Разменени бебета в болница Шейново

• 233 241
  • 6 392
  •   1
Отговори
# 6 345
  • При семейството си
Севда сигурно е платила на ръка сумата.Този етнос така прави.Водят пациента и който лекар е на смяна и го приеме, му бутат парите на ръка.И не в вярно, че ромите не плащат, плащат, и то големи суми, само, че не във вид на здравни осигуровки и на касата на болницата, а на ръка.
Тайс, оттук дойде, ама хората си мислят, че всеки си плаща уж. Преди това пък имаше мнение, че Севда е платилата по спешност родилка.
Имаше мнение и, че Севда е родила естествено, а не със секцио, за да не плаща и прецака системата.

# 6 346
  • Пловдив
Този измисления ценоразпис, който болниците са поставили е абсолютна подигравка с всички ни и ако се разчита на "на мен това няма да ми се случи",  за да се оспорва това на кого колко трябва да се даде, или да се твърди, че някой няма нужда от психологическа помощ, то тогава няма смисъл от тази тема. Мислете критично и се смирете, защото не се знае какво ни е подготвил утрешния ден.
Това не го разбрах много. Кой ценоразпис е подигравка, кое трябва да се даде, пък някой несмирен го оспорва, кой някой нямал нужда от психологическа помощ... Flushed

# 6 347
Секциото на З. най-вероятно е било и то по спешност. В този случай могат да я приемат без избор на екип и да я оперира който е на смяна. Но ако тя все пак е държала да е нейният АГ се стига до плащането за избор на екип. Спешно секцио понякога не означава секцио до 30 минути и може да се поизчака малко. Моето спешно секцио се случи 2 часа по-късно - докато свикат екипа на моята АГ. И да, платих си за избор на екип въпреки спешното секцио, но това е в частна болница.

Аз не вярвам С. да е плащала нещо за раждането. Тя едва ли е имала пари за проследяване на бременност, ще има пари за раждане! И това, при положение че хората от етноса много добре знаят, че имат право на безплатно раждане.

И за тези, които назад подхвърляха идеи, че "непроследена бременност" можело да означава, че все пак се е следила, но на частно - това е много малко вероятно. Всяка бременност се следи почти изцяло на частно. По здравна каса имаме право само на 2-3 ехографски прегледа + едни кръвни изследвания. И всичко останало не е поето от здравната каса, но се води проследяване на бременност. Неосигурените имат право на 1 ехографски преглед.
аз съм осигурена и бих те оборила. Всеки месец имам право на преглед ехограф,  през месец, ако и всеки месец ми пуска кръвни изследвания, ако се наложи ваг.секрет и урина, и всичко е по здравна каса - плащам само потребителските такси при изследванията и без потребителска при ЖК. Бременна съм и знам.
Иначе аз лично не познавам жена, която да иска да роди секцио, но познавам такива, на които това им се е наложило по здравословни причини дори и в последните моменти.
Така че С. родила еди си как за да прецака системата - това няма как да се убедя. Аз по-скоро вярвам че го е видяла, после е видяла друго дете в ръцете си и си е замълчала.
Според позната, адвокатка, между другото може адвокатите да са се разбрали за такива големи суми да съдят болницата, един вид - да не се цепи колектива - и двете семейства с еднакви претенции. Пък и няма лошо, самите адвокати ще вземат процент от обезщетението дадено по съдебен ред.

# 6 348
Моя позната беше заявила избор на екип предварително. Когато отиде да ражда,  същият екип беше на смяна, но тя си плати за избор на екип,  защото го беше заявила. Изобщо положението е куче влачи камион.

# 6 349
Вики, има случаи, в които планираното секцио е по желание, дори и по препоръка от лекар Wink

# 6 350
Елфичка, разбирам какво ми казваш.
Това не го знаех, но е разбираемо, моят също ми каза, че може да е леко за тялото ми секцио предвид някои неща, но аз все още стискам палци за естествено.
Лично аз не смятам да плащам за екип. Защото наистина малко от моите познати са родили при екипа, при който са искали....

# 6 351
Този измисления ценоразпис, който болниците са поставили е абсолютна подигравка с всички ни и ако се разчита на "на мен това няма да ми се случи",  за да се оспорва това на кого колко трябва да се даде, или да се твърди, че някой няма нужда от психологическа помощ, то тогава няма смисъл от тази тема. Мислете критично и се смирете, защото не се знае какво ни е подготвил утрешния ден.
Това не го разбрах много. Кой ценоразпис е подигравка, кое трябва да се даде, пък някой несмирен го оспорва, кой някой нямал нужда от психологическа помощ... Flushed
Прочетете внимателно мненията назад и ще намерите отговор на въпроса  кой е несмирен. Имаше и потребители, които твърдят, че майките нямали нужда от психолог. Интересно как се преценява без да се познава човека и не се вижда състоянието му на живо дали има нужда от помощ, или не.
В спора се намира истината, но е и когато е само за спорта или заради професионалните ни изкривявания. Човек трябва да знае кога да спре, а много от потребителите в темата прекалиха.
Ценоразписа с обещетенията трябва да се осъвремени.
Нямам намерение повече да се обяснявам.

# 6 352
  • Sofia
Секциото на З. най-вероятно е било и то по спешност. В този случай могат да я приемат без избор на екип и да я оперира който е на смяна. Но ако тя все пак е държала да е нейният АГ се стига до плащането за избор на екип. Спешно секцио понякога не означава секцио до 30 минути и може да се поизчака малко. Моето спешно секцио се случи 2 часа по-късно - докато свикат екипа на моята АГ. И да, платих си за избор на екип въпреки спешното секцио, но това е в частна болница.

Аз не вярвам С. да е плащала нещо за раждането. Тя едва ли е имала пари за проследяване на бременност, ще има пари за раждане! И това, при положение че хората от етноса много добре знаят, че имат право на безплатно раждане.

И за тези, които назад подхвърляха идеи, че "непроследена бременност" можело да означава, че все пак се е следила, но на частно - това е много малко вероятно. Всяка бременност се следи почти изцяло на частно. По здравна каса имаме право само на 2-3 ехографски прегледа + едни кръвни изследвания. И всичко останало не е поето от здравната каса, но се води проследяване на бременност. Неосигурените имат право на 1 ехографски преглед.
аз съм осигурена и бих те оборила. Всеки месец имам право на преглед ехограф,  през месец, ако и всеки месец ми пуска кръвни изследвания, ако се наложи ваг.секрет и урина, и всичко е по здравна каса - плащам само потребителските такси при изследванията и без потребителска при ЖК. Бременна съм и знам.
И аз съм здравноосигурена.
Първите ми две бременности бяха следени само на частно.
Но за третата бременност (2021/2022г) се записах на ЖК по Здравна каса при един АГ и паралелно си продължих на частно при предишната АГ.
Здравната каса ми покри точно 2 прегледа с ехограф. (Не говоря за изследванията на кръв, урина, вагинален секрет и цитонамазка, които също са поети, но не и всеки месец - и те бяха 1-2 пъти). При рискова бременност прегледите с ехограф са 3 (някой спомена по-горе, че вече са 4).

За пръв път чувам за прегледи с ехограф всеки месец по ЗК. Ако това е възможно, тогава още повече не разбирам защо С. не си е следила бременността.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 17:17 от Brin de muguet

# 6 353
  • Пловдив
Цитат
Иначе аз лично не познавам жена, която да иска да роди секцио, но познавам такива, на които това им се е наложило по здравословни причини дори и в последните моменти.
Има не една и две, а доста, по различни причини. Затова именно у нас са такъв голям дял цезаровите сечения, затова и периодично се повдига тук темата "за и против секциото по желание". Но разбира се, това, че Севда родила естествено, за да не плаща, си беше изцепка или в най-добрия случай лошо изразяване. То беше само едно изказване такова. Още няколко имаше, че взела линейка, за да не плаща, което също не е вярно, защото и без линейка имаш право да не плащаш, но не е толкова смешно.

# 6 354
Лекарите, които правят ехограф всеки месец по ЗК го правят по собствена воля - НЕ им се плаща за това.

А за Севда дали изобщо е здравноосигурена също не знаем май

# 6 355
  • Пловдив
Няма такава сметка, полага и се безплатно раждане, дори да е неосигурена.
То и да имаше сметка, щеше да е от порядъка на няколкостотин до хиляда и нещо лева, горе-долу колкото плащаш в по-скъпите частни болници. Няма как да излезе много хиляди, че да се компенсира с обезщетението, дори да не е в размер ония прочути стотици хиляди и милиони.

# 6 356
Скрит текст:
Скрит текст:

А за Севда дали изобщо е здравноосигурена също не знаем май
И да не е, няма проблем. Някой по-напред предложи да и плати осигуровките.
Идеа за консултантите на болницата: Ако Севда не е здравно осигурена в реципрочност към иска и, да и връчат сметката за раждането. Тогава може и друга песен да запее.
Каква? Ще е благодарна на болницата за положените грижи, ще прости нехайството и последиците, донесли й незабравими преживявания?
Къде другаде можеш да си избереш бебе пред асансьора?
Дали е сравнила номерата на гривните? Или за нея може, тя е неука.
А защо бебетата са пред асансьора, да не са "сутрешен вестник"?
Кой е погледнал гривните - С., З., акушерка даваща/вземаща детето, акушерка, изписваща детето?
Всички ли са неуки щом може и така?

# 6 357
споменах евентуалната липса на здравна осигуровка що се отнася следенето на бременността, а не на раждането.

# 6 358
  • Пловдив
Цитат
Имам познат работеш в АГ отделение, ами нормално раждане се среща вика основно при ромите, всички други са със секцио по желание.
Сигурно има нещо вярно, но малко е попреувеличил май.
Скрит текст:
2013 г. бях в стая с 4 легла и минали през нея за моя престой общо 5 родилки, всичките бели (дали спазват разпределението - бели при бели, циганки при циганки, не знам Wink) и всички без мен бяха родили естествено. Едната беше уж планирана евентуално за секцио, близнаци, но беше станало много бързо, изтекли и водите преждевременно и постъпила в болницата, за сметка на това аз бях за естествено, но се стигна до секцио. Някои бяха с избор на екип. В държавните болници определено има тук-таме и бели раждащи естествено. Дори в частната, където родих 2018, бях в стая с младо момиче туркинче от Кърджалийско (бяла), секцио чисто по желание, тя не го криеше, но за сметка на това лекарят, при когото родих аз, водеше и естествени раждания пак в същата болница. Аз тогава направо си заявих, че не знам той какво мисли, но аз не ща повече да се опитвам естествено, не друго, ами ме е страх да не стане като първия път, той нямаше никакви възражения, разбира се, но поема и естествени и има такива, и не само той.

# 6 359
Далечната 2013 все още се раждаше нормално, аз поне в моя кръг скоро родили нормално не познавам, може да видите и статистиката за Европа и България, делът на секциото при тях и при нас.

Общи условия

Активация на акаунт