Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 11

• 32 711
  • 364
  •   1
Отговори
# 210
Търся ергономична раница за бебче на 6м., която ще използвам докато му се стои в нея. Моля, предложете модел лесен и бърз за слагане, да може да се използва всесезонно. Насочила съм се към Ergobaby omni breeze. Няма къде да пробвам различните модели, затова ще поръчам директно.

# 211
  • София
Всички раници могат да се използват във всеки един сезон. И всички са лесни и бързи, като се научите.
За 6 месечно и ако има 70см, може да е размер стандарт- не са популярни последните години и затова са по-евтини. Обикновено са до 86см.
Исара The One е до 104см, Quick е до 98(но е със закопчаване по дупето, за родител с голямо дете може да не е удобно).Боба също имаха комбиниран модел, който става до по-късна възраст.
Какъв трябва да е плата, да има ли опция за лумбална опора? Широчина на презрамките или начин на закопчаване...вид колан. Много марки и модели са и трябва да има някакви критерии за избор
Ергобейби нямат тодлър вариант, те са до 86см -година и половина или 2, ако детето е по-дребно.

# 212
  • София
Разцветките на Исара ми харесват повече от Неко, но пък на мен ми застана по добре.Хареса ми и възможността да се регулира доста фино и отвсякъде.
Пробвах и Baby Monkey, тя също ми пасна повече от Исарата.
 Взех смес от памук и бамбук, искаше ми се ленената ,но я нямаха в наличност.
Този цвят избрах.Радвям се че отидох на консултация, а не поръчах директно онлайн.
Показаха ми и как да кърмя в Некото, мислех че за хора с малки гърди не става 😁

# 213
  • София
С малки гърди даже си мисля, че е по-лесно Laughing
На Неко са някак по-драматични разцветките. С червените листа и с тюркоазеното са ми любими.  На Исара 2 ми харесват Laughing Сивия леопард и една кремава с лен, на ромбове.

# 214
  • София
С малки гърди даже си мисля, че е по-лесно Laughing
На Неко са някак по-драматични разцветките. С червените листа и с тюркоазеното са ми любими.  На Исара 2 ми харесват Laughing Сивия леопард и една кремава с лен, на ромбове.
Тюркоазеното ми беше фаворит, но го нямаха, а и аз исках памук и бамбук, а то е само памук.
Аз изобщо не си го представях как става тази магия да се кърми в раницата 😁
От Исарата една синя Куик с морски животни ми е любима, изобщо имат супер свежи и приятни цветове,определено ми харесват повече от Неко-то като разцветки.И Неко имаха един черен леопард, май беше даже бамбук, явно е актуален 😁

# 215
Нямам представа каква да избера и каква трябва да бъде. Подариха ми ергономична раница Киндеркрафт, но според мен е по-скоро кенгуру и не искам да я използвам. Удобна ми е и бързо я поставям, спогодихме се бързо. Мисля че е удобна и на малкия, но забелязах че плата при сгъвките на крачетата е много груб и му оставя следи. Затова търся друга раница, която отново да му е удобна, на мен също. Може би ни трябва сходен модел. Малкият е около 68 см, 6600кг., не е пухкав и затова смятам, че проблема е в Киндекрафта..
Всички раници могат да се използват във всеки един сезон. И всички са лесни и бързи, като се научите.
За 6 месечно и ако има 70см, може да е размер стандарт- не са популярни последните години и затова са по-евтини. Обикновено са до 86см.
Исара The One е до 104см, Quick е до 98(но е със закопчаване по дупето, за родител с голямо дете може да не е удобно).Боба също имаха комбиниран модел, който става до по-късна възраст.
Какъв трябва да е плата, да има ли опция за лумбална опора? Широчина на презрамките или начин на закопчаване...вид колан. Много марки и модели са и трябва да има някакви критерии за избор
Ергобейби нямат тодлър вариант, те са до 86см -година и половина или 2, ако детето е по-дребно.

# 216
  • София
Киндеркрафт са си раници, просто имат някои недостатъци. Умалени са, нямат добър падинг.Но да кажем, че второто е според предпочитанията. Има хора, които успешно си носят с по-тънки презрамки.
Обикновено фирмите, които не са конкретно за ергономични носилки, не са на консултанти(например Исара е на консултант по бебеносене), правят носилки, на които им куца нещо. Киндеркрафт, доколкото знам, са нерегулируеми(платката не се смалява и разширява), което значи, че са размер Стандарт. А размер Стандарт е за бебета над 70см, но често така са направени, че макар да не се регулират и трябва да са за над 70см, за бебета над 70см са вече малки.
Ергобейби 360 е подобен случай, макар фирмата уж да прави ергономични носилки(наскоро изкараха неергономична раница, та вече не мисля, че може да им се има доверие).
Всички носилки се отбелязват на кожата на детето-има плат, който подпира или се търка в кожата. Това не значи, че създава дискомфорт. Но не очаквайте, че ще има раница, която няма да го прави. КОжата на бебетата е нежна и като е допряна в нещо се зачервява. И на нас дрехите ни оставят някой път червено, а не ни боли.
За 68см бебе можете отново да си вземете размер Стандарт- може крачетата да са по-дълги...или да изчакате да порасне 2см. Ако си вземете регулируема или хибрид, плащате за нещо, което не сте ползвали. Но пък ако ви е първо дете е идейно-с второто ще си я ползвате от рано. ХУбаво е да премерите някак, те са много и различни и да ви обясним коя с какви характеристики е, не се знае как ще пасне на тялото ви.
Исара Quick и The one са съответно хибридна и регулируема, но стават до късна възраст- 98 и The one до 104см. Та въпреки, че може да ги купите сега, има напред още много време за ползване. Може би КУик и пасва по-лесно на различни фигури, The One на едри хора според мен не стои много добре.
Tula стават за всякакви, но пък някои не харесват широките и твърди колани. LennyLamb са много красиви, с мек и широк колан са, но презрамките не са като на Тула. Боба са си класика, Little Frog Не са лоши. Neko са красиви и стабилни.
МОже би в Слингомания има повечко от тези марки и може да премерите. В Слинготека фокусът е върху Исара, но пък има Тула за мерене и наем, Ергобейби и Неко също.

# 217
Дали може мнение/коментари за тези два слинга  -  https://www.baby.bg/product/elastichen-sling-ergobaby-aura-grey-stipes/  https://www.baby.bg/product/elastichen-sling-neko-sling-olive/

по мое наблюдение само марката е различна, но дали някой има/е имал, дали са удобни за новородено?

# 218
  • София
Аура е по-тънък, Неко са по-хубава марка. Аура е от Тенсел(мисля, че от евкалипт се правеше), а Неко от органичен памук.
Зависи за кога ви трябва. Ако е сега и септември- аз бих взела Аура, защото е по-тънък, ако е за после-Неко.
Удобно ще ви е ако го вържете правилно. Хубаво стягане(хлабавото връзване е най-честата грешка) и подходящо обличане, за да не возврите.
Като цяло, еластичните слингове не са много подходящи за топло време-3 пласта върху бебето и сте опаковани от всякъде. Но ако бебето се чака след захладняването, са си супер избор.
До 6(макс 7)кг са, да знаете. 3-4 месец стават вече неоптимални и може да минете на регулируема раничка.

# 219
Аура е по-тънък, Неко са по-хубава марка. Аура е от Тенсел(мисля, че от евкалипт се правеше), а Неко от органичен памук.
Зависи за кога ви трябва. Ако е сега и септември- аз бих взела Аура, защото е по-тънък, ако е за после-Неко.
Удобно ще ви е ако го вържете правилно. Хубаво стягане(хлабавото връзване е най-честата грешка) и подходящо обличане, за да не возврите.
Като цяло, еластичните слингове не са много подходящи за топло време-3 пласта върху бебето и сте опаковани от всякъде. Но ако бебето се чака след захладняването, са си супер избор.
До 6(макс 7)кг са, да знаете. 3-4 месец стават вече неоптимални и може да минете на регулируема раничка.

Много благодаря за отговора, в такъв случай за топло време тъканите слингове ли са по-подходящи? Търся нещо което да ми е лесно за ползване. Бебето се очаква началото на септември и лека полека от септември може би ще пробвам със слинг. Коя материя би била подходяща? Може би зимата повече ще ползвам слинга, не знам още, с по-голямо дете съм и се надявам за бързи излизания вместо количка със слинг да е бебето. Пък и за вкъщи може би, за да са ми по-свободни ръцете.

# 220
Здравейте! Бебето ми е на 45 дни, около 55 см , може и малко повече.
Ergobaby Embrace подходяща ли е за него? Из бебешките теми ги използват, но се чудя разкрача добре ли е за толкова малко бебе. С другото дете използвах Caboo слинг и ми беше много удобно. Така и не се научих да връзвам обикновен слинг и хибрита беше супер.
За сега ще се носим само по стълбите в блока и до магазина. За това се чудя Ergobaby Embrace дали ще ни свърши бърза работа 😀

# 221
Идеална е. Само погледнете в  YouTube как се слага. Имаше навиване на колана и за да видите и презрамките как да нагласите. Трябва да е на 1 целувка разстояние.

# 222
И аз искам да си купя раница, но това което чета из темата е че не е подходяща за бебе под 4 месеца, този модел Ergobaby Embrace, наистина ли е ок за по-малки бебета?

# 223
  • София
Kristina001, ако е за слинг- тънък тъкан или ринг слинг. Исара имат един ринг с лен. Но си има особености поставянето. Тъканият слинг шал се връзва и обира всеки път. Друг вариант е Neko Tiny , раничката може да се носи и преди първия месец. Отворена е отстрани и влиза въздух. До 70см е, след това се купува друг размер раница.
ioni_666, подходяща е. До 70см е раницата. Аз все пак съветвам да видите също Neko Tiny-пак до 70см. Няма такова навиване на колана, с велкро като големите раници се регулира. Органичен памук е, докато раницитв на Ергобейби са от изкуствени материи. Но си е вариант Ембрейс, не е лоша.
Анника, сигурно за друга раница сте чела. Ембрейс е хибридна- от 1 месец до 70см. Адапт и Омни Breeze/Dream са от 3-4 месеца до 86см. Омни 360 също, а само 360 е от 70см нагоре.

# 224
Моята Neko Tiny е хибридна раница и става от новородено нагоре. Доволна съм засега.

И аз искам да си купя раница, но това което чета из темата е че не е подходяща за бебе под 4 месеца, този модел Ergobaby Embrace, наистина ли е ок за по-малки бебета?

Общи условия

Активация на акаунт