С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 748
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Един ден, живот и здраве, като станете баби , ще пеете друга песен. И аз , когато родих и двете си деца, мислех като вас. Сега, като баба, направо изпитвам , не знам как да го опиша, почти болезнено желание да си видя внучката и да я нагушкам. Когато беше на 3 или 4 месеца , ни я оставиха с преспиване.Вярвате или не, но ние с дедичката не спахме цяла нощ. Седяхме и си я гледахме с часове,  цяла нощ. Това е такава любов и емоция!!! Не ги съдете прекалено строго бабите. Сигурно и те се вълнуват от появата на малкото човече.

Има явно и хора като вас,за което моите адмирации. Но тук говорим за човек,който не е вдигнал телефона веднъж да се обади и да се поинтересува как е майката,всичко с бебето наред ли е, дали имаме нужда от нещо за детето.... Ей такива за мен нормални и естествени неща. Но не! Ние лежим на това че сме "баба" и всичко ни е разрешено!

# 391
И аз се вълнувам. И аз го чакам с нетърпение това детенце. И понеже се очаква аз да го избутам от някои мои места, бих искала да имам спокойствието първо аз да се запозная с него и тогава да ми се изсипе родата на главата.
Казах, че никого не съм ограничила. Искам просто някой да зачете моето време и моите нужди без изказвания "искаш или не, аз идвам".

# 392
И аз се вълнувам. И аз го чакам с нетърпение това детенце. И понеже се очаква аз да го избутам от някои мои места, бих искала да имам спокойствието първо аз да се запозная с него и тогава да ми се изсипе родата на главата.
Казах, пе никого не съм ограничила. Идкам просто някой да зачете моето време и моите нужди без изказвания "искаш или не, аз идвам".

Абсолютно. Само,че за тях ние желания и нужди нямаме....

# 393
Момичета, разбира се,че сте прави! Ще имате нужда от време да свикнете един с друг с бебоците, а също и с новия статус на семейство, вече от трима.  И аз знам от опит, че последното нещо, с което прясната родилка иска да се занимава е родата, особено в първите часове след изписване и прибиране у дома.
  Поставете категорично ограниченията, мъжете да ви подкрепят и се наслаждавайте. Не се ядосвайте предварително за глупости. После ще има пак за какво да трошите нерви.

# 394
Всички знаем и ни е ясно, че бабите и дядовците се вълнуват много от появата на малкото човече. Но трябва ли да се изсипят всички веднага след изписването? Естествено, че ще дойдат. Кой с приспиване, кой- без, но нека да свикнат първо родителите с бебчо. Да минат няколко дни, майката да се възстанови.
И след двете ми раждания исках да се изкъпя първо, да хапна нещо различно от кетъринга в болницата, да си легна в моето легло. При второто раждане исках да си видя и голямото дете. Хич не ми беше до това да се правя на домакиня. Да не говорим, че малчо е роден по времето на пандемията и се страхувах да е в контакт с много хора.
Съобразяване трябва!

# 395
Кога каза, че ще дойде тази свекърва? Скоро след раждането или? Аз също останах с впечатление, че са 2-3 часа… 5 дни и аз няма да изтърпя никой..

# 396
И аз бях на това мнение, допреди да родя, че не искам никой да ми идва вкъщи. Но ние така или иначе в онзи момент живеехме в една къща със свекърите, та казах и на майка ми и брат ми да дойдат на изписването. Та те двамата, заедно с мъжа ми ни прибраха вкъщи, където с прекрасна украса ( направена от свекървата! ) ни чакаха и те. Като си спомня и "красивата" следродилна депресия, рев от моя страна за какво ли не, болки клед секцио, благодарна съм, че съм имала помощ и от тях. Майка ми първите дни идваше всеки ден, за по няколко часа, и то, след като аз съм я канила. Седмица по-късно, за нг свекърите си отидоха на вилата за 3 дни, останахме сами тримата, ами, честно казано беше ми тъжно и леко празно.

# 397
Кога каза, че ще дойде тази свекърва? Скоро след раждането или? Аз също останах с впечатление, че са 2-3 часа… 5 дни и аз няма да изтърпя никой..

5 дена след като родя да си гледала внука....

# 398
  • София
Карина, нали знаеш, че на бащата се полагат 14 дни след раждането? В България, де, не знам вие къде сте?

# 399
Карина, нали знаеш, че на бащата се полагат 14 дни след раждането? В България, де, не знам вие къде сте?

Да знам и бащата ги чака с нетърпение Simple Smile

# 400
  • Blondeville
Точно първите дни са си за двойката да се стикова и да се нагоди към новия член на семейството. Баби и дядовци са добре дошли на гости, но не и като участници в обгрижването на бебето и престой с дни/седмици. Защото много често в желанието си да помогнат те изземат част от функциите на бащата от самото начало в дейности като къпане, памперси, преобличане и т.н. И някои татковци свикват така и за в бъдеще, че това не е тяхна работа Stuck Out Tongue Winking Eye

По-добре от началото семейството “ударно” да се научи да се справя само - за самочувствие, за увереност, за усещане за екипност. Пък после време за помагане има колкото щеш.

Аз съм с породени деца, родени секцио, и смея да кажа, че да се оправяме сами в началото ни е било най-доброто решение. Калихме се, свикнахме, а с второто бяхме като войници.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 16:00 от blondie_anna

# 401
  • София
Точно първите дни са си за двойката да се стикова и да се нагоди към новия член на семейството. Баби и дядовци са добре дошли на гости, но не и като участници в обгрижването на бебето и престой с дни/седмици. Защото много често в желанието си да помогнат те изземат част от функциите на бащата от самото начало в дейности като къпане, памперси, преобличане и т.н. И някои татковци свикват така и за в бъдеще, че това не е тяхна работа Stuck Out Tongue Winking Eye

По-добре от началото семейството “ударно” да се научи са се справя само - за самочувствие, за увереност, за усещане за екипност. Пък после време за помагане има колкото щеш.

Аз съм с породени деца, родени секцио, и смея да кажа, че да се оправяме сами в началото ни е било най-доброто решение. Калихме се, свикнахме, а с второто бяхме като войници.
С това съм съгласна с всяка запетая, особено с маркираното. Виждала съм "бащи", които са толкова вдетинени, че даже не могат да се погрижат за децата си, когато се разболеят, защото някоя от бабите гледа детето им вместо тях. Това постоянно дундуркане на големи хора е такава мечешка услуга, че...

# 402
В моя случай не ставаше въпрос за изземане на нашите задължения и права. Тези неща се случиха в по-късен етап. Помагаше ми това, че има с кой да си кажа 2 думи, мъжа ми не е ползвал отпуск и се прибира късно. То няма и каква толкова помощ с новородено, то спи и яде. Памперси аз съм си сменяла, къпали сме го винаги аз и бащата. Е, случвало се е разбира се и друг да сменя памперс. Всъщност, реалната помощ беше, че като накисна мръсните бебешки дрешки, свекървата някакси все гледаше да ме отметне от това и тя ги переше. На ръка, безупречно.

# 403
Карина,
Без да се ядосваш като дойдат, след 2 часа им връчваш тенджерата и парцала, защото младите родители основно за домакинството нямат време. Бебето, щете, не щете, трябва да го храните, преобличате и къпете,  пък те нека домакинстват, бързо ще си тръгнат. 😁
Сега сериозно: И двете баби бяха на изписването, защото живеехме в един град. Идвали са по цял ден след това, но с мое съгласие и основно се занимаваха с домакинството - чистене и готвене. Свекървата- 2 седмици, майка ми е пенсионерка, идваше до питката на детето. Честно, чувствах се като царица. Не съм ги карала, но бях съгласна и си живеехме в мир и любов през деня. Вечер си тръгваха.
Но при вас, както чета, не е такъв случая, та пробвай с първия ми съвет.😉

# 404
Карина,
Без да се ядосваш като дойдат, след 2 часа им връчваш тенджерата и парцала, защото младите родители основно за домакинството нямат време. Бебето, щете, не щете, трябва да го храните, преобличате и къпете,  пък те нека домакинстват, бързо ще си тръгнат. 😁
Сега сериозно: И двете баби бяха на изписването, защото живеехме в един град. Идвали са по цял ден след това, но с мое съгласие и основно се занимаваха с домакинството - чистене и готвене. Свекървата- 2 седмици, майка ми е пенсионерка, идваше до питката на детето. Честно, чувствах се като царица. Не съм ги карала, но бях съгласна и си живеехме в мир и любов през деня. Вечер си тръгваха.
Но при вас, както чета, не е такъв случая, та пробвай с първия ми съвет.😉

С първия съвет ме разсмя наистина
Kissing Heart Благодаря ти. Тя да ми помага с домакинската работа е абсурд-по-скоро ще се надява някой друг да и слага и вдига!
Просто искам спокойствие и да се насладим с таткото на момента,това е. И малко разбиране от страна на близките. Не съм човек на конфликта,но явно ще е неизбежно.

Общи условия

Активация на акаунт