Всичко за всички марки гел лакове - тема 44

• 46 121
  • 709
  •   1
Отговори
# 420
[quote author=maminka2 link=topic=1502725.msg45755233#msg45755233 date=1671

Попринцип никога не съм си одобрявала напълно ноктите, погледнати в профил. Явно имам да работя в тази насока. Следващият път ще се постарая повечко. Благодаря за съвета.
Ето това са ноктите ми от тази седмица. Може би ще ги преработя за празниците. Grinning

Не съм професионалист, но на палеца се вижда, че апексът не е на правилното място. Ако и на другите нокти е толкова напред към свободния край, може да натежават от натрупания материал и затова да се отлепят откъм кутикула.

# 421
А всъщност кой римувър за кожички препоръчвате?

# 422
А всъщност кой римувър за кожички препоръчвате?

Ползвала съм този на Коди, върши чудна работа. Себе си правя  вече с пила, но римувър използвам от време на време за приятеля ми (когато успея да го навия), който като типичен мъж има страшни кожи. Доста е икономичен, преполовила съм го, а го имам от повече от година.

# 423
Здравейте момичета! Следя ви от известно време. Невероятни сте! Научих доста от вас и се реших и аз да си правя маникюра сама след години посещаване при професионалисти. Благодарение на вас 🙂. Супер сте и на много от вас и професионалнистките могат само да завидят. Ето и моите първи опити:
Това е вторият ми маникюр. Първият не съм го снимала.
Трети.
И сегашния на 6 дни.
Без косми😀

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 19:05 от Blomst

# 424
Това са моите Коледни нокти, направих преди малко, с китайчетата които дойдоха вчера. 😊

Успях за първи път да направя апекс с обръщане, че бяха много неравни преди това. А можете ли да ми препоръчате инструмент за избутване на кожички? Този металния като лопатка ок ли е? На мен ми излизат огромни кожички и трудно ги оправям и режа, но ме е страх да не разкървавя.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 23:29 от 🐟 Дори 🐟

# 425
  • София
Bloms, харесват ми, бравоо! Добре си лакирала без да си излизала по кожички, А са ти първи опити! Не знам дали ползваш тъничка четка, но ако не- пробвай с нея да минаваш до кутикула малко по-близо, така ще ти изглежда като нов поне седмица.
Момичета, един въпрос, аз ли се бъркам или беше дискутирано веднъж, че има uv лампи, които са по-умни и като се вкара ръката автоматично започва да отбраява по 30 сек сама, без допълнително да се се цъка бутона за 30 сек. Просто да е зададено времето от 30 сек и винаги при вкарване да пече по толкова? Има ли такова нещо или аз не съм разбрала добре, сега се сетих, но не успях да го намеря назад. Май Esmeralda беше споменавала. Всички лампи ли имат такава настройка или само някои? Аз дори не знаех за това, а ще ми е много полезно.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 21:50 от LoLo30

# 426
Моят маникюр- преди 12 дни (гел база, изравняване с fiber gel- ноктите ми нямат апекс, а и растат нагоре, затова почти винаги има запълване с доста материал ☺️; отгоре обикновени лакове и топ):

Част от снимките са под лампа тип пура и много неприятно ми се отразява в ноктите и не се вижда апексът.😄
Скрит текст:

И след 12 дни (още е ок, на живо е съвсем приемливо, но мен си ме дразни, че където е израсналото е по-вдлъбнато, а и искам нещо коледно):
Скрит текст:

Коледният маникюр на майка ми- гел база и fiber gel, без изравняване+ обикновени лакове отгоре. Показалците и' са по-къси (не искаше да ги изграждам и удължавам) и този път пропуснахме римувъра за кожички (само избутване):

Скрит текст:

Има забележки, разбира се, но като за набързо...става.🙂
За римувър за кожички- този на Импала е супер, а и евтин, но много трудно го намирам...2,70 лв го купувах последно.
LoLo30, аз съм със Sun X 7 Max, тя си отброява така 10, 30, 60, 99 секунди. Има режим да отброява с натискане, но може и без. Само малко трудно понякога успявам да разбера как да превключвам между тях.😄 По някое време се превръща в умна лампа, сякаш запаметява колко секунди пускам най-често (60 секунди). Ако пусна лампата и не я използвам за няколко минути май минаваше автоматично на 100-120 секунди, а иначе би трябвало да работи на толкова, колкото се изберат. Не ми е голяма драма, защото обикновено пека по няколко секунди пръст по пръст, за да фиксирам продуктите.
Поръчах някакви накрайници от Алиекспрес, дано да стават и да не се бавят прекалено. Тези:

Отделно поръчах и други накрайници- топчета някакви, пламък. Също и мини лампа с формата на мида и едно фенерче, за да си пека по един нокът, когато се налага. А и лесно могат да се местят. Остава и да дойдат и да работят...😃
Имам 100+ мнения да чета...😅

# 427
Blomst, чудесни маникюри! Хич не личи, че ат скоро се правиш! Много си сръчна!
Дори, металните избутвачи аз не ги харесвам - много са груби, нараняват плочката, а може и да пореоат, яко ти се отплесне ръката. По-щадящи са дървените избутвачи "апельсиновая палочка", "orange stick" или на бг май бяха портокалова пръчка. Има вече и такиво пластмасови с тази форма, но за тях не можа да изкажа мнение, същого важи и тези които са метални със същата форма. Дървените са меки и не са агресивни.
Долче, честити и дано бързо ти пристигнат! Супер са маникюрите и твоят с това злато си е празничен, но ще чакаме снимки на следващия!
Лоло, има аз за sunone знам, че е такава и имало и други умни, но не всички... някои са по-глуповати сигурно. Есмералда беше казала за една star не знам кой модел. Аз моята не я знам умта ли е, тъпа ли е, 'щото аз съм нъпа и по навик си натискам копчето Grinning

# 428
ЛоЛо, моята лампа е Sun x5 plus и май е нещо подобно на това, което описа Долче за нейната. Аз иначе само съм я пробвала и автоматично включи 120сек. Тепърва ще разучавам.

# 429
  • София
Dolce Miele, като казваш,че отборява без натискане на бутон имаш предвид,че отброява колко? Определено време или просто си брои.. Тя и моята започва да брои като вкарам ръка автоматично, но започва от 1 сек, нагоре 2,3,5 и така до 120 сек  достига и спира. (Това като не съм натиснала бутон за определени сек.) а на мен ми трябва единствено до 30 да оборява сама без да я цъкам аз всеки път.. това се чудех дали го може,  че не знам дали правилно съм го обяснила първия път. Grinning Чудя се до настройка ли е, до лампа ли е...ще я разуча малко освен, въпреки че кутията с инструкции и др. отдавна е заминала, ще видя в нета може ли го или не Grinning

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 21:51 от LoLo30

# 430
За някои се натиска 20 сек или нещо такова и ци трябвало да запомнят желатого време, ако са умни.

# 431
Хм...LoLo30, ввсъщност отброява наобратно. Точно време отброява. Почва от (примерно) 60, после 59, 58 и т.н. до 0 (когато съм я настроила на 60 секунди...или когато сама се е настроила на най-често използваните секунди). Може и с 10, 30, 99 секунди също. Просто май почти веднага след включването (първите минутки) трябва да се направи настройката за автоматичното отброяване, иначе автоматично се включва само на нещо като 120 сек. Аз обикновено включвам лампата в контакта и се мотая известно време, докато си извадя база, топ, гел, четка...Т.е. включвам първо лампата😅 и после вадя другите неща и ги слагам до лампата. Ето "упътването", още не съм доизкусурила точка номер 3 и 4😃 (дали точка 4 означава, че чрез натискане се пуска пауза и после продължава да отброява откъдето е спряла🤔, ще е чудесно, ако някой може да го разкодира):

Кармила, благодаря!🙂 "Коледно" имах предвид...червено, зелено с нещо лъскаво (златен, сребрист или червен брокат). За Нова година също планирам блясък, като там по традиция избирам от още няколко цвята (различни нюанси на синьото, черно с частички, бяло с ефект).🙂 Като цяло, за Коледа и НГ може да ми се иска да сложа нещо по-различно, но накрая все залагам на стандартните цветове за празниците.😅 Нямам търпение да пристигнат накрайниците и мини лампите, няма да е скоро, но ще се похваля (дано да вършат работа)!🙂

# 432
Дори добре се е получил, а тези китайчета са много красиви. Това сребърно, като натрошено огледало много ми харесва!
LoLo30 Благодаря! 🙂 Първият ми опит беше с четчица, но се омазах здраво😂 затова и снимка нямам. Купих си комплект от 15 четки от най ефтините, но за следващия път ще си купя хубава четчица и пак ще опитам. Благодаря за съвета! 😃 Не знам как са всички лампи, но на моята като натисна бутона по продължително (няколко секунди) примерно на 30сек., след това следващия път автоматично си продължава на 30сек., докато не сменя на други сек., но ако не задържа бутона малко по дълго, а просто го натисна, тогава всеки път трябва да натискам бутона на желаните сек. иначе винаги почва автоматично на 120сек.

# 433
  • София, Дружба 2
Dolce miele, моята лампа мисля, че е същата. Поне така изглежда инструкцията. Брои на обратно секундите.

Blomst, кои са сините лакове от твоите снимки?

# 434
  • София
Blomst, благодаря за обяснението за таймера! Мисля, че и моята може би е така, и има и логика да е😃 още утре ще пробвам да задържа по-продължително 30-те сек, пък ще видя ще се сети ли, че искам да отброява точно по толкова автоматично. 😅 Благодаряя и на dolce miele, иначе нещо аз не успях да разгадая точка 4 от упътването, но защото не го и виждам много, много на снимката..😃  но мерси, че се включихте така бързо всички по въпроса ❤️

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 08:19 от LoLo30

Общи условия

Активация на акаунт