Любители на котки - Тема 179

• 29 630
  • 774
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Малко новини от Наско. Все още си е добре и хапва сериозно.
В момента лекуващата му лекарка не е на работа и едно младо момиче му бие инжекциите.
Съответно макар да и обясних, че яде като прасе и че си е съвсем жизнен и енергичен тя се притесни от коремчето му. Помоли да го заведе за консултация с друг лекар. Съгласих се. Падна се лекаря, който го прие при вторият стационар и който се притесни тогава за ФИП, макар лекуващата му лекарка после на ехографа да заяви, че не вижда причина за такова притеснение. Теста за антитела за котешки корона вирус си се оказа отрицателен. Та така, той и момичето все пак се притесниха отново, въпреки уверенията ми и десет минути го гледаха на ехограф, докато все пак констатират, че просто е хапнал много. Съответно ми заявиха да му давам по-малко храна, макар да им обясних, че той няма проблем от това и че лекуващата му лекарка е заявила да не го ограничавам.
С нетърпение чаках да видя колко пари ще ми вземат накрая, но платих само 3 лв за двете инжекции и ехографа не ми го таксуваха Simple Smile
За утре мисля да му спра храната няколко часа преди консултацията, за да не ги притеснявам отново Simple Smile
Между другото тук се обсъждаше мисля зооплюс, днес сутринта ми пристигнаха трите поръчки, три кашона, които бяха пуснати на 12-ти декември в 11 вечерта. Пристигнаха на 19-ти, в девет и половина сутринта.
А аз мисля да спра да поръчвам каквато и да е храна, защото имат и суха и консерви наистина много. В темата за храната ще пусна какво съм поръчала, както и някои снимки и отзиви на част от консервите.

# 226
Здравейте отново, какво Ви бях писала по назад , предстои кастрация на Меги и утре ще я водя, казаха ми обаче вечерта да я държа в клетката, защото ще бъде дезориентирана и можело да вземе да скача и т.н и да стане беля с вътрешните шевове
Моля Ви кажете как е било при вашите маци , направо ще врътна от притеснение ,как ще я държа цяла вечер в клетка и особено ако ще иска да излиза и мяука, много много ще ми е тежко 😥
Знам ,че е за нейно добро,но.....
Сега я гледам и плача ,а тя стои в мен и ме  гледа в очите ,все едно разбира.....

Пускам Ви  снимки от вчера ,докато си игаех с лапичката ѝ,си заспа така  Heart Eyes

Вие сте утре, ние сме в сряда... И аз се притеснявам малко, въпреки че вече съм кастрирала 9 женски котки... Понеже не познавам вета, се притеснявам... На нашата ветка си ѝ знаех ръката и ѝ имах доверие, а сега съм си притеснена и аз... Rolling Eyes Дано всичко да е наред и да посрещнем празниците със здрави и кастрирани маци! Hands Pray

По принцип, щом почне да премига котката, да си затваря клепачите волно и зениците ѝ са нормални, значи е излязла от упойката и може да се пусне от чантата. И дори може да ѝ се даде малко храна да близне след като вече стъпва нормално. 1 хапка, след половин час още една, след 15 мин. още една, след 15 мин. още две и като станат 2 часа вече може да си довърши порцийката.
Нашата ветката биеше нещо за по-бързо събуждане. Да речем, почваше да кастрира в 14 ч. и след два часа котката вече шаваше. Аз отивах в 17ч. след работа да си я взема и като се приберем отнемаше още половин-един час да почне да мига.
Имах и една нинджа Роки, която 2 часа след кастрация избяга навън през висок вертикално отворен малък прозорец. Промушала се през щората, без да ѝ пука, че рана има. На сутринта като я чух и видях пред външната врата бях шокирана и изумена от котешкото същество. И понеже беше нинджа, на раната нищо си ѝ нямаше, а тя доволна, че си е направила разходката.

Айла, в коя клиника водиш Наско? Доста добре го гледат там ми се струва. Simple Smile

# 227
  • София
Стиснати палци за всички котки, на които им престои кастрация.
При мен и двамата ги взех няколко часа след кастрацията, но и двамата си бяха напълно в кондиция. Не залитаха и се чувстваха добре. Така че не съм ги държала в клетки, а и по-късно им дадох малко водичка и по една хапка храна може би, вече не помня със сигурност за храната.

Айла, в коя клиника водиш Наско? Доста добре го гледат там ми се струва. Simple Smile
В Клиника Нова в София, Младост 4. Мисля че някой от темата ми я препоръча, когато търсех място, където да кастрирам Страх без да пускам нови кръвни изследвания. От тогава си ги водя там и двамата, като само кастрацията на Шепа беше на друго място, защото държах да е без премахване на матката. Честно казано в Нова също се навиха, но тъй като явно не беше при тях практика, предпочетох клиника и лекар, за който това е предпочитаният начин за кастриране на млади нераждали женски котки.
Между другото обсъждах вече евентуална кастрация на Наско, казаха че могат, но ще е с инхалационна и под постоянно наблюдение заради дишането. Разбира се напред в бъдещето ,не сега.
Утре е пак на инжекции и други ден е на консултация и предполагам ренген отново, за да се види как се възстановява, определено е по-добре, пу-пу и да преценим как да продължим.
Но е станал вече голямо диваче, гони Шепа, закача се и със Страх, катери се по елхата, играе си с една котешка играчка, където има топчета и дупки през които ги достига и дрънчат.
Единствено продължава чат пат да пишка до канала, поне не е на дивана, но пак не съм ок. Чудя се дали ще е от полза да му сложа и втора тоалетна в банята? Една за едната дейност, друга за другата дейност, може пък да е специален Simple Smile
Доста си приличат с Шепичка, разликата е в цвета, черно и сиво и в дължината на козината Simple Smile

А ето и Наско и елхата, която отново е със свалени гирлянди и топки по земята Simple Smile

На снимката с елхата и се вижда и злощастната гимнастическа подложка, на която и тримата си точат ноктите и изобщо не се връзва с естественият дъбов паркет, но това е положението. По-добре така, отколкото без диван Simple Smile

# 228
Aila, вашата елха си е направо в добро състояние. Нашата всеки ден я реставрирам и пак не е точно добре Joy

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 19:44 от noragami

# 229
  • София
Аз кастрирах Барни в Нова, та може аз да съм била.

# 230
Aila, от много време искам да те питам от къде дойде името на Страх? Като боен селски котак през лятото, явно не е страхлив. Но си спомням, че от малък е с това име и ми е много любопитно. Шепичка е ясно защо се казва така. И е направо чудо, че от едно премръзнало зарязано от майка си новородено вече е голяма и пухкава красавица (което е изцяло твоя заслуга).
За пишкането на Наско извън тоалетната - дали не се дължи на стрес от постоянното посещение, а понякога и заточение в клиниката? Той няма как да осъзнае как се бориш за живота и здравето му.
А в Моята котка от ада често има епизоди, в които показват, че поведенчески проблеми при много котки са от стрес или подобни проблеми.
Да не се окаже, че някой друг мустакат го тормози или притеснява? Все пак още е малък и не е свикнал да живее затворен, при това с още двама себеподобни.
Дано оздравее и да няма сериозни проблеми в бъдеще. Голям сладур е.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 21:14 от Недоволна

# 231
  • Велико Търново
Вие имате елхи, не се оплаквайте 😁 Ние втора година, откакто имаме Букиту, нямаме елха изобщо😜

Много се радвам за Наско! Той пък да е толкова хубав пу пу 😍

Стиснати и от нас по женски палчета за предстоящите кастрации.

Аз имам много голямо притеснение... В сряда се прибираме вкъщи с Пиги за десетина дни. Много се тревожа как ще мине пътуването, срещата с Буки, дали няма пак да изпадне в стрес и да започне и да пишка на забранени места. Много се чудехме дали да я вземем (всъщност аз, ММ беше категорично да не я оставям тук сама), но все пак пред почти две седмици сама по цял ден реших да рискувам и да сме всички заедно.

# 232
  • София
Ние все още не сме украсили елхата Joy Трябва да купуваме играчки и гирлянди. Почти нищо не остана от миналата година Simple Smile Но ще направим опит.

Имах забравена китайска пратка в пощата, прочела съм смс-а и после съм забравила. Четка, каквато е показала
Стейси Грей.
Дъщеря ми изчисти катерушката в нейната стая и е очарована. Даже ни повика да ни покаже нагледно. Та, действа Simple Smile

# 233
Може ли линк от къде мога да поръчам  такава четка?

# 234
Ние все още не сме украсили елхата Joy Трябва да купуваме играчки и гирлянди. Почти нищо не остана от миналата година Simple Smile Но ще направим опит.

Имах забравена китайска пратка в пощата, прочела съм смс-а и после съм забравила. Четка, каквато е показала
Стейси Грей.
Дъщеря ми изчисти катерушката в нейната стая и е очарована. Даже ни повика да ни покаже нагледно. Та, действа Simple Smile
Моля за линк  Hands Pray

# 235
  • София
Aila, от много време искам да те питам от къде дойде името на Страх?
Преди Страх, около година по-рано имаше друго черно коте вкъщи, прибрано от другата ми дъщеря. Мъжът ми го кръсти Страх, защото е черен. Това му е логиката, заради цвета. На него успях да му намеря собственик. Година по-късно едната близначка домъкна сегашният Страх, даже на първата консултация, беше записан като Страх 2 Simple Smile Мъжът ми не искаше изобщо животни вкъщи и дълги години заявяваше на децата, че трябва да избират - или животно или баща Simple Smile Затова и се съгласихме с неговото предложение Simple Smile
Докато търсехме обаче собственик на Страх минаха 2-3 месеца, децата се привързаха и на него му станя ясно, че няма да си тръгне от вкъщи това коте.
След това знаете историята с Шепа, там пък имаше желаещи да я вземат, но аз толкова се привързах, че и тя си остана.  И сега ще видим какво ще го правим Наско. Децата са си го кръстили между другото Жожи.

# 236
Благодаря на всички отговорили.
Днес по съвет на вет лекар дадохме хапче,
Иначе благодарение на котките в живота ни, установихме че можем да живеем минималистично.
Без килими, китеници, дори пердета и тежка мебел.
Затова ни е лесна обработката

# 237
Благодаря Ви момичета Hug някак си след вашите коментари, ми е една идея по спокойно .... някак си по запозната,кое ,как и т.н , защото си представях,че е ей така, нещо което минава за ден два , въобще не се бях замисляла, то и за котка не бях се замисляла,ама ето на имам си вече,че и каква си ми е сладичка и миличка .....❤️

Осъзнавам ,че го правя и за нейно и за наше добро,но в даден момент пак включвам и почвам да въртя в главата си разни глупости ,какво ще е ,как и т.н
Аз съм супер чувствителна натура и това определено ще ме разтресе емоционално ,но както писахте всичко ще мине и замине , важното е всичко да е наред.
Храна и дадох последно към 17 часа, водичка  към 19:45 и всичко съм махнала вече.
Утре здраве и живот като си я взема ,вечерта смятам да спя в стаята при нея ,като ми мина през ума ,че мога да я пусна по някое време както е направила AnMary, но ще видим....
Казаха ми също ,че ще има сложена пелена в клетката,ако има физиологични нужди и отделно като се приберем ми препоръчаха да ѝ покрия клетката , така щяла да е малко по спокойна ,за водата можело по малко ако иска ,за храната на малки порции ,ама след време....ох дано и моята е от тези на които бързо им минава действието на упойката

amy_nka ще стискам палци  и за вас и на всички които им предстои , всичко да е наред и много бързичко да се възстановяват миличките 🙏
А това с премигването ще го имам в предвид и ще наблюдавам ...
Мале, а  този Роки наистина е бил опасен нинджа Grinning

Много се радвам за Наско , браво на момчето, бързо бързо да се оправя милия 🥰
Аз също имам елха ,но моята е малка и я сложих на фризера ни отгоре,иначе веднага я набеляза и взе да ѝ се точи,но не може да я стигне, на високо е😁

Лека вечер от нас 😺🌜⭐😴

# 238
Наско е много интересно коте. Очите му се крият някъде, загадъчен, красив. Като се оправи дано има късмет, и някой сърцат човек да го прегърне и да имат щастлив живот.

# 239

Общи условия

Активация на акаунт