Професия учител - 15

• 63 454
  • 742
  •   1
Отговори
# 195

Аз питах една позната за ПКС и тя ми каза ако имам докторантура придобивам всички ПКС-та. Освен това към заплатата се добавяло към 200 лв.
Докторантура се признава за I ПКС. Едно време се изискваше докторантурата да включва в името си "педагогика по ..." или нещо със специалността и образование, за да се признае за I ПКС. Не знам дали това изискване още е в сила.
В КТД с МОН е договорено минималното заплащане от 90 лв. Вече ако има КТД на общинско/училищно ниво, сумата може и да е 200 лв.
Магистратурата ми е Педагогика на обучението по ФВС. Спортна педагогика, сега юни месец записвам докторантура Педагогика на обучението по литература. Много ми харесва и обичам да пиша. Отначало даже нали имаме изпит и трябва да представим нещо и съм написала около 40/50 стр. "Художествената литература и естетическия идеал"

# 196
Към кой уникален е това? Благодаря!

# 197
Към кой уникален е това? Благодаря!
Извинете, не Ви разбрах въпроса?

# 198
Университет **
Този телефон.... 🤣

# 199
  • Някъде по Дунава
Здравейте! Може ли някой да сподели образец на заявление за старши учител?
Аз попълних в свободен текст. Всъщност моето беше заявление да ми признаят третото ПКС, което ме прави и старши учител.
И при мен е същото. Вие какво приложихте към заявлението? Аз прилагам копие на самото ПКС и копия от обучения с кредити. В понеделник ще го дам. Да видя дали ще го одобри директора.  😃
Приложих само копие на документа за ПКС.

# 200
Университет **
Този телефон.... 🤣
Във Велико Търново

# 201
  • Бургас
Възможно ли е на жена, работила като "хигиенист в детска градина" да не й признават този стаж, а сега, работеща като "чистачка в гимназия" , този стаж в гимназията да се зачита ?

# 202
  • Майничка
За какво да се зачита?

# 203
Щом има подписан договор би трябвало да ѝ върви стаж и на двете места.

# 204
Кой е периода за който броите кредитите?
Аз имам повече от 20 кредита за три години назад, но мисля само половината да приложа.

# 205
  • на изток от рая
Колеги, ако някой от Вас е работил по проект KA210 SCH, Erasmus +, моля да ми пише. Имам въпрос.

# 206
Кой е периода за който броите кредитите?
Аз имам повече от 20 кредита за три години назад, но мисля само половината да приложа.
От 2020 до момента ли? Те би трябвало да са приложени, поне при нас всяко удостоверение с кредит го прилагаме към досието.

# 207
След като започвам работа от втория срок полагат ли ми се някакви пари за облекло? Как мислите? Те всъщност кога се даваха?

# 208
  • Балчик
Да, полагат се за месеците,през които работиш. Ние ги взехме с януарската заплата, за 2023 г.

# 209
  • Бургас
Възможно ли е на жена, работила като "хигиенист в детска градина" да не й признават този стаж, а сега, работеща като "чистачка в гимназия" , този стаж в гимназията да се зачита ?
gargamelaнд, 05 фев 2023, 18:01
За какво да се зачита?

Жената, която го каза е на 55 години и затова има пред вид общ трудов стаж. За мен е странно, при трудов договор .....Звучеше ми несериозно , направо  лъжливо, затова попитах.

Общи условия

Активация на акаунт