На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 529
  • 772
  •   1
Отговори
# 135
Колкото и лоша майка да излезна - с телефон, пускам и клипчета ( за каката говоря 😁 ) и само така, или някое детско на тв.

# 136
Баткото пищеше от маската и нищо не можеше да го накара да седи с нея. Използвахме накрайника. Чесно казано с Марти не съм пробвала с маската, а направо с накрайника, за да не го наплаша още от началото.

# 137
  • Замък сред облаците
Да оздравявате всички бързо, малки и големи.

Аз нещо не можах да схвана. Каква е идеята на добавяне на АМ или кърма към пюре?

Аз за себе си от всичко прочетено си изведох три причини за разреждане с кърма или АМ.
Първо, познатия вкус на млякото, второ - прибавяне на вкус към безвкусно пюре, трето мазнините, които споменах.
Подчертавам, говоря за домашно пюре, купешкото е с добавена вода до нужната консистенция.

# 138
  • София
Здравейте, мами! Ако може и аз да се включа с един въпрос. Имам нужда от малко информация и съвети относно инхалациите. Детето ми е на 2 год. и е със страшно упорита суха кашлица. Днес бяхме на преглед изписаха и антибиотик за гърлото и ако искаме да правим инхалации за кашлицата с физ. р-р. Днес купихме инхалатор и правим инхалации за първи път. Проблемът е че детето не иска да държи маската на лицето и единствено ми позволява да я държа на 5-10 см разстояние от нея. Изпаренията ги вдишва, колкото се може от това разстояние, обаче не знам дали въобще има някакъв ефект така. Моля Ви помагайте. Дайте някакви съвети или трикове. Как успявате да накарате децата си да държат маската на лицето?
Маската няма ли ластик, че да я държи детето? Аз слагам маската и пускам клипчета или детско на телевизора.. Няма друг шанс да седи на инхалация баткото, защото му е скучно. От много малък лекувам кашлица с инхалации и честно казано не помня как съм го свикнала, реално от бебе си знае, че така минава. Сиропи не е пил, защото не съм фен на сиропите. Сега от както направи 3 години си позволявам да прибягвам до сироп и то за облекчаване на гърлото, не за отхрачване и т.н. Честно казано за 2 годишно дете не виждам друг вариант освен детски. Може би и награда - ако седиш ще получиш бонбон/слатка/нещо. Също направете една демонстрация на вас колко е хубаво с инхалатора и как ще бъдете много, много здрава.
И аз исках да пиша толкова пъти, но нямам сили! Алис мина потресаващо през регресията ли беше, какво беше това чудо не знам, но тотално откачих. Не искаше да спи вкъщи и не искаше.. през какви ли не интервали на будуване не минахме хора, пишех в една тетратка, търсих консултант за спане, но не ми се даваха 100лв за два часа като не знам дали ще ни помогне. ПРобвах всичко, което знаех от лекциии и книги и най-накрая имаме прогрес. От три седмици бяхме в адската криза със спанеот, направо ме побъркваше това спане навън. Вечер съм схваната, защото ме е надухало, носа ми тече и т.н. Та, взех решение ,че една седмица ще спи само в нас на леглото - никъде другаде. И стана тя каквато стана, ревове, писъци по цял ден, не наспано дете, изнервено, никой друг не може да го приспи - а аз самата го приспивам след 1,5 часа клатене и ревове, гушкане, музики и каквото ви дойде на акъла. Просто беше кошмар! Личната ме видя как съм изчаткала и ми изписа Деанксит. Слава Богу, защото ми идваше да я подаря на някой, честно. Започнах да се чувствам, все едно не я искам и ми идваше да избягам от нас. Последната една седмица беше най-зле, хем приспивам по цял ден, хем през 10-15 минути се буди - пълен кошмар. Нощем обаче не се промени режима СЛАВА НА БОГА, защото не знам как щяхме да издържим. С баткото имах чувството, че не сме се виждали от седмица. А съм с баба! Една седмица бабата не може да седи с нея, защото тя нон стоп реве и всички ги е страх, че пак ще се захласне и ще трябва да викаме линейка. Опитах да я оставя един ден да си играят за час, а ааз да ида за подаръци - еми след 10 минути с бясна скорост се прибрах - страшна драма ви казвам, хора. Даже не ми се разправя какви кривотии минахме.. И всичко приключи уикенда. Започна да заспива в леглото си, првия ден след 30 минути приспиване, 20, 15, днес заспа за 6 минути. Дали помогна нещо от всичко, което прилагах - нямам идея. Но факт, спи си вкъщи - някой път 30 минути, друг 40 , друг 2 часа (с 5 будения). Още не сме добре, но има светлина в тунела. Пия си и Деанксита и гледам да не се психирам повече. Ходихме вчера с баткото да гледаме кино дори, тя седя с баща си и баба си. От днес пак сме сами двете, но вече имаме един сън вкъщи. Апартамента ми е тотален хаус и нищо не мога да намеря, но пък имам цяла седмица вкъщи и се надявам да го пооправя. Още едно лошо нещо е, че очето и отново почна да събира секрет Sad Ходихме до личната и даде направление за очен. Звънях в Александровска, където имали опит с бебета, но има часове за края на декември. Та ме посъветваха да ида на спешния им кабинет и от там да ме пратят при дежурен очен. Явно така ще правим и след малко ще потеглям натам. Измрънках си всичко и Ви желая хубав ден!
Пожелавам на всички болни скорошно оздравяване! Blue Heart

# 139
Адаш, същите сме и ние, само дето като тегля чертата от 5 месеца е така (днес прави 5 месеца), защото лошите дни са ни повече от добрите. От няколко дни няма приспиване, никакво, а видимо е каталясала. И храненето не е хранене, иска да яде, но и на шише и на гърда се превива назад и мрънка. Разнасям я из нас, в раницата я слагам и пак мрънка, вика и се превива. Такова чудо не съм виждала и чувала дори. С каката сборно нямам толкова лоши дни колкото с бебка сега. И на мен ми идеше да избягам някъде, с ММ много се караме, къщата е наопаки, голямата не мога да я видя. И аз се изцепих вчера, че или аз ще се хвърля или нея през терасата. И днес каката ми разказва как ще разкаже на госпожите че бебе не спи и затова ще го хвърлим през терасата. "страхотна" майка съм. От рев и слюнка започна да се дави и кашля много, днес вече е болна, със сополи и червено гърло сигурно, не знам, после сме по доктори. Меко казано съм недоспала и без сили. Иска да лапа нещо, да го дъвче, но биба да засмуче и дума да не става.

Какво е деанксита? Ако е успокоително давай насам.

Въпреки че е болна и знам че не трябва, сварих един картоф днес и го разредих с водичката. Както и очаквах не се хареса, мръщи се, плю, има повече по мен и нея отколкото в устата. Утре пак ще дам и минавам на друго..
Продължава много газове да има, просто не мога да повярвам. Че няма и детски гастроентеролог в нашия град, ако се наканим трябва до друг град.

За инхалациите с песни става номера, в предни постове бях писала, тя затова и каката си го търсеше, защото знаеше че само тогава ще гледа телевизор. Показвах и на себе си и обяснявах как ни помага, на нослето да мине и да няма сополи и т.н. Тя разбираше и се радваше. От педиатърката знам, че е достатъчно и пред лицето да държиш и да вдишва изпаренията, не е задължително върху нея.
Моята маска също няма ластик. А накрайника как точно го ползвате?

# 140
Деси, предполагам очният ще каже, но ако пак събира секрет и не е отново конюнктивит, сигурно слъзният канал прави някоя беля. Аз вече бях решила  да ходя на дежурен и също минах през разправиите с Александроска и нямане на часове. Препоръчаха ми тази офталмоложка като работеща с малки бебета, но така и не стигнахме да нея, защото секретът изведнъж спря след 6 дни . https://superdoc.bg/lekar/anelia-apostolova

Иначе знам,че в този център преглеждат дечица- https://superdoc.bg/klinika/mtsoz-fokus

То разбира се се оказва,че е егати драмата да намериш читав  очен за малко бебе, масово казват след 1 година, над 5 годишна възраст..... дрън дрън.

Днес минахме през ортопеда- доста бързо беше, но поне си зададох въпросите.  За седенето каза в полу-седнало положение да го слагаме от средата на 5-ти/6 -ти месец като да го подпираме, т.е. както обсъждахме под 45 градуса, то така или иначе трябва като се почне със захранването.

За нормално седене каза от средата / края на 6-ти месец можем да го слагаме в тези тип барбарони за по малко, но естествено под постоянен контрол.  Също е добре да го оставям бос или по чорапки от 8 месец когато започва да се развива желанието за изправяне, за да усеща добре пода и развива съптветните рецептори за допир на ходилата.

Питах и за летния кош и малко свъси вежди, посъветва ме, само при пълно легнало положение и по възможност да забавя слагането му до поне 6 навършени месеца.

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 12:58 от mexicana___

# 141
Аз пък си загубих покривалото на кошa за новородено. Адски ме е яд, защото точно сега трябва да го ползвам - вече е студено, тя има още макс месец да се побира в него. Слагам дебело одеало, но ако имаше покривало отгоре щеше е по-топло. Обърнах света и го няма. Постоянно проверявам в майчинските групи някой дали няма да го е намерил по улиците. Сигурно е паднало докато се разхождаме, то стоеше долу в коша под количката. Да съм го прибрала някъде в нас също не е изключено, но наистина обърнах всичко. Не знам как ще падне докато вървя без да го усетя, настрани може би.

Инхалатор само с детско и при нас. Купихме го когато баткото беше на 2г и направи бронхиолит. Тогава не гледаше още екрани, давахме единствено по време на инхалация по 5мин по няколко пъти дневно, както и ползвахме момента да мерим температура, защото повече вярвам на спиртния термометър за под мишница. От тогава ни е верен спътник по екскурзии и почивки, не тръгваме без инхалатор никъде. Баткото вече е на 10год, в момента прави инхалации, защото кашля и все още си търси детското докато го прави. Макар че вече има повече скрийн тайм от колкото беше на 2 и не му трябва инхалатор, за да гледа, но навик Simple Smile

Малката пак е с хрема, трети път от както се е родила. Не знам как ще ги слагаме тези ваксини, на пролет сигурно. Все още има само една. Нашата педиатърка ги разделя, първия път сложи една и след това се започна с хремите.

Кураж на всички с регресивни бебета или с никнещи зъби. Доста е изнервящо, но ще се справим. Дори не го помня този период с батковците, забравя се Grinning

# 142
Колкото и да е смешно, аз не помня с каката да е имало такава регресия 😁 Все пак беше преди 5 години, едва ли толкова бързо щях да забравя 😱😁😁

# 143
И аз с голямата не помня да е имало такова чудо.

За втори път днес спи в мен, само и само да има сън, че ако е лош дневния и нощния е зле. Пък нали е болничко милото. Дано се освести.

Колкото и да е смешно, аз не помня с каката да е имало такава регресия 😁 Все пак беше преди 5 години, едва ли толкова бързо щях да забравя 😱😁😁

# 144
Момичета, дръжте се! И това ще мине.

Второто ми и име е Недоразбрала. Чак днес видях, че е избило зъбче на малкия. И се чудя и се мая защо е толкова непоносим напоследък. В моя защита ще кажа, че уж проверявах за зъбчета, но долните резци, защото някой ми беше казал, че първо те избивали. Да, ама на моят юнак е избил горен резец. От няколко дни го гледам, че се плези и езичето му все нагоре опипва, ама кой да се сети да провери.
Спи ми се. Много ми се спи. Бъркам думи, размествам ги, говоря пълни глупости. Абе, страшно неадекватна съм.
Също да споделя и ако има кой да ми даде съвет какво да правя ще съм благодарна. Както казвах и преди, малкия не приема количката. Макс 15 мин му трябват преди да се размрънка. До преди месец спасявах положенуето с раница и слинг, но започна и в тях да реве. Какви ли не настройки правих на раницата - тц. Пробвах летния кош с надеждата, че ще му хареса - тц. Не знам как да излизам с това дете, просто не знам. Понася когато го държим, но не върви все на ръце да го носим. Офффф!

# 145
Лаватера, не знам дали бебето ви спи, но аз изкарвам Йоан като му дойде време за сън и в някакъв момент не издържа и заспива. Така и постепенно свикна с количката.

И на Йоан му изби един долен зъб, надявам се това да е началото на края на кошмара, така или иначе вече е на антибиотични капки за нос и има рязко подобрение

# 146
Пробвах Маги и след сън и когато е време да заспива. Не ще дивачето. В количката си личи, че е на косъм от заспиване, но се оцъкля и започва да нервничи, че му се спи. 😒
Зарекла съм се, че като порасне малко да разбира, ще го накажа за всичките му проявления сега. 😂

# 147
Ако пробвате у вас да го сложите в количката пак ли така реве?

При нас положението е бебе плаче, майка плаче. Цял ден не спира и не спира, при коликите поне спираше като го разнасяш, сега НИЩО не помага, НИЩО! Глуха съм вече, истеричен рев! Мълчи само докато яде, ама мога ли да го наливам с мляко цял ден…

# 148
Мирра, a имаш ли идея от какво може да е? Моят господин, т.к. биберон отказа, не го кърмя, та нямам много методи за успокоение, го хванах,че като истеряса от дивотия почвам да броя с пъсти пред него и на всеки 5 си завъртам дланта. Гледа ме с такъв с интерес, все едно вижда най-великото нещо на света, успокоява се и се нахилва. Другото,което ми помага е да му показвам лица на други бебета най-вече, много ги зазяпва и се разсейва от рева.

При нас днес е историччески ден за 13 минути в посока в колата не се разрева и седя с шапка, наистина ще си го запиша, хората не ми вярват че на всяко излизане в количка или в кошето за колата се скъсва да плаче.

# 149
  • Замък сред облаците
При нас Йоан снощи бесня, рева… Бях навън 5 часа и се гледаха, нервничел е както когато само аз го гледам. Иска си мама и тати детето, не може само единия 😂

Приспива го баща му снощи като се прибрах, викам има да връща на такова ми реве. Не беше това, оказа се че му е жега и е потен. Разсъблякохме го и се кротна от раз, че се и заигра моментално. После спа с един крак извън чувала. А у нас в спалнята си е все така 20-21гр, същите бодита и чувалче, не знам откъде дойде това.
От цялата истерия замина нощния сън естествено. 45мин го приспивах и не ще и не ще… Накрая затворих вратата на спалнята, пълен мрак, само екрана на телефона ми свети да не е без хич. Успа се за 2 мин…

Днес за разходката го облякох по-леко - потниче, чорапки, леко ватирано гащеризонче от Пепко, ватираните ботушки и хоп в чувала и на разходка. За пръв път откакто се е застудило можах да обиколя спокойно магазин и да напазарувам без той да се съдере от рев че му е топло като влезем на закрито. Голям кеф 😅

Общи условия

Активация на акаунт