Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 72

• 39 403
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Мира, сега за първи преглед ли ще си при доц.Тодорова?

Гърне, и аз зяпнах от мащаба на изследванията Grinning
Бонго, моето ТСХ е бая ниско, но нямам проблем.

# 586
Не, това ще ми е 4-5 преглед за последните 2 години след извънматочната. Юли бях последно при нея.
 Ще направя и консултация с хематолог, защото според мен въпреки изказването на двама лекари, че мутациите ми са нискорискови защото ПАЙ ми е хетерозигот, според мен има проблем някъде. Ще пуснем и спермограма, за да сме сигурни, че проблемът е само при мен. Но имам доста неща -ЩЖ, ИР, Тромбофилия, нагъната лява тръба. Ще ми трябват сериозни лекари и редовно проследяване...При приема за абразио сега Фибриногена ми беше 3.4 и си мисля, че там се крие разкочничето. Бях само на Натаспин, защото реално не знаеха, че имам проблем. Но трябва да внимавам и с ЩЖ.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 17:53 от Mira8991

# 587
Стела, ти си малко по-особен случай Wink но затова казвам да пробва на усещане. Ако се чувства добре с това ниско тсх и вдига фт3, няма лошо. Но от друга страна не е ок тсх да се потиска толкова много, защото останалата здрава щж няма да произвежда пък нищо и има шанс от тотален отказ от работа в дългосрочен план.

# 588
Гърненце какво направи ти, цялата Менделеева таблица си изследвала Grinning . Аз също не съм запозната с повечето, например този вит.К ми стана интересен как едната форма на К2 ти е висока, другата не...

Иначе ниски според мен са - фолиева, вит.Д, ниския калций предполагам е заради Д, цинка и желязото също мисля, че трябва да се вдигнат още.  В3 май и той е нисък, гледайки го чисто като граници иначе не съм запозната колко трябва да е. Този реверсивен Т3 е висок, трябва да е по-близо до долна граница за да е добре, доколкото съм чела.

# 589
  • София
Така, да споделя за прегледа при д-р Недялкова. Бях при нея малко повече от час, много си говорихме, обяснява, хареса ми като отношение. Изписа ми една камара добавки, за да стабилизираме витами, да направим детокс на черния дроб и жлъчката и след това ще видим как ще продължим. Вдигна ми Тирозинта на 150 мкг всеки ден, а Т3 на 3 пъти по 1/4. Резултатите ми са подобни на Гърне без похлупак. Изобщо не се притеснява, че ТСХ ще се понижи още. Като цяло, различен доктор. Поговорихме включително и колко важна е психологическата подкрепа за целия процес.

Каза, че сигурно ще спре да приема нови пациенти, защото не смогва.

# 590
Не споря с лекари, но който не е подскачал като див заек и треперил до степен да изпуска с лудо сърцебиене заради предозиране с щитовидни хормони, не знае за какво иде реч. Затова е много важно индивидуалното усещане и терапия. Разбира се, че не е задължително на всеки да се случва.

# 591
Благодаря ви, момичета! Simple Smile

И аз не знам защо изследвах толкова много неща - по-скоро любопитството ме водеше, а и напоследък купувам доста добавки от "iHerb", та по тази линия, реших да се тествам, за да видя от кое да вземам повече.
Иначе, веднага след деня на изследването започнах нов курс на суплементиране - Витамин D в големи дози, Желязо и т.н.

Лошата новина е, че въпреки цялостно добрите резултати, аз не чувствам кой знае каква положителна промяна. Disappointed Не знам вече какъв е проблемът. Чак пък почти нищо да не усетя, а да съм вдигнала нивата на поне 10-15 витамина и минерала. Странно е. Умората все още си я има, отслабването е все така забатачено (а вижте инсулинът и КЗ колко са ми ниски; май чак толкова надолу никога не ми е бил инсулинът), някакви други кофти симптоми се прескачат от време на време, депресивни епизоди, ментален хаос и какво ли още не.
Та, затова обмислям включването на T3 - едва ли не, като последна опция и надежда за осезаема положителна промяна.

И друго да вмъкна, ако на някого му е интересно - правих си изследвания за генетични непоносимости в "Genica" и за мое голямо учудване, и там нещата са доста добре - като проблемни, ми излязоха единствено лактозата и глутенът, но в заключението просто пишеше, че е възможно тези вещества да не ми понасят, а не че на 100% е така. Понеже за всеки показател само един от изследваните гени беше мутирал - останалите си бяха наред. С хистамините, например, уж пък нямам никакъв проблем, което е странно, защото бях сигурна, че страдам от такъв тип непоносимост.
Относно глутена, сега съм решила да тествам и антителата, за да видя дали не е налице някаква степен на целиакия.

В заключение да кажа - не знам дали си спомняте, но аз съм споделяла, че в миналото приемах T3 в рамките на няколко месеца и по спомен дозата беше или 25 мкг., или двойно по-малка (наистина не помня с точност), но го спрях, защото не усетих абсолютно никаква промяна. Все едно изобщо не приемах подобен препарат. Абе, явно всичко при мен е някаква крайна лудница и нищо не ми влияе, както трябва. Confused

# 592
Гърне, аз си спомням, че беше писала, че преди време си изпила цяла опаковка т3 и не си усетила кой знае какво. Не знам колко време е минало, но пробвай пак. Сега може да има други обстоятелства и да ти повлияе различно. Както и Бонго писа - пробвай, пък ще усетиш Simple Smile

Относно добавките - по едно време и аз пиех маса неща. Уморих се да пия какво ли не и напоследък съм само на базови - Д, Б комплекс, магнезий, омега 3 през някой и друг месец и вит.А заради лигавиците на пикочна система.
Ами ок ми е.

А реверсивния т3 има логика да е висок, щом куца конверсията. Той и моя сигурно е такъв, няма смисъл да се охарчвам да го изследвам Grinning

Кати м, би ли дала координати на тази лекарка? Хареса ми подхода й.
Друг ендокринолог преди време ми беше казал същото по отношение на ТСХ и моето притеснение да не падне много.

# 593
Нали за Ангелина Недялкова става въпрос, наистина ли тарифата и е 180 лв?

# 594
Момичета, и аз си мисля, че щом Т3 с по-ниски, то значи реверсивният Т3 е по-висок. Предполагам, чисто хипотетично, че при допълнителен прием на Т3 (ако се усвоява и всичко е наред- особено ако се приема подезично и не минава само през храносмилателната система) би трябвало да има някаква промяна...🙂 Чела съм, че има и резистентност към щитовидния хормон...Също и, че стресът, емоциите много влияят за това.
Гърне, аз мисля, че има някаква връзка между калция, вит. К и вит. Д.🙂 Щях да питам защо ТЖСК е по-скоро към горна граница, но гледам, че Б 12 май е в горната част на нормата (та може по някакъв начин да влияе на желязото). Фолат също ти трябва.
Може ли малко повече информация за трите вида вит. К, колко струваха изследванията? И на мен ми събра погледа с толкова изследвани витамини!😃

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 23:00 от dolce miele

# 595
Благодаря на всички ви още веднъж! Heart Eyes

Може би след месец-два ще пробвам да вкарам T3 - наистина мисля, че няма какво да загубя.

... гледам, че Б 12 май е в горната част на нормата (та може по някакъв начин да влияе на желязото).
О, за този B12 не ми говори. Не очаквах да е чак към горната граница, защото, както споменах, в продължение на доста месеци не бях приемала никакви добавки. Последно към пролетта-лятото на 2022 г. си поставях инжекции на своя глава. Значи, щом сега е с такава висока стойност, не ми се мисли тогава с колко над горната референтна граница е бил... Grinning

Иже юи  алкохол повече информация за трите вида вит. К, колко струваха изследванията?
Тук май нещо е поправял телефонът ти и не мога да разбера за изследването за Витамин K ли питаш? Simple Smile Или за алкохол нещо, понеже аз съм споделяла, че си пийвам от време на време. Grinning
Всички изследвания са правени в "Bodimed", част от показателите се тестват само в Германия, в "Limbach". Конкретно Витамин K май беше към 80 лв. Всички показатели ги има в ценоразписа на сайта на "Bodimed".

# 596

Тя е да. Кати ще каже точно, но по спомен е 120лв а часовете й са заети за 6-8 месеца напред.

# 597
  • София

Да, за Ангелина Недялкова. 150 лв. е прегледа, ако има и ехограф е 170 лв. Доста е, най-скъпият ми преглед, ever. Да не говорим, че преди това пуснах изследвания за 300 лв., сега добавките са сигурно за още поне толкова. Но просто ми трябва нещо различно, никой лекар не и е отделял 1 час, за да онсъдим нещата. Д-р Димитрова ми викаше какво толкова се вторачваш в ТСХ, че е над 3, не гледаше Т3, увеличаваше ми само дозата на Еуторокса, а ТСХ си растеше, ИР се влошаваше. Да не говорим за дефицита на вит. Д, з акоито ми изписа по 1 капка Вигантол.

Сега ще приемам по 6000 единици да запълня дефицита, плюс Б витамини, плюс детокса на черния дроб... Разорих се последната година от изследвания, които сама си правя, от Саксенда, с която се надявах да отслабна... Чаках 6 месеца за часа. Дано има някакъв смисъл накрая.

А, и ще пробвам за 2 месеца без глутен и ограничени млечни. Не знам как ще го направя това, много ще ми е трудно.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 23:13 от catty m

# 598
Гърне, ох, този телефон...🤣 Пише "алокохол", като пропусна първата буква "м" от някои думи...😃 Мерси!

# 599
А, и ще пробвам за 2 месеца без глутен и ограничени млечни. Не знам как ще го направя това, много ще ми е трудно.
Не е толкова страшно, просто трябва да се подготвиш със заместващи брашна и продукти, и рецепти.

Общи условия

Активация на акаунт