Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изгонване на майка с невръстно бебе

 • 11 524
 • 592
 •   1
Отговори
# 45
 • Terra incognita
 • Мнения: 11 593
Поредната тема, в която мъжете не пропускат да наритат канчето на гадната истеричка, която може да е истерясала поради куп причини (депресия, хормони, недоспиване, бърнаут) , вкл и нехайството на Мунчо.
Какъвто и да е проблемът, в картината има намесено бебе на 2м, за което май никой не мисли, опитвайки се да извиси егото си.
Брак? Жилището е на маман, стана ясно.
Много жени в брак свършиха в куфар. Не ги спаси подписът.

# 46
 • Мнения: 878
И все пак - не защитавам майката, но толкова ли не са могли да седнат и да се разберат като големи хора, все пак и дете имат, а мъжът си бие шута и шибва игнора на майката на детето му, пък после решава да я гони. Изходът може да е доста по-интелигентен...
И какъв е интелигентният изход?
Щом още от вратата почват скандалите и са всекидневни кой би издържал на такъв тормоз.
Жената да направи консултация с психотерапевт, може наистина да е в следродилна депресия или друго психическо състояние. Някой не може ли да бъде помирител в тази ситуация?
По спомени мисля, че ако жилището е на трети човек, при развод майката може да остане в него, но за срок от 1 година

# 47
 • Мнения: 4 615
И аз съм търпял скандали и истерии от нерви, хормони и там квито има разцентрования след раждането и покрай бебето. Обаче моята винаги е намирала начин да стоплим отношенията бързо след това. Тук прави впечатление, че като че ли такъв опит липсва - мъжът постепенно изчезва от картинката и до получаване на нот. Покана е имало известен период от време- седмица, две, месец без някакви действия от страна на жената. И пак очевидно не се търси начин за разговор и поне намиране на някакво приемливо решение за момента, а се търсят законови основания. Което ме навежда на определени изводи, ама хайде да не пиша, че пак ще излезе начукване на канчета

# 48
 • Мнения: 11 986
За мен е абсолютно невероятно и нелогично мъж и баба да изтърпят 9 месеца бременна жена и внезапно два месеца след раждането с нотариална покана да я гонят с детето/внучето.
Нотариалната покана ме навежда силно на мисълта, че преди тази покана е имало опити майката трайно да изгони бащата от жилището. И май не само аз си мисля така.

# 49
 • Мнения: 5 849
И на мен ми се струва, че Нарциса има право. Тия неща не стават ей така, авторката на темата или не знае всичко, или го спестява тук.

# 50
 • СИ
 • Мнения: 3 960
... Може жената да е луда и крива, може пък мъжът да е боклук.

Нещо такова ще е. И двамата няма да са много стока.

# 51
 • Мнения: 1 039
Ама, хора! А това бебе? Някой мисли ли за него???

# 52
 • Мнения: 9 448
Една колежка разказваше как преди доста години, прясна майка с бебе на няколко месеца се стига до там, че тя си взема куфарчето и отива при родителите си, но оставя бебето. Мъжът бързо-бързо намерил пътя към жена си, а тя е от тези с характер. Та си се събират отново, отглеждат децата си, сигурно и на внуци вече се раждат.
Но с тази нотариална покана само нея ли канят да се изнесе или е включено и бебето?

# 53
 • Мнения: 10
Ако детето е препознато от мъжа мисля,че може да остане в това жилище като последно обитавано от детето.
Нека се консултира с адвокат.

# 54
 • Мнения: 10 214
Въобще не бих го давала съдеща от информацията тук. Нито знаем планирано и желано ли е бебето от двамата, какви са били отношенията им преди забременяването, какво са видели един в друг по време на бремеността и явно след раждането на детето вече нещата толкова грозни са станали, че се е стигнало до това мъжа да не се прибира и демонстративно да се дистанцира.
И това неприбиране и дистанциране защо не го броите като предизвестие за изгонване? Та тази жена въобще не е била изненадана, просто се е натискала в имота, убедена че като има дете е недосегаема! Имала е време и да се досети и да поподготви изнасянето си.

И да, раждането на дете е стресов момент и напоследък се говори за депресии, бърн аути и т.н. но да си го кажем направо в живота има много, много, много по-страшни, натоварващи и скапващи ситуации от това да имаш здраво новородено бебе. Независимо какво се случва и какво изживяваме ако се стоварим като един тон жлъч, върху човекът до нас  то най-нормалното е да ни изритат. Явно тя това го научава по трудния начин.

# 55
 • Мнения: 5 849
Ама, хора! А това бебе? Някой мисли ли за него???

Докато мъжът е излязъл от апартамента и докато е получена нотариалната покана, има някакво време, не става от днес за утре. Какво се е случило тогава, в този период?

Като цяло много жени гледат да намерят да родят от някой с апартамент. И после си мислят, че са си уредили живота. Съжалявам, не е толкова лесно.

Ако тя имаше нейно жилище, щеше да е там с бебето, нали? Или си е решила, че по дифолт вече никой не може да я махне от там?

Представям си да живея в апартамент на майка ми, заедно с мъж. Тоя мъж ежедневно започва да ми прави скандали и да ми вика. И аз вместо да го изгоня или майка ми да го изгони чрез нотариална покана, аз ще го жаля. Същото е. Бебето върви с майката. Ако й го вземат, сигурно няма да е по-щастлива.

# 56
 • Мнения: 11 986
Но с тази нотариална покана само нея ли канят да се изнесе или е включено и бебето?
Че може ли да го включат?

просто се е натискала в имота, убедена че като има дете е недосегаема
+1
Хипотеза е, вярно, но наистина ми се струва, че поне два месеца той ù е казвал, че се държи неприемливо и може би ще трябва да се разделят, а тя го е контрирала, че като иска раздяла, ще му се наложи самият той да се разкара и да я остави в жилището.
2022ра сме, жени с ценности и потенциал не ходят да раждат без брак в чуждо жилище.

# 57
 • Мнения: 487
След последния пост на авторката съм убедена, че мъжът не е насилник. Насилник няма да си разваля удоволствието, като първо започне да се храни, а след това и да преспива навън. Това за мен е просто човек, търсещ малко спокойствие. Преспиването другаде е било пределно ясна индикация за майката накъде отиват нещата, не разбирам реакцията "ама може ли да ме изгонят, и то точно преди Коледа". Съжалявам, но и на мен ми бие на селски тарикатлък.

Ако има следродилна депресия или бърнаут, процсът е двустранен - жената трябва да осъзнае, че има проблем и да работи по него, а не само да пита за права и да предявява претенции.

И не разбирам емоционалните призиви да имаме милост и да мислим за бебето. Има си закони и независимо колко мнения авторката събере, че мъжът и е мухльо, а майка му вещица, това няма да и помогне да си живее в тяхното жилище с детето, да я издържат, а мъжът да се спасява както намери за добре.

# 58
 • Terra incognita
 • Мнения: 11 593
На мен още в началото ми светна лампата, че Мунчо вероятно е установил, че не биологичен баща на детето. Затова и "бабата" е така категорична. Не знам, може и да греша. Но при всички положения трябва да се помисли за бебето, вече се дадооха координати на организации и т.н.

# 59
 • София
 • Мнения: 165
Една колежка разказваше как преди доста години, прясна майка с бебе на няколко месеца се стига до там, че тя си взема куфарчето и отива при родителите си, но оставя бебето. Мъжът бързо-бързо намерил пътя към жена си, а тя е от тези с характер. Та си се събират отново, отглеждат децата си, сигурно и на внуци вече се раждат.
Но с тази нотариална покана само нея ли канят да се изнесе или е включено и бебето?

В нотариалната покана НЕ СЕ коментира бебе. Нищо не се казва за бебе, че има бебе и т.н.
Казва се, че отношенията се били изострили и да напуснат апартамента - той и тя. В срок 20 дни.
Той затова се прави на луд, не спи там от 3 дни.
Вероятно като тя напусне, ще се върне, защото предполагам, че това е постановка.

Мунчо е баща на детето!
Доказано!

Общи условия

Активация на акаунт