За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 53 686
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Сега сме в Симеоново, поне имаме двор, ама аз искам да се движа. Може да се организираме да се видим, който има желание.
Нана, пробвах онази нощ така с бибата и чак към 5.30 стана да яде реално, може би си правя. Днес ще го нахраня в 23ч. и когато се събуди ще го залъгвам. Сестра му спеше по цяла нощ, изобщо не ми се е будила.

# 661
Попринцип като почнат така да имат ядене,което не е пълно значи им е в повече. Та е удачен момент да го издебнеш и да намалиш.😀
Че вече стават големи вече и хапват повече.

# 662
Здравейте. Напоследък моята Марианка е с ужасни колики. Ужасно много плаче, денем, нощем, преди ядене, след ядене, не спира. И плачът и се промени някак, много се притеснявам, защото я виждам как се мъчи и не и е добре. не знам какво стана, нищо не  сме променяли в храненето или режима, но е някакъв ужас.

Препоръчаха ни Colief+ Infacol. Някой има ли опит с Colief? Чудя се как да го давам с изцедената кърма, тъй като не се уточнява в листовката...Аз обикновено изцеждам някакво количество и го съхранявам хладилника, докато събера достатъчно за едно хранене..

# 663
Добре де, как преобувате малкото човече навън сега? Confused Това ми е основната спънка за дълга разходка. Все ще я накърмя някак, вече яде бързо. Обаче преобуването не мога да го реша като казус. Предполагам, че като започнем да излизаме с коша за новородено и е по-топло ще имам възможност, но за сега излизаме с кошницата за кола и не виждам опция No Mouth Лятото ще е лесно, но сега даже аз не съм толкова шашава, че да я преобувам навън (днес беше 13°, иди-дойди, но на 5...)

За съжаление продължават и моите терзания с мястото за разходка, поне уикенда ходим с М на Витоша и в някой парк, че положението в квартала е трагично. Но с колата докато отидем и се върнем е час, още час разходка и това е Worried

Зверчето беше на ехограф на глава (казаха, че има някакви кистички, но били нормални и неопасни, не съм чела по въпроса) и на коремче (всичко ок). Кило и двеста качени на един месец Simple Smile Но пъпчето още не е паднало. Вързаха ѝ конец, уж да помогне, пък да видим.

Petrova, ние сме под вас, в Малинова долина Simple Smile Витоша над Симеоново съм я ходила страшно много, но няма толкова изцяло равно за количка, колкото е Бистрица-Железница, където ходим ние. То има, но е малко бутане по баира до там и бих изчакала да задобрея с бебеносенето Joy Иначе много бих се радвала на компания за разходка, само да нагласим някакъв график, че днес успях да изляза чак в 16:30 -.- Гледам да изляза докато спи, защото ако спи вкъщи и спи навън няма да спи вечерта Joy

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 22:28 от Inferiya

# 664
Алекс, слагам колийфа в стоплената кърма както при АМ.

Инферия, нямаш ли подложка? Има подложки за преповиване,които са сгъваеми и си влизат в чантата. Винаги може да постелеш и да я смениш. Като е топло така я сменях където сваря пейки, багажника на колата или в количката. 😂
Иначе за разходки си обикаля квартала, не е задължително някой парк. Въпроса е да е навън. Отивам в някоя градинка наблизо зависи колко време имаме, но почти няма пропуснат ден от декември насам. Свикна да яде в 13.30 и после спи навън плътно до към 16-17.

# 665
Имам, но в коша за кола ми се струва почти невъзможно, защото не е изцяло легнала и вдигна ли ѝ краката ще се сгъне на две. Иначе ако е равно няма грижи. За това казах, че май ще започна да излизам с коша...

Наоколо градинки няма, уви. Днес псувах 3 пъти за 7мин до магазина. Не стига, че ходя по улицата, ами улицата е на дупки. Ако не е на дупки то е, защото не е асфалтирана и е кал Simple Smile А и въздуха около Симеоновско не е най-доброто нещо за дишане, та гледам да съм по-далеч.

# 666
На мен това с графика ми се струва още химера. Днес почти не беше спал през деня, щом го изкарах навън заспа. Сега спи, ще видим после как ще е. Яде когато си поиска, спи пак така… Inferiya, при вас е по-зле с улиците Joy Най-много ме притеснява пешаходната пътека, ние сме на главната улица и карат като обезумели, а само натам има къде да се поразходя. Градинки няма, каката няма къде да поиграе. Като тръгне на градина ще я водя следобяд из младоските площадки явно. Ще се разберем да си направим една разходка, пък може по едно кафе и тортичка да хапнем, и ние души носим Joy

# 667
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
При нас имаше една безсънна нощ
15 срещу 16 като се събуди в 1:40 с триста зора в 5 и малко, заспа преди алармата на татито. Толкова сладко гука през нощем Imp Нямаше заспиване какви ли не методи използвахме. След това и денят беше "разкош". Днес е ангелче, ще видим дали през ноща ще дойде дяволчето. Промърка следобед не искаше да заспи, накърмих го и хайде в слингът, заспа като пъдар в колиба.
Ние правим по 2часа със слингът навън. Хем аз да си направя крачките хем той спи. Влизаме в магазини, пазарувам си. В слингът трудно изпуска газовете, но добре се оригва.
На моменти го усещам, че не може да издържи трите часа за кърмене и иска по рано да хапва. Друг път прескача малко във времето, ако спи дълбоко. Дали е скок в растежът, дали е за успокоени, бебешка работа, само да не ни подлудява.
А за разходки и площадки имаме много. По време на водният цикъл направиха тротоари и по европроекти много места за игри и почивка. Добре че Томослав Дончев е от Габрово и много оправиха градът. Днес открих нови места за игра на баткото и разходки за нас на спокойствие без много шум и за спокойно кърмене.

# 668
Petrova,  пробвала ли си да залъгваш с биберона? Може да не е достатъчно гладно човечето и затова така и реално да се буди по навик. На мен това ми беше целта след навършването на 1м да махна нощното ядене. Сега вече е на 5 яденета като има едно в 5 сутринта, но си ляга в 23. Става в 8.30 сутрин и яде по 150-170 мл на ядене.
как махна нощното хранене ние като сме гладни и мокри ревем през ноща

# 669
В Коша за кола няма как да я смениш, Инферия. Simple Smile Освен ако не я вадиш и не я слагаш на някоя пейка в парка или в колата за да може да легне. Това имах в предвид. Simple Smile

Вяра, когато бебето е готово само ще ти покаже като почне да разрежда ядене или има непълно такова. И просто завъртях режима така че първо да яде на 4ч. А после щом ми направи една дълга пауза вечер махнах още едно ядене. Много е важно детето да прави разлика между дневен и нощен сън, както и да има ясни интервали на бодърстване.

# 670
Аз не излизам никъде..след този вирус така се изтормозих и наплаших. Отделно малкият трябва да е стабилен за първата ваксина във вторник..
И нас ни мъчи промяната в режима...
Тази нощ от 1 до 5 отново не млъкна и не кротна..може да е тъмно,не му пречи и си се забавлява с цял арсенал от звуци ( сигурно и картини), стискам зъби и нито светвам, нито ставам.. В 5 почна да плаче от глад, естествено след толкова дълго будуване изяде само 1/3 от дозата си и заспа...и няма събуждане!!!
През деня ту спи, ту се събужда..допреди седмица имаше ясен и стриктен режим. Зенем играеше, нощем се будеше на 3.30-4 часа, но поне спеше помежду...Сега е едно нищо

# 671
Alekscheee, не сме ползвали въпросните капки, защото все още ни разминават коликите, въпреки че вчера след ядене си ревеше. Иначе много ми препоръчаха капки Pro Baby Combo.
Inferiya, досега не съм преповивала навън, но сме със зимния кош и, ако се наложи, ще повивам там.
Ние излизаме навън, но още не съм канила хора в нас, ще е след 9.03, когато са ни първите ваксини... И то пак ще видим кого, че с тези вируси.

# 672
Аз не излизам никъде..след този вирус така се изтормозих и наплаших. Отделно малкият трябва да е стабилен за първата ваксина във вторник..
И нас ни мъчи промяната в режима...
Тази нощ от 1 до 5 отново не млъкна и не кротна..може да е тъмно,не му пречи и си се забавлява с цял арсенал от звуци ( сигурно и картини), стискам зъби и нито светвам, нито ставам.. В 5 почна да плаче от глад, естествено след толкова дълго будуване изяде само 1/3 от дозата си и заспа...и няма събуждане!!!
През деня ту спи, ту се събужда..допреди седмица имаше ясен и стриктен режим. Зенем играеше, нощем се будеше на 3.30-4 часа, но поне спеше помежду...Сега е едно нищо
[/quote
Ние сме същите, никакъв режим + че постоянно плаче, все го нося. През деня не спи, през нощта не спи. Дремва за 30 - 40 мин и пак е рев. Къде ли не го водих, при различни лекари, някой да намери причина за това нервно бебе, но нищо. Всички казват колики. Вчера го водих и на гастро, пак нищо. Дай Боже всичко да е наред, но то не спира да плаче. Все го слагам на гърда да се успокой. Едвам докарва 3 часа. Направо съм в ужас и притеснение. Никъде не излизаме, не иска в количката, гърчи се...

# 673
И ние нямаме режим. Напоследък забелязвам, че се буди около 6ч. Хапва и пак заспива до към 8ч. След това е будна до 13-13:30ч. Заглежда се, издава си звуци някакви, мрънка от време на време да я гушна. Но после пак я оставям на спалнята и тя си се върти и си гледа. Около 14ч излизаме навън. Живеем във Владая и има къде да се разхождаме. Онзи ден бяхме навъртяли 5+км без да усетим. Единствено ме притеснява, ако се наложи да я храня, че нали хич не издържа милата. Но вече ще слагам в една термо чантичка и ще имаме с нас шишенце. Кърмата определено намалява. Преди изцеждах по 200мл, днес само 140мл успях. Но докато има ще я кърмя. Иначе си хапва Lactana, когато се налага.
За коликите давам Абаколикен и Лефакс. Не напъва е не ръмжи толкова. Струва ми се по-спокойна.
Днес я водихме до мола да купим подарък, че батковците ни бяха канени на рожден ден. После и до Джъмбо. И там установихме, че сме забравили термоса с топлата вода вкъщи.  Но добре, че има още кърма, та спасихме положението. Но издържа дребната де. Първата такава дълга разходка беше в затворени пространства, но не мрънка много, издържа геройски. Утре става на 1месец, кога мина това време- сякаш вчера се роди...

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 19:14 от Stefy39

# 674
Аз за колики до момента давах био гайа- адски съм разочарована, никаква работа не вършат, а са скъпи. Днес започнахме Инфакол и да видим. Иначе графика ни е общо взето такъв- заспива в 22ч, яде в 01ч и 5ч и после спи до 7.30-8ч. Ако имаме късмет заспива веднага след като хапне. Денем спи през повечето време до 15ч и след това е предимно будна до 21ч с кратки дрямки. Доволна съм, все пак това е бебе на 20 дни. Денем не мога да се организирам да спя и за това вечер колкото си взема. Понякога заспивам още в 22ч с нея и успявам да спя по нейния график, друг път не ме хваща сън и спя много малко, но не мога да съм по часовник. Важното е, че успяхме да обърнем деня и нощта, че след като ни изписаха денем спеше нощем не и беше ад.

Общи условия

Активация на акаунт