езика, магистратура в чужбина, много добро образование и опит на предишни позиции в добри компании. Явно терапията не ѝ беше правилна или не  ѝ помагаше, но такъв човек в екипа може да е много тежко за околните. Съжалявам, трябва правилна терапия.

# 164
Ако наистина знаеш два езика, то можеш да превеждаш и то от вкъщи. Знам от една позната, че и заплащането може да е доста прилично при този тип работа. Така хем ще работиш, хем няма да си в среда, която те плаши.

А това с майка ти не е генетично обусловено, а по-скоро модел на поведение, който явно несъзнателно си възприела. Виждайки как майка ти не работи и други са й помагали, ти си го възприела и за теб като нормално. Гените са само част от нас, но и роля играят много други фактори, които обуславят поведението ни. Няма как да сме идентични с нашите родители. Но ми се струва, че имаш травма заради майка ти и вероятно психотерапия би ти се отразила доста добре.

Общи условия

Активация на акаунт