Разменени бебета в болница Шейново

• 233 289
  • 6 392
  •   1
Отговори
# 6 360
Аз пък не разбирам защо трябва да се води спор секцио или нормално раждане, платила ли е Севда или не, осигурена ли е или не и да  четем грозни думи и обиди/ вещата кратуна и пр./

# 6 361
Фактът, че се повтаря като мантра , взимаш си пачката и заставаш пред родилно да ти обърнат внимание , аз някой родил на улицата не познавам и от най -неосигурените прослойки, ами да ,излиза от джоба на данъкоплатеца, но държавата така го е измислила , че Севда не е осигурена не и отнема никакво родилно право и тя няма вина за това.

# 6 362
Темата в темата беше дали е плащала за раждането, а не- че някой и отрича всичките права , в това число и да роди без пари.

Понеже имаше категорични твърдения, че неправомерно взетата сума от Шейново за раждането е именно нейна.
Това го изяснихме вече. Нищо не е плащала и е ясно, че не е и длъжна.

# 6 363
Фактът, че се повтаря като мантра , взимаш си пачката и заставаш пред родилно да ти обърнат внимание , аз някой родил на улицата не познавам и от най -неосигурените прослойки, ами да ,излиза от джоба на данъкоплатеца, но държавата така го е измислила , че Севда не е осигурена не и отнема никакво родилно право и тя няма вина за това.
Да съгласна съм с това, но и това се коментира много пъти в темата, даже аз и една друга потребителка предложихме да ги вземат от нашите осигуровки, тъй като не ползваме безплатно здравеопазване. Предпочитам парите ми да отиват за раждания , а не да потъват в Здравната каса.

# 6 364
Едва ли по име и фамилия може само да се платят осигуровки. Тия дни се оказа, че в град на 2000 км. от България при един и същ интернет доставчик има мъж с еднакви първо, второ, трето име, рождена дата и месец с моя мъж. Плюс още 5 човека със същото име и фамилия. Какво остава за Севда Михайлова, с предполагаема година на раждане 1995г. (което прави 27г. със сигурност, а не спряганите 26г.)

# 6 365
Лекарите, които правят ехограф всеки месец по ЗК го правят по собствена воля - НЕ им се плаща за това.

А за Севда дали изобщо е здравноосигурена също не знаем май
Е как да не знаем? Нали се оповести след проверка официално и по телевизията в репортаж (сега не ми се търси, но се каза ясно и то няколко пъти)
Севда е здравноНЕосигурена, с  НЕпроследена бременност, родила нормално, закарана с линейка до Шейново.
Другата родилка е с проследена бременност, родила по спешност секцио, платила 900лв неправомерно и в нарушение, не се спомена как е стигнала до болницата.

Колко пъти това да се повтаря, после някой почне да пише обратното и хората се объркват.
Това е официално подадено и установено от проверката.

# 6 366
  • Пловдив
Като кажете: "няма нищо насреща"...
То че има много дупки в нашата НЗОК и болници, никой не спори, ама откъде идва според вас безплатното лечение на всички сериозно болни? Ако ти се наложи, не дай боже, някое наистина скъпо лечение, за пет живота не можеш с осигуровките си да го изплатиш (не Дина64 персонално, всички ние). С всичките му кусури и доплащания. Това е смисълът на здравното осигуряване - един се разболява тежко и скъпо и парите за него се вземат от осигуровките на другите, здравите.

Деветте братя и сестри на Севда, както и онези българи, които скатават осигуровки, няма да ги коментирам, защото нямам никак добро мнение за никой от тях, но очакването за "нещо насреща" няма смисъл.

# 6 367
Да де, но осигуровките не се разпределят така.

По принцип всеки може да отиде в НАП и да плати осигуровките на Севда. Знаят й е име и фамилия.

Ето тук е адреса на НАП за Орландовци: https://2pos.co/1742/26688

Това ще е едно добро дело, за който иска да излезе извън подкрепа по клавиатурата.
Не, аз плащам осигуровки, отиват в Здравната каса, от ЗК в болниците, не е казано че точно за Севда ще вземат от моите.

Сега видях, че Магдена е обяснила по-нагоре.
А колкото до Севда, че не е здравно осигурена, вероятно работи на черно /справка Tik-tok/ работодателя й не я осигурява. Но за толкова и стига образованието, така и се е стекъл живота.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 19:22 от _Savina_

# 6 368
Скрит текст:
Като кажете: "няма нищо насреща"...
То че има много дупки в нашата НЗОК и болници, никой не спори, ама откъде идва според вас безплатното лечение на всички сериозно болни?
Ако ти се наложи, не дай боже, някое наистина скъпо лечение, за пет живота не можеш с осигуровките си да го изплатиш (не Дина64 персонално, всички ние). С всичките му кусури и доплащания. Това е смисълът на здравното осигуряване - един се разболява тежко и скъпо и парите за него се вземат от осигуровките на другите, здравите.

Скрит текст:
Деветте братя и сестри на Севда, както и онези българи, които скатават осигуровки, няма да ги коментирам, защото нямам никак добро мнение за никой от тях, но очакването за "нещо насреща" няма смисъл.
Така трябва да бъде, защото доколкото ми е известно такъв е принципа на здравеопазването в Европа, солидалност -  „всеки плаща колкото може, всеки ползва колкото се нуждае”.
Това, че държавата не може да си организира вземанията, вина нямат безотговорните /живеем според закони, а не според съвест/, но така се нарушава принципа на солидарност, затова се доплаща и това доплащане ще расте все повече и ценоразписа за услуги в болниците ще са стресиращи.

# 6 369
Покачването на цените би трябвало да следва покачването на цените в живота, не невнасянето на осигуровки.

А тези, които не внасят като искат да ползват - да внесат.

# 6 370
Принципът е такъв на здравното осигуряване. Точно как - на всеки грамотен в тази държава му е ясно. Аз поне съм такава. Разбирам и съм работила в тази област от самото "раждане" на новата система. Колкото до това какво съм видяла насреща за всичко, което плащам - не питайте, имам и там някакъв опит.
Не ми е ок тази наша героиня, на някого може да му е симпатична, но все пак не мога да не се питам - с какво е запълнила смисления си живот от 13 до 26 години. Само две раждания? Знам, че ще поядосам някои хора.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 20:20 от Анонимен

# 6 371
Принципът е такъв на здравното осигуряване. Точно как - на всеки грамотен в тази държава му е ясно. Аз поне съм такава. Разбирам и съм работила в тази област от самото "раждане" на новата система. Колкото до това какво съм видяла насреща за всичко, което плащам - не питайте, имам и там някакъв опит.
Не ми е ок тази наша героиня, на някой може да му е симпатична, но все пак не мога да не се питам - с какво е запълнила смисления си живот от 13 до 26 години. Само две раждания? Знам, че ще поядосам някои хора.
А ако бяха 5 какво щеше да коментираш?
И от къде знаете, че деветте братя и сестри не работят? И че Севда не работи, но работодателя й не я осигурява. /Справка ФБ и Тик-ток Wink /

# 6 372
предложихме да ги вземат от нашите осигуровки, тъй като не ползваме безплатно здравеопазване.
Лошото е, че не остават. Иначе всеки заслужава поне здравна помощ, това би трябвало да е основно човешко право, но не сме в идеален свят. Цялото ми семейство са само на частно лечение от години, а възрастните са от поколението, работило цял живот. Всичко се спестява в кауза "здраве"... Няма смисъл да сравняваме с чужбина, където се плаща процентуално от бруто и има малко сива икономика. Там системата работи с поне четворни милиарди на нашия един- и пак са на минус.

ПП
И че Севда не работи, но работодателя й не я осигурява
Коментирам принципно "да вземат от мен и да дадат на ХУ", защото и в други теми се среща. За тези хора не зная нищо, но и двайсет деца да е родила, двайсет пъти ще и се помага - ние да не сме някакви животни. Просто услугата за всички ще е според системата, колкото има - толкова.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 19:47 от Анонимен

# 6 373
Не ми е ок тази наша героиня, на някой може да му е симпатична, но все пак не мога да не се питам - с какво е запълнила смисления си живот от 13 до 26 години. Само две раждания? Знам, че ще поядосам някои хора.
Вие какво мислите? То е ясно.

# 6 374
Вие какво мислите? То е ясно.
Мисля, че не трябва да коментираме личния живот на  Севда и деветте й братя и сестри и какво е постигнала в живота си или не.

Общи условия

Активация на акаунт