За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 057
  • 774
  •   1
Отговори
# 465
Някой ми беше споменал , само не обърнах тогава внимание, за паниране на филенца оваляне в чипс нещо като виждала съм с овесени ядки. Само не мога да си представя не омеква ли и не се ли размазва. И изобщо сполучливо л истава или само ще изхвърля всичко накрая.

# 466
  • Sofia
Някой ми беше споменал , само не обърнах тогава внимание, за паниране на филенца оваляне в чипс нещо като виждала съм с овесени ядки. Само не мога да си представя не омеква ли и не се ли размазва. И изобщо сполучливо л истава или само ще изхвърля всичко накрая.
Мини го в блендера до желания размер на парченцата за паниране и поръски - към тестени печива, към салати и супи/яхнии, както и в сандвичи/бургери за хрупкав елемент. При последните ще омекне ако не се ядат веднага, но ще остане вкусът.

# 467
  • София
Пиле жулиен - не ми достигна едната сметана Мy day, мога ли да добавя Hopla?

# 468
  • София
Пиле жулиен - не ми достигна едната сметана Мy day, мога ли да добавя Hopla?
Прекалено сладка е HOPLA,  тя е голяма гадост,  но в крайна сметка е въпрос  на вкус, бих добавила прясно мляко

# 469
Хвърляте ли малкото останал в плика чипс или ако ви се съберат няколко такива пакета го ползвате за нещо?
Как ще хвърлям, пари сме давали за него Satisfied Но в сандвич понякога слагам чипс като сме на кръчма и нали се лигавим, от там тръгна. Целички чипсчета слагам, харесва ми, може само сандвич с масло и чипс, хрупкавичко, а картофи и масло много се обичат по принцип, от там нататък каквото друго ти харесва за сандвичи, всичкото върви с чипс, стига да не е сладко Smile За сандвичи от две филии хляб и между тях плънка става дума, но не пречи и едноетажен сандвич със шунка или кашкавалче и под него да сложиш чипсчетата. Не си ги представям в други манджи, защото като се овлажнят не са хубави парченцата.

# 470
Eфибуш ние не ядем сандвичи. Но понеже сме много тренд гледам да не изхвърляме храна. Децата връщат в шкафа опаковки с по малко останал чипс вътре и като взема да разчиствам имам все по няколко плика с останал чипс. Чух един коментар че можело да се ползва при паниране, а знам ч някои ползват корнфлейкс или мюсли и се зачудих става ли наистина и някой пробвал ли е да не пробвам и да хвърлям Simple Smile Това с блендера ще го опитам. Ще ръся и ще видя какво ще стане.

# 471
  • под тепетата
Мен понеже ме мързи да мия, слагам в пликче и чукам я с чука за пържоли, я с точилката. Така процедирам и с ядки.

# 472
  • София
Скрит текст:
В момента свинският ми бут, нарязан на тънки лентички се вари в тигана. Капнах 2-3 капки олио, месото беше стояло в хладилника измито и подсушено една нощ без подправки.
Какво да правя, за да не пуска вода или не знам как точно става това варене понякога?

Нещо не разбирам. Варене, а пък да не пуска вода. Какво точно искаш да правиш?

https://chefandgastro.com/%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5/
Използвам поста да попитам, чийзкейка, който в без печене, може ли да се сложи друг ликьор освен Амарето или др вид алкохол?Може ли без алкохол?

# 473
Аз алкохол, не съм слагала никога на чийзкейка!

# 474
  • Русе
Скрит текст:
Скрит текст:
В момента свинският ми бут, нарязан на тънки лентички се вари в тигана. Капнах 2-3 капки олио, месото беше стояло в хладилника измито и подсушено една нощ без подправки.
Какво да правя, за да не пуска вода или не знам как точно става това варене понякога?

Използвам поста да попитам, чийзкейка, който в без печене, може ли да се сложи друг ликьор освен Амарето или др вид алкохол?Може ли без алкохол?

Въпрос на вкус е какъв ароматизатор /алкохол/ ще сложиш. Може и без него.

# 475
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Въпрос на вкус е какъв ароматизатор /алкохол/ ще сложиш. Може и без него.
Значи без алкохол ще го правя, защото деца ще ядат от него

# 476
Eфибуш ние не ядем сандвичи. Но понеже сме много тренд гледам да не изхвърляме храна. Децата връщат в шкафа опаковки с по малко останал чипс вътре и като взема да разчиствам имам все по няколко плика с останал чипс. Чух един коментар че можело да се ползва при паниране, а знам ч някои ползват корнфлейкс или мюсли и се зачудих става ли наистина и някой пробвал ли е да не пробвам и да хвърлям Simple Smile Това с блендера ще го опитам. Ще ръся и ще видя какво ще стане.

А защо порастналите "деца" не изядете останалия чипс?
В къщи така ние големите така доизяждаме чипса и изобщо нямам чуденка какво да го правя ...

# 477
Ние не ядем чипс. Може мног орядко. Не заради диети, просто повече се ядат ядки и солети. Чипс хапват децата понякога ако има и ако нямат гости не го доизяждат.
Аз обикн. го хвърлям. Сега с еко тенденцията се старая да не хвърлям и попитах.

# 478
  • София
Тези дни мернах някъде, че пилешки филенца с корнфлейкс можело да се правят и с чипс, вместо корнфлейкс. Не знам дали хапвате у вас и дали би пробвала, но друго не се сещам Simple Smile

# 479
  • Пловдив
Дайте идеи за рецепти с извара?
Без глутен.

Общи условия

Активация на акаунт