Président търси вашите рецепти за вълшебни зимни празници!

  • 18 106
  • 719
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 33
Аз споделям рецепта от традиционният шаран на моята баба, която го правеше с много лук ,който се карамелизира, орехи и доматен сос, сол и пипер. Това е вкусът от детството сега аз го правя в семейството ни

# 46
  • Мнения: 260
Рецепта за  любимия ми печен паламуд:
1 кг паламуд
1 ч.ч  бяло вино
Малка  глава целина
3-4 стръка пресен девисил
сол на вкус
Почиствам и нарязвам паламуда на шайби. Подсолявам и нареждам в тава. Поръсвам рибата с девесила, целината, настъргана на едро ренде и солта. Изливам  виното в тавата, да покрива дъното, покривам с фолио и пека около 15 минути в загрята до 170-180 градуса фурна с вентилатор. След това махам  фолиото и пека още 5 минути или до готовност. Гарнирам с пюре от варени картофи с масло Президент и броколи. Simple Smile

# 47
  • Мнения: 915
печен в хартия лаврак с масло President , сол ,черен пипер

# 48
  • Мнения: 909
Любима рецепта на моето дете - риба във фолио с гарнитура от леща:

Намазвам всяко парче риба със смес от разтопено масло и олио, завивам ги във фолио, подреждам ги в тава и ги оставям във фурната за 20-30 минути на 180 градуса.

Междувременно, запържвам в масло лук, моркови и леща. Пускам два домата в блендера и добавям соса към лещата. След малко доливам вода, добавям подоравки според вкуса на хората, поне червен пипер, и оставям да поври.

# 49
  • Пеликания
  • Мнения: 2 490
Πaлaмyд нa cĸapa
Пpoдyĸти:
1 пaлaмyд
1-2 cyпeни лъжици oлиo
30 гpaмa ĸpaвe мacлo
лимoн
мaгдaнoз
coл
Haчин нa пpигoтвянe:
Pибaтa ce изчиcтвa, пocoлявa ce xyбaвo и ce ocтaвя дa ce oвĸycи тaĸa зa 10 минyти. Haмaзвa ce c oлиo и ce пpигoтвя нa cĸapa – aĸo нe paзпoлaгaтe c тaĸaвa, ce пeчe в yмepeнo зaгpятa фypнa. Kaтo ce oбpъщa нa дpyгaтa cтpaнa, в ĸopeмчeтo ce cипвa ĸaпĸa oлиo. Cлeд ĸaтo пaлaмyдът e изпeчeн, в ĸopeмчeтo мy ce cлaгa мacлo и мaгдaнoз. Cepвиpa ce c peзeн лимoн, caлaтa oт дoмaти и пипep или ĸиceли ĸpacтaвичĸи.

# 50
  • Мнения: 2 607
За Никулден ще приготвя пържен шаран и картофено пюре с масло Президент.

# 51
  • Мнения: 7
Най-големите семейни празници в годината вече чукат на вратата. Нека ги посрещнем заедно с това вдъхновяващо кулинарно предизвикателство!

В продължение на четири седмици, в тази тема ще събираме любимите ви празнични рецепти. На финала ние от Président ще зарадваме 10 от участвалите с подаръци!

Първият етап на дискусията посвещаваме на Никулден, денят на Св. Николай Чудотворец, когато по традиция поднасяме на семействата си рибни специалитети. Следват постните рецепти, които приговяме за Бъдни вечер. След тях дискусията ще продължи с Коледните ястия, които по традиция поднасяте във вашия дом. Последната седмица е за празнични новогодишни специалитети.

Развихрете кулинарната си фантазия без ограничения за броя постове!

Един потребител може да участва и в четирите тематични седмици. Можете да споделяте неограничен брой рецепти в отделни постове - това увеличава шанса да сте сред изтеглените късметлии, които ще получат подаръци! И понеже за нас зимата е сезонът на питателната и изискана кухня, може да включите във вашите рецепти изключителното масло на Président! Произведено без никакви добавки, само пастьоризирано, то e нежно и свежо и ще направи вашите празнични сладкиши, хлябове и други кулинарни специалитети неустоими!

Ето и датите на тематичните кулинарни седмици:

30 ноември до 6 декември - рецепти за Никулден
7 до 13 декември - постни ястия за Бъдни вечер
14 до 20 декември - Коледни специалитети
21 до 27 декември - ястия за Нова година

Участвайте с един или повече постове с ваши любими рецепти и спечелете един от 10 подаръка-изненада от Président!

Печелившите участници ще изтеглим на томболен принцип и ще обявим в тази тема на 29.12.2022 г.

Моля, запознайте се с общите условия на играта ТУК.

# 52
  • Мнения: 844
Пъстърва с бадеми и Масло Президент
Продукти:
пъстърва - 4 бр. малки
бадеми - 100 г
магданоз - 1 ч.л. ситно нарязан
брашно - 2 с.л.
масло Президент - 60 г
лимонов сок - от 1 бр.
черен пипер
сол
Приготвя се по следния начин:
Оваляйте почистените и подсушени пъстърви в брашното, което е предварително смесено със сол и черен пипер.

Изтръскайте излишното брашно. Загрейте част от маслото Пррзидент, поръсете с магданоз и лимонов сок, след което изпържете пъстървите от двете страни.

Прехвърлете изпържените пъстърви в затоплени чинии, отгоре наредете изпържените в бадеми и залейте със сгорещено масло.

# 53
  • Мнения: 1 294
Салата с различни видове риба
Различни видове маринована / консервирана риба
Зелена салата
Салата айсберг
Чврвен лук
Зехтин
Сок от лимон

# 54
  • Мнения: 1 517
Забравихме и картофеното пюре към рибата.


картофи
масло president
прясно мляко - 150 мл
сол - на вкус
жълтък - 1 бр.

Всичко намачквам, не пасирам , за да стане пухкаво и меко.

# 55
  • Мнения: 761
Печена ципура

Необходими продукти
Риба – 2 ципури
Чесън – 10 скилидки
Магданоз – около връзка
Картофи – 3 броя, сварени
Риган – 1 ч. л.
Каперси – 2 ч. л.
Домати – 1 брой
Маслини – 8 броя
Зехтин – 100 мл + 4 с.л.
Оцет – 2 с.л.

Начин на приготвяне:
Почистете ципурити или друг вид подходяща риба и ги разпределете в 2 листа алуминиево фолио. Разпределете във всяка риба по 2-3 скилидки чесън и няколко стръка магданоз.
Отделете костилките от маслините и ги нарежете, както и останалия магданоз. Добавете при рибите каперси и маслини, след което полейте обилно със зехтин. Най-отгоре добавете кубчета нарязан домат.
Овкусете със сол, риган и наситнен магданоз. Завийте ципурите с фолио, но не плътно. Сложете да се изпекат за около 20 минути в предварително загряна фурна на умерена температура.
Останалият накълцан чесън и магданоз накиснете в зехтин и оцет за около 30 минути. Поднесете ципурата с фолиото, гарнирана с нарязани варени картофи, поляти с чесновия зехтин.

# 56
  • SF
  • Мнения: 21 164
За Никулден приготвям риба. Предпочитам морска, не речна.
В кухненско фолио завивам гарнитурата към всяка порция: картофи и моркови, нарязани на кръгчета или лентички, гъби, нарязана на кръгчета или лентички чушка, розмарин, черен пипер, друга любима подправка и добавям слайд масло. Да си оближеш пръстите!

# 57
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 703
Вкъщи шаран не е стъпвал, едва ли ще проядем такъв, но на Никулден правя редовно
Чийзкейк със сьомга.
Продукти:
2 пакета любими крекери (около 300 гр) аз използвам пълнозърнести солени бисквити с подправки и зърнени култури.
100гр масло Президент
200 гр пушена сьомга
1 връзка див лук
250 гр крема сирене
Сол
Черен пипер

Приготвянето е изключително просто, не са необходими специални уреди и съдове, а само една форма с падащо дъно, заселена с хартия за печене.
Първо правя блата за тортата с риба - смилам крекерите на трохи и ги смесвам с мекото масло. Прехвърлям полученото във формата с падащо дъно и започвам с помощта на чаша (от уиски с тежко дъно), да притискам сместа към основата. Оставям лек борд по края, който да придава контур и ръбче за крема отгоре. След като оформя основата на чийзкейка, пъхам я в хладилника и започвам крема, а блата да си се стяга на хладно.
Режа филетата риба и дивия лук, след това ги объркам с крем сиренето, солта и пипера докато стане хубава смес, с хубава текстура.
Щом се стегне блата го заливам и заглаждам с рибния крем.
Поднасям нарязаните парчета , на триъгълници, поръсени със стрък чета пресен див лук.

# 58
  • Елхово
  • Мнения: 1 394
За Никулден пълнен шаран!

Необходими продукти :
1 изчистен шаран
1 чаена чаша ориз
1 чаена чаша орехи
Масло President
1 глава лук
Подправките са ми черен пипер, сол и девисил.
Задушавам ориза с лук и подправки, като го приготвям до полуготовност.
След това пълня шарана и пека под фолио два часа до готовност! Малко преди да извадя махам фолиото да се запече отгоре!

# 59
  • Мнения: 2 495
Пита шаран за Никулден
350 мл вода
 3 с л олио
 800г брашно
 1 с л сол
 1 с л захар
 20 г мая
 1 пакет сусам и маково семе
 1 бр жълтък
Активира се маята, като се разтваря в 100 мл вода с 1 с. л. захар и се оставя да шупне за 10 минути..Сипва се в пресято брашно, добавят се останалите продукти без един жълтък, той е за намазване отгоре и се замесва средно меко тесто. Втасва 1 час на топло, отделят се две топчета с големината на портокал. Останалото тесто се оформя за тялото на рибата върху хартия за печене, поставена в широка тава. Първото топче се разточва и се изрязват опашка, хриле и уста на рибата. От второто тесто се изрязват малки кръгчета за люспи на шарана, започват да се нареждат от опашката към главата като леко се застъпват. След 20 минути се намазва с разбит с малко олио жълтък и се поръсва със сусам и маково семе. Печем в загрята фурна 180 С до хубав златист загар.

Общи условия

Активация на акаунт