Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 16

• 43 742
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Не са само те губещите. Обикновено такива добри и всеотдайни приятели се използват и накрая губещите са самите те. Моментът е много тънък. За хора, човек не се бори, когато те са предпочели някой друг. Обясняваш ситуацията (и пак си зависи) и оставяш нещата да се случват.

# 181
  • Mediterraneo
Хахаха, дано не се засегне някой, но някак много остаряла се почувствах, като се обсъжда и разяснява тийн жаргон. 😂

Иначе моята, на почти 16, все още има непоносими моменти. Не знам до кога така.
На моменти ми е много криво колко арогантна, без амбициозна и егоистична може да бъде. Категорично такова поведение не е видяла вкъщи, а нали уж всичко е до възпитанието.
Понякога се държи с нас като с прислуга. Изисква...
Отглеждаш моя екземпляр, едно към едно! С тази разлика, че моята е почти на 18 и смятах, че сме минали трудното. Имаше период от около година, между 16 и 17, мислех, че е излязла от пубертета, наистина. Сега някакъв ужасен регрес! Все едно е пак на 14. А спи с гаджето си в съседната стая и говорим за безопасен секс! Не знам направо. Кога ще стане човек???
Малката че стане на 13. Превръща се в някакво кахърно същество. Все е тъжна, все по- често нацупена и ядосана на нещо/ някого/ най- често на целия свят. Ама тя от бебе си е била винаги по- дръпната с всички, по- затворена. Ще видим, тръпна!

# 182
А спи с гаджето си в съседната стая и говорим за безопасен секс!

Леле, дано не ми се случва! Все си мечтая децата ми да открият любовта на живота си от първия път и да нямам драми с това. Знам, че е утопия, но надеждата умира последна.

# 183
При нас периода на Бести премина. Сега сме на Брат. Simple Smile

Може ли някой да препоръча крем за лице за тийнка на 15 г. Кожата е смесена, чувствителна. От време на време имаме проблем с дерматит. За щастие скоро не се е появявал.
Аз купих един крем на Веледа  за смесена  кожа,на водна основа с кактус. Има матираш ефект,много лек крем.

Вчера си говорехме с приятели за тийнейджърките ни, и се успокоих като разбрах, че са на едно ниво въпреки ,че те прилагаха малко по строго  възпитание , и пълна заетост на свободното време, на детето. Иначе са добри деца, учат, но телефона със социалните мрежи и чатовете с приятели може да запълнят всяко свободно време , дни и часове . И всяко прекъсване води  до цупене ,отговаряне,отделно и другите им желания и настроения.   Директорът на гимназията от своя дълъг опит ,ни каза - Спокойно, тази болест( тийнейджърското)  е временна и се лекува.

# 184
  • София
А аз силно се надявам дъщеря ми да не открие любовта на живота си от първия път. 😀
Тарти, дишай дълбоко, и това ще премине. И моята вече не е онова весело и перманентно нахилено дете, което беше. Нито мога да я прегърна, да я целуна, все врещи - Не ме пипай. В редки случаи позволява, когато е на кеф, но това не е често. Grin

# 185
  • В царството на игрите:)
Леле, дано не ми се случва! Все си мечтая децата ми да открият любовта на живота си от първия път и да нямам драми с това. Знам, че е утопия, но надеждата умира последна.
+1 Relieved

# 186
Наистина ли вярвате, че дъщерите ви ще са с първата си любов до края на живота си?! Абсолютно невъзможно и противоестествено даже в днешно време ми се струва.

# 187
  • София
На мен даже и много вредно ми звучи - на 30 ще тръгнат да се наживяват и наваксват, сакън Simple Smile

# 188
  • Mars Hotel
И на мен ми се струва противоесествено и вредно да си с един човек от тийн възраст до края на живота си, но е факт, че има и такива двойки, и то стабилни. За дъщеря ми се надявам да посъбере опит, да си поживее и най-вече - да уважава себе си достатъчно, че да няма скрупули да стане и да си тръгне, ако се налага.

# 189
Това, което искам за децата си, е да намерят човека - техния си, точния човек, за да бъдат щастливи.
Че едва ли ще е от първия път, е почти ясно. Рядка работа е това, много рядка, макар да е възможно. Познавам такива хора, да, но са единици.

# 190
  • Mediterraneo
Е, какво сакън да не ви се случва?! Да я оставя да се натиска кой знае къде, вместо да е вкъщи?! Ми не ме кефи идеята.
Аз съм с ММ от тийн годините. Нищо ни няма, не съм тръгнала да се наживявам на стари години. Аз бях на 16, вече почти 30 години сме заедно. И ще се радвам, ако с децата ми се получи така. Моите родители също са били заедно от ученици.
Относно секса в съседната стая ще ме разберат само майките на големи тийнове Simple Smile И аз си мислех, че е невъзможно и не бих позволила( аз както и да е, но ММ определено ме изненада много в това отношение), но действителността е друга.

# 191
Времената са различни. Аз също имам съученички, които се омъжиха за ученическите си гаджета, но колко са щастливи само те си знаят.
В днешно време, пак уточнявам, когато всеки може да учи, да работи и да се развива по света, едва ли е възможно.
Дано да имат късмет децата, защото в крайна сметка е и до късмет да откриеш и съхраниш любовта

# 192
  • Mediterraneo
...защото в крайна сметка е и до късмет да откриеш и съхраниш любовта
Съгласна съм. Поне за нещо в този живот съм късметлия.

# 193
  • София
Е, какво сакън да не ви се случва?! Да я оставя да се натиска кой знае къде, вместо да е вкъщи?! Ми не ме кефи идеята.
Тарти, напълно съм съгласна с теб, нищо че Кати е още малка за секс. Живот и здраве, когато си хване гадже, момчето ще е добро дошло вкъщи. Безумие е да не позволиш да са ти у дома, но да няма проблем да се натиска по чуждите домове или по храсти и паланки.
Майка ми навремето беше доста либерална и не съм имала проблеми да си водя гаджето вкъщи плюс другите бонуси, които вървят с това.
Иначе, както писах, изобщо не държа дъщеря ми да се метне на врата на първия срещнат и да създава семейство. Е, то едно си мисли човек, пък кой знае какво може да стане. При всички случаи искам да е щастлива с изборите, които прави.

# 194
  • София
Няма значение дали от първи, трети или седми път. Важното е да намерят човек, който да ги обича, уважава и допълва. Е, разбира се, ще е добре да не е чак на двайсет и осмия опит 😂

Нямам нищо против гаджета вкъщи, когато му дойде времето. Разбира се, ще правят секс и е съвсем естествено да е И вкъщи. Ако има сериозна връзка, ще се радвам да спонсорираме кратки екскурзии наблизо, за да ѝ осигурим спокойствие. И да си спестим някои неловки моменти вкъщи. А и самостоятелното пътуване спомага двамата да се опознаят по-бързо не само сексуално. Но все ми се струва, че има още време.

Общи условия

Активация на акаунт