Всичко за всички марки гел лакове - тема 44

• 46 124
  • 709
  •   1
Отговори
# 405
Най-честата причина е недобре почистени птеригии. Или материал по кожата.

# 406
Най-честата причина е недобре почистени птеригии. Или материал по кожата.

Ами ето го маникюрът в момента след като е направен. Попринцип се старая да почиствам добре, но явно някъде претупвам. Благодаря за съвета  Simple Smile

# 407
Снимката е от далеч и не се вижда особено добре, така че не мога да кажа. Какъв гел ползваш? Ако преди не си имала проблеми, а наскоро си сменила материала, може и проблемът да е в него.

# 408
Снимката е от далеч и не се вижда особено добре, така че не мога да кажа. Какъв гел ползваш? Ако преди не си имала проблеми, а наскоро си сменила материала, може и проблемът да е в него.

Не, не съм сменяла нищо. Единствено обезмаслителят ми е доста старичък и се съмнявам да не би вече да е за боклука. Ще го сменя и ще видя.

# 409
Да си сменила в скоро време продукт? Базата или гела? Зори и да е същата марка, но да е ново? Бонд ползваш ли? Слагаш ли под гела подложка тънко обикновена база?
Едит: пробвай около кутикулата да го правиш малко по-тънко и родле да се удебелява.л, за да не е от материала до кутикулата. Също така, ако са ти по-стари геловете пробвай да ги разбиеш добре или с клечка да ги разбъркаш да не би да са се утаили фотоинициаторите.

# 410
Да си сменила в скоро време продукт? Базата или гела? Зори и да е същата марка, но да е ново? Бонд ползваш ли? Слагаш ли под гела подложка тънко обикновена база?

Не съм сменяла нищо, ползвам гел, база и обезмаслител на SNB.

Процедурата при мен е следната:
- почиствам ноктите от старият лак, оформям и избутвам кожички
- нанасям обезмаслител, база и накрая гел
- след това лакирам

# 411
Пробвай нещата ат горе описаните и си вземи и един бонд за всеки случай. Обикновено той решава такива проблеми. При мен така се отлепяше, но беше от определен продукт и като смених базата при мен се реши от раз.

# 412
Пробвай нещата ат горе описаните и си вземи и един бонд за всеки случай. Обикновено той решава такива проблеми. При мен така се отлепяше, но беше от определен продукт и като смених базата при мен се реши от раз.

Много благодаря! Ще пробвам. Simple Smile

# 413
Troubly, за стандартната сатава дума и за crystal нещо си топ, че току що погледнах и вече забравих.

Lolo е написала каучукова основа 🤨 обърках се
Моля за потвърждение😃

За бонд имам на Kodi и Claresa - и двата работят добре 👍

# 414
Дано ти се леши проблема. Иначе за по-тънко към кутикула имам придвиг това:

За се получи апекс и тогава си държи. Извинявам се предварително, ако нака правиш просто не се вижда добре като не е в профил снимката Simple Smile
Troubly, ето линк към мнението с продуктите, че роследна съм рисала и не мога да цитирам ч, а съм през телефона
https://bg-mam.ma/p/1502725/45747358

# 415
  • Варна
Слагаш ли ремувър за кутикули когато оправяш кожи? Той може да е една от причините за лошо сцепление. Ако не се премахне добре върху него нищо не държи. При теб обаче отлепянето е на втора,трета седмица,а това е много време за лак като SNB /сори нищо лично/ просто марката не ми е сред фаворитите за гел маникюр. Моят съвет е да си вземеш един свестен гел в бутилка на Коди,Камилфо и сие.

# 416
Слагаш ли ремувър за кутикули когато оправяш кожи? Той може да е една от причините за лошо сцепление. Ако не се премахне добре върху него нищо не държи. При теб обаче отлепянето е на втора,трета седмица,а това е много време за лак като SNB /сори нищо лично/ просто марката не ми е сред фаворитите за гел маникюр. Моят съвет е да си вземеш един свестен гел в бутилка на Коди,Камилфо и сие.

Ами аз единствено избутвам кожички - не режа, понеже нямам.
Относно марката на гела, признавам не съм се интересувала тогава и от самото начало просто купих от тях и бях доволна. Сега съм решила да пробвам други и набелязах някои от темата.

Благодаря на всички за съветите. Ще опитам с нови продукти и ще пиша какво съм свършила накрая Grinning

# 417
Почистване на нокътната плоча освен избутване/и изрязване/ на кожичките означава и да се почистят "птиригий" или както там ги наричат рускините. Това са наслагванията по нокътната плоча, почистват се с ремувър или ел. пила.
Прави ми впечатление и липса на правилна архитектура на нокътя. Това също е възможна причина.
Липсата на база под гела също е възможна причина за отлепване.
Липса на ултрабонд също.

# 418
Почистване на нокътната плоча освен избутване/и изрязване/ на кожичките означава и да се почистят "птиригий" или както там ги наричат рускините. Това са наслагванията по нокътната плоча, почистват се с ремувър или ел. пила.
Прави ми впечатление и липса на правилна архитектура на нокътя. Това също е възможна причина.
Липсата на база под гела също е възможна причина за отлепване.
Липса на ултрабонд също.

Попринцип никога не съм си одобрявала напълно ноктите, погледнати в профил. Явно имам да работя в тази насока. Следващият път ще се постарая повечко. Благодаря за съвета.
Ето това са ноктите ми от тази седмица. Може би ще ги преработя за празниците. Grinning

# 419
И аз споделям мнението наа Принцесата за SNB - не е някакво уау качество, но цената им е уау. По-скъпи са от други марки, които си заслужават и са ги плеснали на цена като Гелиш и CND. По-добре Коди или някоя друга марка. Не знам какъв гел позлваш, но аз се родих с геловете в бутилка-много лесно се работи с тях, няма мацаница и оформянето на архитектурата на нокътната плоча е песен. Дори и да не режеш кожи според мен е добре хубаво да се почиства птеригия на ноктите както каза маминка, тоест бялото по нокътната плочка. Най-просто е да вземеш един римувър плескаш го на ноктите, чакаш минута-две(но не трябва много да киснеш макс 5 минути) и с избутвач, за предпочитане е дървен, си избутваш и остъргваш полепналото по нокъта. Римувърите се деактивират с вода и сапун, въпреки че аз не обичам преди маникюр да си мокря ноктите понеже влияе на трайността, и минавам със спирт и обезсмяслител хубаво. Не е хубаво и с крем да се мажеш преди маникюр поне 12 часа и ако слагаш масло, то го слагай като приключиш. Ако не е добре почистено ще ти се отслоява покритието. Гелове и гел лак не държат добре и на много изтънели, увредени или препилени нокти, ако имаш подобен проблем може и от това да е. Или акоси с дължина, но много ги използаш като инструменти и ръчкаш с тях. Ето няколко клипчета за укрепване с кааучукова база, по-течен гел в бутилка и за гел в бурканче:
https://www.youtube.com/watch?v=C8iEAc1yIUY&t=250s
https://www.youtube.com/watch?v=qXtIuvLqerw
https://www.youtube.com/watch?v=gfzI4lyzwcw

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 13:37 от karmilla

Общи условия

Активация на акаунт