Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 20

• 58 688
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Salsera, колко ви беше ТСХ преди отложения трансфер?

В Неовитро, т.е. лабораторията, която ползват (Синево) ми го изкараха 7.94, а в Бодимед, където по принцип си пускам хормони - 4.2. Добре, че отидох на своя глава да си проверя в Бодимед, че изпаднах в шок като видях тия от Синево какво са ми изкарали. Да, висок си е, ама все пак двойна разлика в рамките на два дни не ми се вижда реално.

# 181
Salsera, колко ви беше ТСХ преди отложения трансфер?

В Неовитро, т.е. лабораторията, която ползват (Синево) ми го изкараха 7.94, а в Бодимед, където по принцип си пускам хормони - 4.2. Добре, че отидох на своя глава да си проверя в Бодимед, че изпаднах в шок като видях тия от Синево какво са ми изкарали. Да, висок си е, ама все пак двойна разлика в рамките на два дни не ми се вижда реално.

Спирам да си тествам каквото и да било в Синево и да му вярвам след като амх го изкараха 0.17 при наличие на антрални фоликули на ехограф и в друга лаборатория 0.45, в трета 0.66, да действително след пиене на витамин д, но никога не е бил дефицитен. Според мен предобриха положението, което мен ме хвана в такъв момент да си въобразя, че вече и яйцеклетки нямам и съм за донорска, а през цялото това време на ехограф се виждаха 5-6 антрала. Дори лекарката беше меко казано учудена на първия резултат.

# 182
И аз не съм доволна от Синево. При видима бактериална инфекция излезна отрицателен резелтат. Не бих повторила да отида там повече.

# 183
При коя от двете стойности ви отложиха трансфера, аз съм правила при ТСХ 6,9... Затова питам.... Има различни мнения по темата, дали може или не...

# 184
При коя от двете стойности ви отложиха трансфера, аз съм правила при ТСХ 6,9... Затова питам.... Има различни мнения по темата, дали може или не...

А ми докторът, каза че и двете са високи, тя иска да го сваля до 2, за да има трансфер. Странното е, че на първият ми трансфер, който беше свеж, но в друга клиника, въобще не са ми искали ТСХ и пет дни след стимулация ми беше трансфера, а знам, че от стимулация може да се вдигне много. Забременях веднага, за съжаление нещата приключиха в 18 г.с, но по други причини. Иначе ТСХ пусках във втори триместър и си беше в норма. Сестра ми пък е с Хашимото и има две успешни бременности, никога не е пила лекарства за него. Не й е пречило нито за забременяването, нито за износването. Та все си мисля, че малко прекаляват с това ТСХ, то мърда при най-малкия  стрес или настинка, а стресът няма как да го избегнем в днешно време. Явно другите жени нямат стрес, само тия, дето минаваме през инвитро.

# 185
Напълно се съгласявам, по повод не само на предпоследен трансфер с ТСХ 6,9, но и предвид трансфери в Турция, при др чиято втора специалност ендокринология, преди които никога не ми е следял ТСХ ... Преди стимулация - да...

А ми докторът, каза че и двете са високи, тя иска да го сваля до 2, за да има трансфер. Странното е, че на първият ми трансфер, който беше свеж, но в друга клиника, въобще не са ми искали ТСХ и пет дни след стимулация ми беше трансфера, а знам, че от стимулация може да се вдигне много. Забременях веднага, за съжаление нещата приключиха в 18 г.с, но по други причини. Иначе ТСХ пусках във втори триместър и си беше в норма. Сестра ми пък е с Хашимото и има две успешни бременности, никога не е пила лекарства за него. Не й е пречило нито за забременяването, нито за износването. Та все си мисля, че малко прекаляват с това ТСХ, то мърда при най-малкия  стрес или настинка, а стресът няма как да го избегнем в днешно време. Явно другите жени нямат стрес, само тия, дето минаваме през инвитро.
[/quote]

# 186
В Надежда знам,че правят имунология. На Вас направиха ли ви?

Благодаря за отговорите ❤ Може ли да кажете кои са клиниките в Турция,в които заобикалят изискването за брак и мога да направя консултация? Също и лекар в БГ,на който му се занимава и не те гледа като “възрастна касичка”..
Petufin,никога не съм стигала до трансфер.Категорично не били за връщане тези ембриони и нямало смисъл.Пациент съм на Надежда.

# 187
Despo30,правиха ми имунологична биопсия,но може би не разбирам въпроса,ако става въпрос за друга имунология.

# 188
Здравейте, исках да питам в тази тема, някоя от вас чувала ли е и интересувала ли се е от клиники в Кипър и по-точно GynoLife, д-р Мурат Онал ?
Въобще всякакво инфо в тази посока би било интересно.
Благодаря

# 189
Здравейте, исках да питам в тази тема, някоя от вас чувала ли е и интересувала ли се е от клиники в Кипър и по-точно GynoLife, д-р Мурат Онал ?
Благодаря
Може да попиташ в темата за Инвитро с донорски яйцеклетки. Със сигурност има техни пациентки там.

# 190
Благодаря
Аз съм техен пациент, пишете какво ви интересува на лични.

# 191
Здравейте, накратко ще споделя декември 2022 АМХ 0.01, ноември 2022 0.06, октомври 0,04. 42 г. ФСХ 22. Все още менструация. Задържам фоликули. Последните 2 години заради тези фоликули нямах 3 пъти менструация. Пращат ме за донорска. Поисках един опит при който без никакви изследванния с задържан фоликул почнахме стимулация с Гонал 300. Виждаха се 2 антрални. След 5 дни яйчните не отговарят. Втори опит с лечение на фоликул ми казаха няма смисъл. На тези години само се натоварвам с хормони и пари струвало. Директно на донорска ме пращат. По принцип четох че първо се лекува фоликула с противозачатъчни или прогестерон. След което се прави стимулация. Не знам вече накъде и какво, кой. Лутам се а нямам време. Не знам къде да се консултирам. От Варна съм. Обмислям Турция, Тутракан. Четох всички форуми и само се обърках. Единственното което искам е някой лекар просто да ми обърне внимание и да търси решение. Просто една консултация с читав лекар. Ако не стане тогава донорска така и така вече е записано като чакащ.

# 192
Аз не съм от Варна но съм чувала страхотни отзиви за д-р Александров мисля да направя консултация със него.

# 193
За съжаление не стигнах до него. Бях в центъра, но при Ковачев. Ясно е че на 42, с ИЯР, ФСХ 22 и задържани фоликули ще е трудно. Имам антрални,което не е за отчайване. Все ще има може би една. Но опитът ми логично няма как да стане с задържан фоликул 22 мм на 2и ден който подтиска растеж на другите.  Не знам защо дори го почнах. Но времете което ме притиска и страха надделяха. Пък и смятах че знае какво прави и защо.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 15:56 от varna2020

# 194
Моят съвет винаги ще е за Турция, макар че все още не съм успяла там. Просто докторите правят всичко възможно да се случат нещата и няма такива недомислени неща.

Общи условия

Активация на акаунт