Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 16

• 43 827
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Mагарешко мляко не, но с козе да. Нищо не помогна, но поне и не изсуши кожата. Все пак, хигиената и редовното почистване на кожата е изключително важно при акне.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 19:56 от Dress as Princess

# 301
Отдавна не съм следила тази тема, дано не съм пропуснала нещо, което може да ми е важно.
Дъщеря ми яде плодове и зеленчуци, хляб към ядене не яде, изкушава се от боклуци и сладки неща. Беше много тъничка, но вече почна да се позаобля.
Последно за лицето ѝ купих пилинг маска с активен въглен. Беше много впечатлена как се отлепя маската от лицето, която изсъхне филма. Надявам се да я ползва редовно, след като ѝ е интересно.

# 302
  • Пловдив
Блу, кажи каква маска купи, моля! Моята девойка също се радва на пилинг маските, пробвала е няколко, може да хареса твоята.

# 303
Peshek, на Garnier е, ето тази
Скрит текст:
.
Нищо уау не е, но поне ѝ е интересно да я прави и пак е по-добре от нищо. Но щом дъщеря ти е пробвала пилинг маски, много вероятно да я знае тази.

# 304
Момичета, активни ли са много децата ви у вас? В смисъл, бягат ли, скачат ли или просто седят и се занимават с нещо? Моето е изключително активно (поне сме в къща) и на моменти се притеснявам.

# 305
  • here and now
Активна е моята, докато не се захване с нещо "седящо", като четене на книга, някакъв си проект.
Скоро се чудих, когато скачаше по дивана дали да ѝ направя забележка, но си казах, че поне година още ще си трая.
По-добре да скача, отколкото на телефон/лаптоп.
И ние сме в къща. На 11 е.

# 306
  • Mediterraneo
Активни са, ама пред компютъра. Като ги хванат бесните, могат да танцуват с часове, ама е рядко вече.

# 307
Извън къщи е достатъчно активна - училище, спорт, танци, хор, приятели. В къщи се занимава кротко.
Блу, намерете начин да оползотворите тази енергия - спорт(ове), хобита, куче...

# 308
Започна да се кротва и да си намира седящи занимания. До скоро не беше така. Сега може два часа да рисува, да прави някакви неща. Има много активности и като цяло у дома стои малко. При свободно време, дори и в студа, излиза с приятели, докато понамръзнат.

# 309
Мойта има време и за лаптопа, и за бягане из стаята. На 13 е. Пише, рисува, гледа или изобщо прави нещо седнала, по някое време става прави няколко тегела от единия край на стаята до другия, сяда и продължава.

Блу, намерете начин да оползотворите тази енергия - спорт(ове), хобита, куче...
Не иска, не иска, не иска, отделно, че просто няма избор в града ни, особено за момичета. Не искала да има треньор да ѝ казва какво да прави и как да бяга, иска просто да се движи. Стигали ѝ (вресливите) учителки по физическо. Тук децата не излизат много, освен че все още мръква рано. А ме съмнява да има ден под 15К крачки.

# 310
Като не иска с треньор, може да си спортува сама. Стадион сигурно имате? Да ходи да тича - сама, с приятелка, с теб? Басейн имате ли? Велоалеи? Ролкови кънки да кара? Щом сте в къща, значи има място за лост или шведска стена? Или да намериш подходящи онлайн гимнастики в домашни условия със собствено тегло?

# 311
Имаме бягаща пътека у нас, но на нея трябвало да внимава повече. Намерих фитнес наблизо, където има група 13+, но от приятелките ѝ няма с кого да ходи. Знам, че звучи като оправдание за всичко, може и така да е. Но всъщност мен ме притеснява нормално ли е до такава степен да е активна. Просто сред приятелките ѝ няма чак такива деца и това ме обърква.

# 312
Ами едно време децата по цял ден тичахме навън. Никой не си седеше вкъщи, камо ли мирно. Така че в днешно време протеснителното е точно това, че изобщо не излизат и не дивеят. Съвсем нормално е детето да има огромно количество енергия. Другите приятели са за притенение, не твоето.

# 313
Всеки път когато предложа някаква активност са преговори и убеждения. Ако я оставя пред телевизора така ще я намеря и 5 часа по-късно.

От друга страна ако излезем, не мога да я накарам да се прибере.. имат физическо 1 път в седмицата и не го харесва, но ходи на спорт 3 пъти в седмицата и го прави с желание.
Едното е плуване в събота сутрин, това очаквам във всеки момент да каже че не иска повече, но тъй като ходи от както беше на 4месеца без да е сприрала, просто го приема като част от ежедневието.
От друга страна постоянно е гладна... и тези калории някъде трябва да отидат. Дано когато поотрасне не се откаже от тези спортове...
Обича да ходите да караме кънки заедно, но тук и мен трябва да ме мързи по-малко.
Има Nintendo и купихме игри с танци. Със сестра и от време на време ги пускат и се заиграват доста време.

# 314
Но всъщност мен ме притеснява нормално ли е до такава степен да е активна. Просто сред приятелките ѝ няма чак такива деца и това ме обърква.
Нормално е и е хубаво, че иска да се движи, не да се пльосне пред екран! Моята има приложение на фитнес гривната си, което и напомня, че не се е движила и става да прави крачки из стаята, ако се е застояла Laughing
.Мен ме радва това желание и ентусиазъм

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 19:16 от Г-жа Рамацоти

Общи условия

Активация на акаунт