Професия учител - 15

• 63 493
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • Майничка
Да, по 3лв. на проверена работа.

# 226
Здравейте!
Някой има ли файл на БЛАНКА/ЛИСТ за отговори от теста за НВО 4 клас?
Може ли да ми дадете линк, за да си я сваля?
Гугълчо го изрових, но това от 2022 в чист вид така и не го намирам, за 7 и 12 кл каквото си пожелае човек има Smiling Imp

# 227
Здравейте! Използвате ли новата платформа - Дигитална раница? И ако да, как ви се струва работата с нея. Остава ли време в часовете да използвате създадените ресурси?

# 228
  • Добрич
Здравейте! Използвате ли новата платформа - Дигитална раница? И ако да, как ви се струва работата с нея. Остава ли време в часовете да използвате създадените ресурси?

Харесвам Mozaik. Когато Просвета нямаха своя платформа, в електронните учебници споделяха ресурси от там. Тогава редовно ги ползвах и даже бях разочарована, че в новата платформа на Просвета ги няма.

Относно ресурсите, които можем да направим сами с Mozabook, не зная дали си струва. Ще бъдат за общо ползване. Трябва да се разучи софтуера. Не съм убедена, че си струва усилието. Даже да ги одобрят от МОН за плащане, 160 лв с налозите на работодателя,  личните осигуровки и данъци  ( не съм смятала точно),  предполагам, че чисто остават под 100 лв.

Предпочитам да направя нещо, което си е мое, безплатно, но както и където си преценя...

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 19:56 от Вела

# 229
Здравейте! В ново училище съм от началото на септември. На предишния ми работодател възстанових част от сумата, която получих миналата година за представително облекло, съответно представих бележка на счетоводителя в новата месторабота още тогава. Би следвало новият работодател да ми изплати сума за облекло за месеците септември, октомври, ноември и декември за мин. г., нали?
При вас заплаща ли се проверката олимпиади (общински кръг)?
Да, полага ви се работно облекло пропорционално на отработените месеци.

# 230

Харесвам Mozaik. Когато Просвета нямаха своя платформа, в електронните учебници споделяха ресурси от там. Тогава редовно ги ползвах и даже бях разочарована, че в новата платформа на Просвета ги няма.

Относно ресурсите, които можем да направим сами с Mozabook, не зная дали си струва. Ще бъдат за общо ползване. Трабва да се разучи софтуера. Не съм убедена, че си струва усилието. Даже да ги одобрят от МОН за плащане, 160 лв с налозите на работодателя,  личните осигуровки и данъци  ( не съм смятала точно),  предполагам, че чисто остават под 100 лв.

Предпочитам да направя нещо, което си е мое, безплатно, но както и където си преценя...

Може да се създава съдържание, но да не се предава за оценяване и заплащане, доколкото разбрах. А да се ползва само от учителя и учениците.

# 231
  • Sofia
И аз с въпрос - налага ми се да подготвя наново всички билети за поправителни, приравнителни и СФО изпити по английски език. По-опитни колеги по други предмети ми казват, че максималният брой точки трябва да бъде 60. Наистина ли има такова изискване и къде мога да прочета?

# 232
  • Добрич
И аз с въпрос - налага ми се да подготвя наново всички билети за поправителни, приравнителни и СФО изпити по английски език. По-опитни колеги по други предмети ми казват, че максималният брой точки трябва да бъде 60. Наистина ли има такова изискване и къде мога да прочета?

Няма никъде в нормативен документ  такова изискване. Тестовете ми са за различен брой точки в различните класове и предмети ( колкото се получат), но равен брой за отделните варианти.

Даже няма нормативно изискване да бъде тест.

tedi_hr , в дигиталната раница не е задължително да се кандидатства за заплащане на ресурсите.

# 233
Здравейте, влизам със следния въпрос: вече на няколко обявени места в училища договорът е посочен като срочен до края на учебната година. Това практика ли е, удължават ли ги после, вид изпитателен срок ли е, не разбирам.

# 234
Здравейте, влизам със следния въпрос: вече на няколко обявени места в училища договорът е посочен като срочен до края на учебната година. Това практика ли е, удължават ли ги после, вид изпитателен срок ли е, не разбирам.
Напоследък май започна да е практика. Примерно аз не съм на такъв, аз съм си на трудов договор за неопределен период. Сега тази госпожа която ме замества е на срочен до моето завръщане.Разбрах, че мога хем да работя, хем да съм в майчинство щпм съм на 4 часа, но ще се възползвам да изгледам малчо.

# 235
Зависи на колко месеца е детето, както и за тези 4 часа колко вземаш. Може да ти спрат майчинството, ако вземаш над някаква граница

# 236
Здравейте, имам въпрос. На непостоянен договор съм - до връщане на титуляра. Имам и право на отпуск 48дни по договор. Според вас мога ли да използвам отпуск за държавен изпит? Той е различен от тези дни, които ми се полагат? Четох навсякъде, но не намирам как са нещата при непостоянен договор, защото ми се отговори, че не може, защото  не съм на постоянен договор.

# 237
Здравейте, имам въпрос. На непостоянен договор съм - до връщане на титуляра. Имам и право на отпуск 48дни по договор. Според вас мога ли да използвам отпуск за държавен изпит? Той е различен от тези дни, които ми се полагат? Четох навсякъде, но не намирам как са нещата при непостоянен договор, защото ми се отговори, че не може, защото  не съм на постоянен договор.
Не е вярно, всичко зависи от директора. Аз съм на постоянен трудов договор, реших да запиша магистратура, а когато поисках от директорката отпуска за изпити или за лекции тя ми казваше "Да си ми искала позволение да учиш?. Нито за държавен, нито за лекции, нито за изпити ще ти давам". Взимах си болнични или варианта ми беше лекциите след обяд. Добре, че колегите бяха готини и забавяха нещата, за да присъствам. Сега завършвам "Спортна педагогика ", а там без практика няма как да се случат нещата.Предполагам наближава изпита Ви. Много зависи от директора Ви.

# 238
Здравейте, имам въпрос. На непостоянен договор съм - до връщане на титуляра. Имам и право на отпуск 48дни по договор. Според вас мога ли да използвам отпуск за държавен изпит? Той е различен от тези дни, които ми се полагат? Четох навсякъде, но не намирам как са нещата при непостоянен договор, защото ми се отговори, че не може, защото  не съм на постоянен договор.
Не е вярно, всичко зависи от директора. Аз съм на постоянен трудов договор, реших да запиша магистратура, а когато поисках от директорката отпуска за изпити или за лекции тя ми казваше "Да си ми искала позволение да учиш?. Нито за държавен, нито за лекции, нито за изпити ще ти давам". Взимах си болнични или варианта ми беше лекциите след обяд. Добре, че колегите бяха готини и забавяха нещата, за да присъствам. Сега завършвам "Спортна педагогика ", а там без практика няма как да се случат нещата.Предполагам наближава изпита Ви. Много зависи от директора Ви.
Да, аз разпитах предварително и друг директор ми каза, че е по усмотрение на директора, но търся точно за къде да се хвана, за да се аргументирам, че може.

# 239
Няма как! Аз подавах и жалба в РУО (няма да споменавам кой град) и накрая ми отговориха писменна, че няма как и зависи от директора и трябвало да им искам позволение, за да следвам (ама в крайна сметка не ми плаща тя, за да уча!Семестъра ми е 605 лева, а заплатата ми е 420, като съм на 4 часа). Добре, че е съпруга ми... Единственото което успях е да си взема платената отпуска за деца в размер на 2 дни. Много ме ощети от към пари - лекторски часове, пари за храна, облекло и т.н,но тази която е началничката на Руото я пази, въпреки че няма такова образование за директор, а е завършила само за начален учител ( полу бакалавър се е водило навремето). Желая Ви късмет! Аз съм опитала всичко и от опит знам!

Общи условия

Активация на акаунт