Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 11

• 32 714
  • 364
  •   1
Отговори
# 225
  • София
В началото ползвах еластичен Ergobaby Aura,жега си беше с него, но беше спасение за мен и успокоение за бебо в някои моменти.
Ето по това клипче се учих как да връзвам,беше ми много полезно.
https://youtu.be/K-Q5SISLuT4? си=оО9ИВГОГиа6ЙОЗИД

После си взех раничката от Слингомания и съм много доволна от консултацията с Ани Събева.Търпелива и изчерпателна, наистина много ми помогна в избора.

Анника, има ранички подходящи за бебе на три месеца, моето е както казах в Neko-Switch , Isara-Quick също става , мерих и една Baby Monkey, имаше варианти, моето бебе е към 58 см вече и тежи 4.500, така че има варианти.
Neko Tiny се ползва доста малко, мен това ме спря от нея и ме насочи към слинг за в началото.

# 226
Имам слинг, но ми се налага да го ползвам, когато бебето се разплаче по време на разходка с количка, когато вляза в магазин или по стълбите, което предполага някакво много професионално и бързо връзване.. За това търся раница... Но ще устискам да порасне още малко.

# 227
  • София
О,да, когато ми се наложеше да го връзвам на вън този слинг и обирах цялата мръсотия колкото и да се стараех

# 228
  • София
Няма как да не замете земята. Но реално края на опашките не се докосват до бебето. Аз съм връзвала и тъкан къде ли не, но моите изисквания са много ниски Satisfied Имала съм раници, които ги перях за пръв път преди да ги продам. Като цяло-и за носилки, и за обувки например...според мен прането само ги захабява и ускорява съсипването Sweat Smile

# 229
Здравейте. За първи път пиша в темичката. Харесах една ергономична раница втора ръка, бихте ли ми казали дали е добър избор? Страх ме е да не купя кенгуру без да искам.
Скрит текст:

# 230
  • София
Това е кенгуру, да. Ширината на платката би станала на някое малко бебе, но пък на височина ще го захлупва...а и малките бебета имат нужда от определена кройка на раницата.
На колко е бебето ви? Колко е дълго?

# 231
Здравейте!
Имаме бебе на почти два месеца - 55 см и 4500 гр.
Трябва ми нещо, с което да го нося за час два.
Имаме tula free to grow, но му е рано още за нея и се чудя дали да не ползвам нещо, докато стане време за раницата.
Това сваляне 4 пъти на ден на количката с асансьор и минаването по подлези много ми тежи, гърбът ме боли вече ..

# 232
Това е кенгуру, да. Ширината на платката би станала на някое малко бебе, но пък на височина ще го захлупва...а и малките бебета имат нужда от определена кройка на раницата.
На колко е бебето ви? Колко е дълго?

Още не е родено.
Благодаря ви!

# 233
  • София
Здравейте!
Имаме бебе на почти два месеца - 55 см и 4500 гр.
Трябва ми нещо, с което да го нося за час два.
Имаме tula free to grow, но му е рано още за нея и се чудя дали да не ползвам нещо, докато стане време за раницата.
Това сваляне 4 пъти на ден на количката с асансьор и минаването по подлези много ми тежи, гърбът ме боли вече ..
Най-бюджетно е да си вземете ползван еластичен слинг. Той е до към 6кг(7 макс) и на 3 и половина месеца, детето може вече да се носи във FTG.

*Sweety*, щом не е родено, помислете и изберете каква "схема" ще си измислите.
Или еластичен слинг от раждането до 6кг и след него регилируема раница.
Или 2-3 седмици да не носите и после в Neko Tiny до 70см. от 70см нагоре раница размер Standart.
Може и от 1 месец например Isara Quick и с нея си се носи до 98см, не купувате друга носилка.
Има много варианти, по-добре отидете на консултация след раждането, за да премерите с бебето. Консултантът ще ви каже и надеждните марки и модели. Ако не сте в България-из цял свят има, потърсете най-близкият консултант до вас.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 19:46 от Дези.

# 234
  • София
.kiss06  с подобни мерки, моето успешно се побра в Neko-Switch и Isara Quick .
 Но доста ни е топло с нея и количката не ни мърда, много ми е приятно да се носим, но в момента в който заспива дълбоко,го прехвърлям в количката когато сме на вън.Без нея на този етап не можем да минем.

# 235
.kiss06  с подобни мерки, моето успешно се побра в Neko-Switch и Isara Quick .
 Но доста ни е топло с нея и количката не ни мърда, много ми е приятно да се носим, но в момента в който заспива дълбоко,го прехвърлям в количката когато сме на вън.Без нея на този етап не можем да минем.

Това не са ли раници?
Не съм сигурна, че са подходящи за толкова малко бебе.

# 236
  • София
Това са раници, да. Но са подходящи за двумесечно дете. Те са хибридни, а вашата е регулируема и затова е подходяща от 3.5-4 месеца.
След като имате вече, няма смисъл да си взимате друга раница, освен ако вашата не ви е удобна.
Най-бюджетно, както писах горе, е да си вземете еластичен слинг, с който да носите месец и половина до Тула-та.

# 237
Здравейте! Нахълтвам в темата за съвет относно раница, която искам да закупя. Не е от споменаваните раници от вас, до колкото прегледах темите - Ергономична раница HAUCK Close to me Fisher price https://rayatoys.com/erg-ranitsa-close-to-me-fisher-price . Дали е подходяща за бебе на 2 месеца? Има приставка за новородено, във видео презентацията е показано, че от 0 до 4 месеца се ползва тази приставка, след 4 месец се маха https://www.youtube.com/watch?v=YD8fFyqWjNU . Честно казано, аз не намирам разлика в тази раница и споменаваните тук, като подходящи, моля за мнение от по - опитните. Слиг не харесвам, не ми е вариант, никакъв шанс да се справя с това овръзване, камоли навън, раницата ми трябва, когато не желае да е в количка детето, за сега не й е почитател  ... и да не го нося на ръце, а да го сложа в раницата, за да можем да се приберем .... и евентуално за разходка, на която не е подходящо вземане на количка.

# 238
  • София
viksdreams, не съм опитна в никакъв случай, но ще споделя моето мнение.
Мисля че разликата е в това, че раницата на Хаук не е сертифицирана за бебеносене, имат си там някакви стандарти, които си спазват.Не знам и колко и как е оразмерена,бебето трябва да заеме ергономична позиция, гръбчето да е леко огънато при малките бебета, крачетата да са в определена позиция.
Хубаво е преди да я купиш да я пробваш, особено ако смяташ да я ползваш за дълго носене.Да видиш бебето как стои,ти как я чувстваш, малко е като с обувките 😁
 Синът ми (големият) е носен в една Kaya, български са и са също доста достъпни като цени,може и тях просто да погледнеш като вариант.На мен лично раницата НЕ ми беше удобна, но аз тогава не бях в темата и си я поръчах онлайн.
https://kayadesign.net/

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 10:21 от *Bubble*

# 239
viksdreams, не съм опитна в никакъв случай, но ще споделя моето мнение.
Мисля че разликата е в това, че раницата на Хаук не е сертифицирана за бебеносене, имат си там някакви стандарти, които си спазват.Не знам и колко и как е оразмерена,бебето трябва да заеме ергономична позиция, гръбчето да е леко огънато при малките бебета, крачетата да са в определена позиция.
Хубаво е преди да я купиш да я пробваш, особено ако смяташ да я ползваш за дълго носене.Да видиш бебето как стои,ти как я чувстваш, малко е като с обувките 😁
 Синът ми (големият) е носен в една Kaya, български са и са също доста достъпни като цени,може и тях просто да погледнеш като вариант.На мен лично раницата НЕ ми беше удобна, но аз тогава не бях в темата и си я поръчах онлайн.
Благодаря! Ще погледна и раници Kaya, никак не съм запозната и тепърва разбирам какви марки и модели има.

Общи условия

Активация на акаунт