Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 814
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Ирна, дръж ни в течение, надявам се да се подредят нещата. 🙏🏻

# 136
Добро утро!
Благодаря за темичката!
Леко съм се размързеливела и май си мисля за идващите коледни празници и трапезата. 😊
Постоянно взех да огладнявам, не знам какво ми става.
И аз съм от постоянно ходещите до тоалетна. Много ме натиска долу малкото и едва вървя. Затова съм повече в хоризонтално положение.
Хубава сряда! 🎄

# 137
Добро утро, момичета! Които не сте в хоризонтален режим по необходимост, излизате ли на разходки, за по колко време и как ви се отразява? Аз вчера като излизах за малко веднага ме стегна коремът. Усетих, че е от студа. Когато пък ходя на прегледи ползвам такси и всеки път получавам контракции и болка от тресенето в колата- особено по павета или дупки в малките улички. Вече ме е страх така. Отделно таксиметровите шофьори изобщо не се съобразяват и не внимават.

# 138
Здравейте, губя се, защото нямам настроение.
Контракциите много намаляха и почти спряха с болката в легнало положение,но ми стана много зле вчера и АГ намали толкова магнезият,че все едно не течеше. Но нямах контракции и така беше почти цял ден. После обаче се върнаха болки,не минаваха нито с индометацин свещички,нито след инжекцията но-шпа и след полунощ ходих да кажа на акушерката и викна лекарка. Една млада,но аз бях стегната и с контракции и много ме боля от прегледа за разкритие,те по друг начин не преглеждат тук,казах, че съм с песар,но какво от това и каза 1 см. А вчера нямах,лекарката уж трябваше да ми вземе само секрет, но ме прегледа и съм крайно уплашена сега вече. За ден 1 см. Тече системата ,не е бързо,но за мен и това е бързо и пак сърцебиене,но нямам избор. Та така,явно ще си стоя тук,не знам.

За кг,аз не качвам,последно бях 2 кг едва и то реално все едно почти нула, защото забременях 61,смъкнах до 59 от гадене и сега последни в нас бях под 62,та,би трябвало да се радвам,но аз съм си филм. С малкия качих 6,сега като гледам нищо. 😀

Привет Ирна!
Съжалявам за случващото ти се и се надявам да успее бебо още малко да поседи на топличко и уютно в коремчето на мама.

Мисли позитивно колкото и да ти бъде трудно и ставай от леглото само при нужди..
Поне си в добри ръце в МД и неонатологията им е добра, та дори и бебо да тръгне да излиза за него ще се положат нужните грижи - знам, че това те ужасява, но поне има добри лекари, а и трябва да се мисли във всяка насока.
Ние сме с теб и ти пожелаваме много късмет и успех и очакваме включване от теб когато можеш.

Иначе при мен бебка е много активна особено вечер, рита много и имам чувството, че пишкам през 20 минути...
Понякога дори ме буди ноща и не успявам да заспя.
Каката е много ентусиазирана и постоянно ми пипа коремчето и и говори ри някакви неща, чака я с нетърпение вече 🙂надявам се и когато се появи да е така, а да няма ревност.

Относно татковците - да, реално трудно осъзнават какво ги чака без да се роди бебчо, казвам го от опит с първородната ми дъщеря.
От около месец все го подпитвам да измислим име на бебка, говоря му да купуваме някакви неща, а той все казва рано е, има време и т н.
Ако не му сложа ръка на корема ми имам чувството, че няма и да поиска да пипне, но иначе проявява доста разбиране към мен и е много внимателен.
Просто им трябва време да осъзнаят, все пак бебетата растат в нас и ние имам връзка с тях от самото зачеване, а бащите усещат това при първото взимане на ръце 🙂

# 139
На мен също ми е много трудно с разходките Sad Рядко имам стягания, но се задъхвам, трудно ми е, изморявам се много бързо и все търся къде да поседна.. Имам чувството, че съм грамадна, не мога да минавам през тесни пространства, постоянно се притеснявам, че хората не могат да ме разминат и т.н. Grinning

# 140
  • Варна
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13361123
Разменени бебета в столична АГ болница Flushed Изумявам се и тръпки ме побиват

# 141
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13361123
Разменени бебета в столична АГ болница Flushed Изумявам се и тръпки ме побиват
Тъкмо го гледах по телевизията,и аз като теб направо в шок 😀 да не дава Господ .

# 142
☃️Ще пътувате ли по празниците някъде, в случай че не е противопоказно при вас и сте добре?
Къде ще празнувате Нова година - вкъщи, на гости или на ресторант?
Ние някъде няма да ходим и ще си стоим сами вкъщи. Аз имах желание за ресторант някъде наблизо за Нова година, но ММ е домошар ( за разлика от мен. Това създава и напрежение често между нас - аз все имам желание за пътувания и ресторанти, той иска винаги все вкъщи...което ме депресира).
Какви са плановете при вас? ❄️❄️

# 143
  • Варна
Ние по бъдни вечер и коледа ще сме в Павел Баня, изцяло семейството, но ние доста голямо Grin Ще останем там до 27-28.12 А за нова година ще сме на ресторант приятели отново голяма компания, защото и съм рожденичка на 1.01, обичам да си го посрещам подобаващо Laughing
Поне с ММ и двамата сме купонджии и не се застояваме вкъщи, особено по празници Smile

# 144
☃️Ще пътувате ли по празниците някъде, в случай че не е противопоказно при вас и сте добре?
Къде ще празнувате Нова година - вкъщи, на гости или на ресторант?
Ние някъде няма да ходим и ще си стоим сами вкъщи. Аз имах желание за ресторант някъде наблизо за Нова година, но ММ е домошар ( за разлика от мен. Това създава и напрежение често между нас - аз все имам желание за пътувания и ресторанти, той иска винаги все вкъщи...което ме депресира).
Какви са плановете при вас? ❄️❄️
Аз няма да празнувам като,че ли Бъдни вечер и Коледа,защото ММ е командировка още но ще си дойде на 27 живи и здрави. За нова година вкъщи ,не сме пенсионери,но някак си ми е най - уютно вкъщи .Пък и сега с тия коремчета голям празник 😀😀😀 след новогодишните фойерверки сигурни ще съм през глава .🤣🤣🤣💞 Желая на всички весели и безаварийни празници 🥰🥰🥰🥰🥰

# 145
Значи...дъщеря ми е с респираторен вирус и се гледаме двете, преди малко стана ясно, че половината й група е с варицела, та за празниците първо ще видя у нас кой и от какво ще се разболее инпосле ще решавам дали ще пътуваме Grinning Като под "някой" имам предвид себе си, защото карам абсолютно всичко с нея, само че по-тежко.

# 146
Значи...дъщеря ми е с респираторен вирус и се гледаме двете, преди малко стана ясно, че половината й група е с варицела, та за празниците първо ще видя у нас кой и от какво ще се разболее инпосле ще решавам дали ще пътуваме Grinning Като под "някой" имам предвид себе си, защото карам абсолютно всичко с нея, само че по-тежко.

Както бях споменала и в групата на дъщеря ми има варицела и от 14.12 не я пускам, а се гледаме вкъщи.
Просто потръпвам от ужас, че сега може да се разболее и недай боже да ме прихване и мен..
Майка ми не е сигурна дали съм я карала като малка и това още повече ме плаши.
Доколкото разбрах до момента е София има доста градини в които върлува варицела.
Моника за кой град става дума при вас?

Поне АГ и ЛЛ ме успокоиха, че дори и да се заразим вече не е опасно за плода, казаха че до 8 гестационна седмица е зле, защото се развиват зрение, слух и т н, сега вече просто неприятно за майката но нямало да има последици за бебче.

Ние сме решили да пътуваме за Враца, и двамата с ММ сме от там, а малката си умира от кеф да ходи там при баби, дядо, леля и тн - само се надяваме малката да не се изприщи.

Планували сме да заминем на 23.12, там ще караме Коледа, а за Нова година още не сме решили нищо, има вариант да останем при роднините, а има и такъв да се върнем в София и да се събираме с кумовете, ще видим ☺️

# 147

Както бях споменала и в групата на дъщеря ми има варицела и от 14.12 не я пускам, а се гледаме вкъщи.
Просто потръпвам от ужас, че сега може да се разболее и недай боже да ме прихване и мен..
Доколкото разбрах до момента е София има доста градини в които върлува варицела.

Поне АГ и ЛЛ ме успокоиха, че дори и да се заразим вече не е опасно за плода, казаха че до 8 гестационна седмица е зле, защото се развиват зрение, слух и т н, сега вече просто неприятно за майката но нямало да има последици за бебче.

Ние сме решили да пътуваме за Враца, и двамата с ММ сме от там, а малката си умира от кеф да ходи там при баби, дядо, леля и тн - само се надяваме малката да не се изприщи.

Планували сме да заминем на 23.12, там ще караме Коледа, а за Нова година още не сме решили нищо, има вариант да останем при роднините, а има и такъв да се върнем в София и да се събираме с кумовете, ще видим ☺️

За София говоря. Тук е бум на инфекции и шарка.

# 148

За София говоря. Тук е бум на инфекции и шарка.

Мда.. И ние живеем в София..
В кой квартал сте?
Ние сме в Хаджи Димитър и в нашата градина 103 Патиланско царство вече върлува в 3 групи по незнаен брой деца..

# 149
Нашите планове за празниците пропадат - с Ковид съм 😪
Когато се оправя, ще решим, дали да правим нещо специално за Нова година или да си останем вкъщи.
За Коледа вече се примирих, че ще сме в изолация Sad
Само се моля да мине леко боледуването.

Общи условия

Активация на акаунт