Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 938
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
VonBG, много съжалявам за преживяването. Може ли да споделите при кого сте били? Не пропускайте последната ФМ, ако имате възможност да отидете другаде.

И от мен хубави новини. Малкият мъж е добре и се развива с една седмица напред засега, така беше и с баткото ни. По-назад в темата споделих за сериозни съмнения на АГ при пореден преглед за сериозно усложение след предишно секцио. Благодаря на Бога, че нито ФМ, нито друг АГ, при когото се проследявам, откриха каквито и да са индикации за подобно състояние. В същото време ме е яд, че изкарах седмици наред в терзания и рев заради глупости, които някой може би бил виждал... Ако има поука от моя случай, моля ви, търсете друго мнение, ако ви наговорят страхотии преди да ги изживявате като мен.

# 406
Браво, дами! Радвам се, че всичко е наред.
Аз тъкмо днес се замислих, че направо сме я преполовили тая бременност. Колко бързо мина... А следват топли, хубави месеци. Най-хубавото предстои Heart Eyes

# 407
Да се разпиша и аз. Във вторник бях на скрининг, малкият според АГ-то е добре, всичко си има и функционира. Батко му(скоро, живот и здраве) беше с мен, не беше особено впечатлен и заинтересован от брат си, макар и да беше седнал до мен  и да има добра видимост. 😆 Най-якото беше понеже беше буден и не спря да размахва крайници (както каза докторката- доста спортна натура)
се видя мляскането му-много сладурско.
АГ-то не успя да ми каже, колко е на дължина, но грамажите са към 500, което уж било нормално, но не е ли повечко за 21+4 гс. Хмм... Някои части са му седмица напред, де, ама все пак...

# 408
Звучи ужасно преживяването, разбирам Ви Sad Много благодаря за информацията и споделения опит, ще го имам предвид!

Здравейте,
Включвам се и аз. Момченце чакаме, с термин 11.06. имам едно момиченце на 3г вкъщи и ужасно травмиращо първо раждане в Щерев. Та, сега съм много на нокти и, въпреки че е доста рано, вече обмислям къде да раждам този път. Плюс това съм с ИР и трябва да правя обременяване скоро. Ще следя с интерес темата.

Може ли да споделиш при кого си раждала и защо е било травматично, ако е удобно? Аз планирам да се следя при д-р Певтичев там и той да изражда бебето, живи-здрави. Иначе съм чувала положителна обратна връзка за следене и раждане при д-р Милчева там (2 бременности).

Привет,
Раждах при д-р Милчева, която е прекрасен лекар. Въпреки всичко раждането се проточи 36 часа, при което всички молби за окситоцин или секцио бяха пренебрегвани. В предродилна леглата са две, като до мен момичетата постоянно се сменяваха и беше изключително натоварващо да слушам как раждат през цялото време. Не ми даваха вода като накрая ми даваха марли и ми ги поставяха на устата, защото устните ми кървяха. Ще спестя доста детайли, но накрая ме зашиха без упойка, а в неонатологията ми се скараха, че водите ми изтекли по-рано и било моя вина? Водите ми изтекоха в 35 г.с. докато спях в леглото. От там също като цяло не съм доволна, не ми даваха информация за бебето. Но това беше преди 3 години, нещата може да са се променили, както и персонала. Някъде четох, че в предродилна вече има само едно легло, което, ако е така, е добре. Така или иначе лично за себе си не бих рискувала. Съветвам ви да изговорите всичко с д-р Певтичев предварително, за да нямате подобни ситуации. Ако имате въпроси може да ми пишеше.

# 409
И аз пия Алеракт още от начало и са бели таблетки, може наистина да са ти дали друг.Днес и аз бях на фетална морфология имам и хубави и лоши новини. С малчо всичко е наред 360 грама в 20 седмица и 3 дена, всичко се развива добре, НО трябва да отида при Чавеева, за да огледа само сърчицето, въпреки, че ми каза че всичко е наред отдолу имам и забележка, че трябва по обстоен преглед от специалист  който се занимава с това нещо. Криеше се през целия ден, а за мен че мога да остана без матка, защото от едната страна където ме подаболява много е залепена самата матка за плацентата и няма разстояние, което може да наложи премахване с много кръвозагуба и да подготвя поне 2..3 човека с моята кръвна група в деня на операцията. Доктора каза някъде към 22 май ще съм 36 седмица и се надяеаме да е попораснал до тогава. Така че това ще е последното ни бебе и ще се радвам на всеки един момент. Все пак това ще ми е трето секцио, достатъчно ме осъкатиха при първото. Важното е с малчо всичко да е наред на 23 съм на преглед отново на фетална морфология за сърчицето и след това при моя доктор, който ще ми прави операцията, та се надявам малко да ме поуспокои. Иначе за сега ще подпирам леглото да не падне, без разходки, без натоварване каквото и да било ( физическо, психическо). Добре, че майка ми гледа близнаците.

# 410
Да се разпиша и аз. Във вторник бях на скрининг, малкият според АГ-то е добре, всичко си има и функционира. Батко му(скоро, живот и здраве) беше с мен, не беше особено впечатлен и заинтересован от брат си, макар и да беше седнал до мен  и да има добра видимост. 😆 Най-якото беше понеже беше буден и не спря да размахва крайници (както каза докторката- доста спортна натура)
се видя мляскането му-много сладурско.
АГ-то не успя да ми каже, колко е на дължина, но грамажите са към 500, което уж било нормално, но не е ли повечко за 21+4 гс. Хмм... Някои части са му седмица напред, де, ама все пак...

И нашето бебче е същите грамажи почти 493 в 21 г.с . На мен ми казаха ,че е супер

# 411
В Пловдив, Борис Стоилов.

VonBG, много съжалявам за преживяването. Може ли да споделите при кого сте били? Не пропускайте последната ФМ, ако имате възможност да отидете другаде.

И от мен хубави новини. Малкият мъж е добре и се развива с една седмица напред засега, така беше и с баткото ни. По-назад в темата споделих за сериозни съмнения на АГ при пореден преглед за сериозно усложение след предишно секцио. Благодаря на Бога, че нито ФМ, нито друг АГ, при когото се проследявам, откриха каквито и да са индикации за подобно състояние. В същото време ме е яд, че изкарах седмици наред в терзания и рев заради глупости, които някой може би бил виждал... Ако има поука от моя случай, моля ви, търсете друго мнение, ако ви наговорят страхотии преди да ги изживявате като мен.

# 412
В Пловдив, Борис Стоилов.

Много съжалявам. Ако имате възможност за София, препоръчвам горещо доц. Петя Чавеева в АГ Щерев. Изключително мил човек и прекрасен професионалист.

# 413
И аз взимам желязо, защото преди да забременея ми беше под нормата - ендокриноложката, която ме следи по време на бременността (имам възелчета на щитовидната жлеза, и затова следим хормоните) ми изписа Smart Hit Ferrum капсули - https://galen.bg/smart-hit-ferum-h-30-valentis

Те са обогатени с други витамини, които спомагат за усвояването на желязото - и действително много добре се усвоява от организма, желязото ми стабилно се вдигна. Хубавото е, че не дразни стомаха (нищо, че е на капсули) - освобождава се бавно, мисля, и затова. Аз имам проблеми със стомаха по принцип, гастрит и рефлукс, и още тогава питах за подходяща форма на желязото - много съм доволна, продължавам да си го пия 5ти месец вече и не ми е създавал проблеми със стомаха/гадене. Една капсула на ден след хранене - на опаковката пише преди хранене, но аз така правя от самото начало, за да съм сигурна, че няма да ми даде странични ефекти, и въпреки това си се усвоява добре.

Иначе аз започнах да усещам движенията на бебка още миналия понеделни, 18та седмица (с предна плацента съм, 1ва бременност) и всеки ден си я усещам, някои дни повече - други - по-малко. Забелязах, че два дни като четох на глас за по-дълъг период много се движеше, сигурно така си комуникира/реагира на гласа Heart

Налага ли се на някоя от вас да пие желязо заради нисък хемоглобин и какъв, ако пиете? На мен изписаха Малтофер и съм в 19 г.с., но не ми понася да пия сиропи, както и тези за дъвчене.

# 414
Връщам се от ФМ. Бебето е 320гр, отговаря си на 20гс. Всичко по него и мен е наред. Сега ми казаха, че имам много добър кръвоток към бебето, но да продължавам да пия аспирин. Предния път имах лош кръвоток, така че да речем, че аспирина си върши работата. Шийка 3,5 и все още си е момче хахах.

Прегледа ми мина кофти, доста ме натискаха за да завъртят малко бебето, то така и не се завъртя. Но все пак огледа всичко важно и всичко е наред. Мисля да пропусна последната ФМ или поне със сигурност няма да се върна при този лекар.

И аз бях на БХС при него и беше малко груб , защото не можеше да види добре бебето и натискаше корема.. затова няма да ходя при него сега на втората ФМ  а при Апостолова

# 415
Я аз да попитам нещо, за което е рано, но пък ме човърка. Ще ползвате ли помпа за кърма и ако да - каква?

# 416
Я аз да попитам нещо, за което е рано, но пък ме човърка. Ще ползвате ли помпа за кърма и ако да - каква?

След като прочетох книгата на Хедра реших, че няма да купувам, а ще си наема. Тук предлагат в болниците и аптеките срещу рецепта и дребна сума.
Иначе се бях спряла на Медела и смятам и такава да наема при нужда.

Между другото останах супер впечатлена от книгата. Изключително много ме надъха и ме накара да вярвам, че ще успея да кърмя. Доста се бях наплашила от многото истории, които съм чела, но сега се успокоих и съм положително настроена и 100 пъти по-информирана как функционира изобщо цялата система.

# 417
Ох аз имах лош опит при първия път с кърменето и затова сега се стресирам отрано. Използвах тогава една ръчна помпа и не ми се получаваше много добре. Може би не съм я ползвала правилно или пък заради стреса ми спря кърмата, но бързо се отказах. Сега ми се иска да е по-добре, но времето ще покаже. 🙂

# 418
happy dream, ръчната помпа на Медела ми беше абсолютно безполезна и безмислена инвестиция, седи си в шкафа. За разлика от нея двуфазната електрическа помпа на Медела се справяше отлично. При редовна употреба обаче се влиза в един цикъл на непрекъснато помпене, кърмене, свръхпроизводство на кърма понякога и да не навлизам в детайли, че не са особено цветущи...Кърмих с магарешка упоритост и дохранвах шест месеца миналия път, но сега не знам дали въобще ще имам сили да пробвам и едновременно да се грижа за бебе и за прохождащото ни дете...

# 419
Аз с първата бременност ползвах ръчна на Авент, ползвах я 2-3 дни в болницата първо да стимулирам да слезне кърмата и после да доизцеждам останалото количество след като съм накърмила, след това вкъщи да съм я ползвала още няколко дни. Определено цеденето не беше моето нещо и бързо приключих. Сега една позната ми даде електрическа на Медела, ще пробвам с нея, планувам пак да е за кратко ползване. Нямам опит с електрическите, но с ръчните си е яка мъка, става бавно и е супер уморително. И преди съм ви го казвала, сега пак ще ви го дам като съвет - просто не го мислете и не се притеснявайте, пуснете се по течението, радвайте се на раждането и бебчето, тя кърмата ще слезне сама, приемайте го като нещо напълно нормално и естествено. И за бебето и за кърмата най-важно е спокойната майка.

Общи условия

Активация на акаунт