За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 072
  • 774
  •   1
Отговори
# 480
ToniShu именно това. Ще пробвам . Ако стане ще кажа.
С извара и без глутен се сещам за мишмаш. Но знам че има много варианти. Черпили са ме салата от печени чушки с извара, но не знам рецепта.
Спанак много обичам, пробвала съм с нахут в ресторант и е много вкусно, но аз в къщи не мога да го докарам . Със спанак само традиционните. Супа, пюре , баница, с яйца и пр. успявам някак. Останалите не. Много ми е сложен за улучване на вкус и консистенция. 

# 481
# 482
Джи- малай с царевично брашно.

# 483
  • Пловдив
Mikkey, благодаря!
Запеканката съм я правила преди време - чудна стана, бях я забравила. Благодаря за напомнянето.
Ще пробвам и другите рецепти скоро.

# 484
  • Sofia
Дайте идеи за рецепти с извара?
Без глутен.
Изварени бухти и ньоки... с безглутеново брашно разбира се.

# 485
  • София

По въпроса за чийзкейк на Пейчев.....
Като се сложи желатин в крема и се разбърка хубаво, смаия крем ли се слага на котлона или.....?

# 486
  • Русе
Скрит текст:

По въпроса за чийзкейк на Пейчев.....
Като се сложи желатин в крема и се разбърка хубаво, смаия крем ли се слага на котлона или.....?

Здравей!
На слаб огън загряваш разтворения желатин. Като се разтопи, без да завира, наливаш крема и бъркаш 2-3 минути докато леко се затопли. Това се прави защото желатина е топъл, а крема студен. Желатинът може да стане на топчици от студения крем и да не си свърши работата, да стегне крема. НЕ ТРЯБВА ДА ЗАВИРА.
Успех!

# 487
  • Sofia
Чийзкейкът не съдържа желатин.
С желатин в крема е парфето.

# 488
  • София
Не съм на,, Ти "с чиийзкейкове те, но щом като при него се е получило..... А и вече сложих желатин, така че ако не се получи ще отиде в кофата 😥

# 489
  • Русе
Скрит текст:
Не съм на,, Ти "с чиийзкейкове те, но щом като при него се е получило..... А и вече сложих желатин, така че ако не се получи ще отиде в кофата 😥

Направи всичко по рецептата и ще ти се получи. Ако искаш парфе - ето тук .

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 16:37 от peych

# 490
Здравейте и честито на всички именници! Не мога да намеря рецепта за чеснов сос. Такъв, който се прави от чесън, олио и лимон и става пухкав. Не искам да е така разпространения сос за дюнер с майонеза и кисело мляко ( въпреки че и той става много хубав). Всъщност имам една рецепта, даже от някоя от темите оттук е, обаче там го пасират в блендер, където могат да добавят мазнината, докато чесънът се мели. Въпросът ми и е, дали ще стане в обикновен чопър, като добавям по малко олио или вие , ако имате изпитана рецепта? Ето и рецептата,която съм си запазила:
https://feelgoodfoodie.net/recipe/lebanese-garlic-sauce/#wprm-re … pe-container-5575

# 491
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте и честито на всички именници! Не мога да намеря рецепта за чеснов сос. Такъв, който се прави от чесън, олио и лимон и става пухкав. Не искам да е така разпространения сос за дюнер с майонеза и кисело мляко ( въпреки че и той става много хубав). Всъщност имам една рецепта, даже от някоя от темите оттук е, обаче там го пасират в блендер, където могат да добавят мазнината, докато чесънът се мели. Въпросът ми и е, дали ще стане в обикновен чопър, като добавям по малко олио или вие , ако имате изпитана рецепта? Ето и рецептата,която съм си запазила:
https://feelgoodfoodie.net/recipe/lebanese-garlic-sauce/#wprm-re … pe-container-5575

# 492
  • Sofia
За разбиването... трябва да е или с блендер, където постоянно сипваш по малко мазнината, или в пасатор, където слагаш всичко наведнъж, пасатора на дъното и го изтегляш много бавно нагоре... по примера с майонезата.
С чесъна обаче логично е по по-трудно, понеже не емулгира като яйцето.  Със  спиране на уреда и сипване на мазнина, не мисля че е удачно.

# 493
  • I want it all and I want it now.
В блендьр изтегляш нагоре, както са ти казали и когато е готов добавяш чесьн и разбьркваш.

# 494
Каймак за какво бихте ползвали?

Общи условия

Активация на акаунт