Любители на котки - Тема 179

• 29 625
  • 774
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Не знам дали е височина, защото пише че животното трябва да може да се изправи.
Ръчния багаж, който се слага под седалката е 20/30/40 (Райън, но предполагам и при другите са подобни размерите, защото седалките са почти еднакви). Ако е раница, може да се мушне само легнала, т.е. 20-те сантиметра са височината. И котешката чанта няма как да е по-висока, защото при излитане и кацане задължително се слага на земята. В останалото време може да стои в скута.

# 211
Току-що измерих една чанта, купуванааа специално по изискванията на Wizz air. 20 см е ширината, височината е 30, а дължината 40.

# 212
  • на брега на морето
Таняяяяя

# 213
Здравейте, моля ви за съвет, че вче не знаем какво да правим.
Става дума че в котката ни се появиха бълхи.
Котката не излиза на вън - паркетна принцеса.
Към 01.12  поставихме на гърба и фронтлайн.
Към 10.12 обработих помещенията с фендона и преди два дена отново там където най често лежи.
На 15.12  поставихме и противопаразитна каишка.
И въпреки това непрекъснато намираме в слабините и бълхи.
Пощиме но не е достатъчно

Моля за съвет дали бъркаме някъде.
Досега повече от 6 години не сме имали такъв проблем

Благодаря за отговорите

# 214
48x 35 x 22 cм са посочили като размер от България Еър, като ми писаха, че е ако е мека чанта може малко да надвишава размера. Ще търся нещо подобно на показаната от red_soul, че моите и са големи (5,5 кг всеки). За жалост Райън и уизеър не позволяват превоз на животни, иначе щеше да е далеч по-евтино удоволствието. Благодаря ви, момичета. Ще чета и търся.

Котьо, много милички Heart Eyes

# 215
  • на брега на морето
Това са Танините Киро и Богдана преди осиновяването им от Таня. Излязоха ми в спомени във фейса. Simple Smile

# 216
  • София
Да, тук все още се надявах да им намеря дом. И все още беше топличко - слънчев и мек декември. След Нова година стана големия студ и ги прибрах. Simple Smile

dikobraz, Фронтлайн е с активна съставка фипронил. Явно бълхите са резистентни към него. Вземи други капки с друга активна съставка. Например препаратите на Bayer. Има Advocate за вътрешни и външни и Advantage само за външни. Моксиклиър и Стронгхолд май също не са с фипронил. Можеш да им погледнеш листовките.

# 217
Здравейте отново, какво Ви бях писала по назад , предстои кастрация на Меги и утре ще я водя, казаха ми обаче вечерта да я държа в клетката, защото ще бъде дезориентирана и можело да вземе да скача и т.н и да стане беля с вътрешните шевове
Моля Ви кажете как е било при вашите маци , направо ще врътна от притеснение ,как ще я държа цяла вечер в клетка и особено ако ще иска да излиза и мяука, много много ще ми е тежко 😥
Знам ,че е за нейно добро,но.....
Сега я гледам и плача ,а тя стои в мен и ме  гледа в очите ,все едно разбира.....

Пускам Ви  снимки от вчера ,докато си игаех с лапичката ѝ,си заспа така  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 15:50 от abrikotinnn

# 218
  • София
Момичета, може ли да споделите с какво чистите котешките косми, които се залепват по килима и дивана, и навсякъде...
Кой е най-най успешния уред, начин, трик, с помощта на които мога да изчистя космите по дивана?

Пробвах с прахосмукачката, не става. Пробвах и с лепката за косми по дрехите- никакъв ефект.

Дайте насоки вие как се справяте с това. Simple Smile

# 219
  • Варна
Аз почиствам леглата с това:
Скрит текст:
Имам и същата четка с калъф, само че малка, за дрехи.
Добре обира космите.
Но като цяло трябва да се чисти постоянно и усърдно, иначе веднага си личи по дрехите кой има котки.
Любимото ми е да почистя старателно някоя дреха и точно преди да изляза, някоя котка да се заплете в краката ми за гушкане. Grinning

# 220
  • София
Здравейте отново, какво Ви бях писала по назад , предстои кастрация на Меги и утре ще я водя, казаха ми обаче вечерта да я държа в клетката, защото ще бъде дезориентирана и можело да вземе да скача и т.н и да стане беля с вътрешните шевове
Моля Ви кажете как е било при вашите маци , направо ще врътна от притеснение ,как ще я държа цяла вечер в клетка и особено ако ще иска да излиза и мяука, много много ще ми е тежко 😥
Скрит текст:
Знам ,че е за нейно добро,но.....
Сега я гледам и плача ,а тя стои в мен и ме  гледа в очите ,все едно разбира.....

Пускам Ви  снимки от вчера ,докато си игаех с лапичката ѝ,си заспа така  Heart Eyes

Прави са. Нашата след кастрацията все още не усещаше болка и се опитваше да се катери къде ли не. Беше доста нестабилна, особено със задните крака, но това въобще не й пречеше. Стоях с нея да я пазя докато издържах да си държа очите отворени, след това я сложих в клетката и тя заспа. На другия ден явно я болеше леко, защото беше доста по-кротка, почти през цялото време спеше, а на третия все едно нищо не е било.
Спокойно, ще мине и замине, за теб ще е по-голямото притеснение Simple Smile

# 221
  • София
abrikotinnn, тази вечер не храниш и вода не даваш.
След кастрацията я дръж в клетката. Моята кифла към 2 часа през нощта (няколко часа след кастрацията) започна да мрънка и я пуснах от клетката. Наблюдавах я, не е скачала, но ѝ тичах по дупето.
Всичко ще мине и замине. Спокойно.

# 222
За съжаление е добре Меги да е в клетката през нощта (като не са излезли напълно от упойката има риск да се наранят при някой безуспешен опит за скок или от нещо друго). Но е добре клетката да и покрита с еднократно чаршафче или нещо подобно, защото може да има физиологична нужда. Също така не бива да се храни (за да не се задави), само малко вода или най-много пастет, добре размит във вода. Никакви гранули или нещо на хапки
Някои котки лесно излизат от упойката, други по-трудно.
Някой писа, че ако упойката  е инхалационна, след това пощуряват. Ако е стандартна, може да минат два, дори три дни, за да се изчисти съвсем.

# 223
  • Варна
Скоро на Милканчето трябваше да ѝ сложат упойка, защото иначе буйстваше и хапеше, и изобщо не даваше да ѝ прегледат в устата. Оказаха се болезнени афти. Та след като я прибрах, подложих одеало на ламината.Отгоре пелена за всеки случай, и накрая я увих хубаво с още едно одеало. Когато са под упойка, им е студено и тялото трябва да се затопли. Няколко часа минаха, докато се съвзе. Преди да дам изобщо вода и храна, долепих ухо до корема и чух, че има перисталтика.

# 224
За космите - както Dyson обира… друга няма Simple Smile
За бълхите - препоръчвам да изперете и всичко възможно като килими, завивки, покривки са легла.
Майка ми изживя голям кошмар преди 2 г. По-точно докато я нямаше - сестра ми открила къщата пълна с бълхи. Котето не излиза… голямо пране и чистене и обезпаразитяване. Някъде остават яйца явно и при вас.
Може да ги носите отвън? На мен ми се е случвало.

Общи условия

Активация на акаунт